«Οι Δώδεκα Άθλοι του Ηρακλή» Μια μουσικοχορευτική παράσταση για όλη την οικογένεια


Το  φαντασμαγορικό μιούζικαλ «Ο Hρακλής και οι 12 άθλοι του» είναι η νέα υπερπαραγωγή που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος  Λευκωσίας  σε συνεργασία με το  Act Theatre  της Έλιας Ιωαννίδου και σενάριο, απόδοση λόγου και παραγωγή της  Ρέας Ιωαννίδου Μαδέλλα. Το έργο θα παρουσιαστεί σε πρεμιέρα στις 11 Οκτωβρίου στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου και στη συνέχεια σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Το μιούζικαλ περιγράφει με ένα εντελώς ξεχωριστό τρόπο τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή, μια ιστορία που αποτελεί ένα  δυνατό κομμάτι  της Ελληνικής μυθολογίας, αγαπητό και  γνωστό όχι μόνον στην Ελλάδα   αλλά και διεθνώς.

Οι θεατές, Κύπριοι και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τραγούδι, χορό, λόγο και κωμικά επεισόδια τους ουράνιους θεούς του Ολύμπου και να ζήσουν τον ρομαντισμό, τις αθλητικές τέχνες, την αγάπη, τη δύναμη, το θάρρος και όλες τις άλλες αρετές που πρέπει ο άνθρωπος μέσα από τα έργα, τις σκέψεις και τις πράξεις του να εφαρμόζει. Προβάλλει την πολιτιστική μας κληρονομιά με ένα ψυχαγωγικό τρόπο, μέσω του μουσικού  θεάτρου, που αποτελεί   πηγή χαράς και τέρψη οφθαλμού.

Οι εκάστοτε παραγωγές του Πολιτιστικού  Λαογραφικού Ομίλου έχουν τύχει αναγνώρισης από το σύνολο του θεατρόφιλου κοινού τόσο για την ποιότητα όσο και για τις απαράμιλλες τεχνικές προδιαγραφές, τα  σκηνικά, τα κοστούμια, τη μουσική, τις φωνές, τους στίχους, τα κείμενα, στοιχεία που αποτελούν το σήμα  κατατεθέν της δουλειάς του Ομίλου και των ανθρώπων του, κατατάσσοντας τον πολύ ψηλά στα θεατρικά και  όχι μόνον δρώμενα της Κύπρου.

 Μουσική, χορός, τραγούδι και χιούμορ

Το μιούζικαλ «Οι δώδεκα άθλοι του Ηρακλή» είναι μια παράσταση  γεμάτη χιούμορ, μουσική χορό, τραγούδια δοσμένα με αγάπη, πάθος και μεράκι από όλους τους συντελεστές του. Στο τραγούδι ιδιαίτερα ξεχωρίζουν οι θαυμάσιες φωνές που κινούνται από απλούς ρυθμούς μέχρι και οπερετικούς.  Στο έργο εξιστορούνται τα πάντα. Η ιστορία αρχίζει από την γέννηση του μυθικού Ηρακλή  και φθάνει μέχρι τα μεγάλα του κατορθώματα. Οδηγεί τους θεατές βήμα προς βήμα στους δώδεκα άθλους του μυθικού ήρωα, στην υπερφυσική δύναμη του την οποία μερικές φορές δεν μπορούσε να δαμάσει, στην μάχη με το καλό και το κακό, την αρετή, και την κακία.

Η σκηνοθετική εφευρετικότητα της Ελιας και το ευκολονόητο κείμενο της Ρέας

Η διασκευή του σεναρίου που έγινε από την Ρέα Ιωαννίδου Μαδέλλα σε ευκολονόητη γλώσσα, ενώ η ευρηματική σκηνοθεσία βρίσκεται στα χέρια της πολυτάλαντης ηθοποιού ΄Ελιας Ιωαννίδου η οποία έχει στο ενεργητικό της  σωρεία υπέροχων παραστάσεων, με κύριο χαρακτηριστικό  την εφευρετικότητα στα εφέ και τις καινοτόμες σκηνοθετικές προσεγγίσεις της.

Το μιούζικαλ εισάγει τον θεατή στον μαγικό κόσμο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και θυμίζει τον μαγικό κόσμο της Ελληνικής μυθολογίας, μιας μυθολογίας η οποία θαυμάζεται διεθνώς αφού τα δείγματα της εκτίθενται σε περίοπτες θέσεις  στα μουσεία όλου του κόσμου με αγάλματα, αγγεία,  τοιχογραφίες. Δείγματα της ασφαλώς υπάρχουν και συντηρούνται αιώνες τώρα στα αρχαία μας θέατρα και τους ναούς που είναι αφιερωμένοι στους Ολύμπιους θεούς.

Το έργο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας

Στόχος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα η μεταλαμπάδευση του αρχαίου Ελληνικού πνεύματος  και των ιδανικών του στους νέους και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση τους.

Στο ενεργητικό του Ομίλου υπάρχουν εξαιρετικές θεατρικές/μουσικές παραγωγές. Μερικές από αυτές, που άφησαν εποχή και την αρτιότητα αλλά και τον φαντασμαγορικό τους χαρακτήρα, είναι, τα έργα: Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές, Ποια Ελένη, Η μικρή γοργόνα, Η Τοσοδούλα, «Σρεκ ο βασιλιάς του βάλτου», «Φρόουζεν», «Η Παναγία των Παρισίων»,  και «Ομήρου Οδύσσεια».

Όλες οι παραγωγές συγκέντρωσαν χιλιάδες θεατρόφιλων οι οποίοι τις καταχειροκρότησαν θερμά.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΟΥ-ΣΕΝΑΡΙΟ                                       ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ                                                    ΕΛΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ   ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΡΟΛΕΜΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑΚΩΝ    ΕΜΙΛΗ ΤΣΙΑΝΟΥ

ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ                                               ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

ΣΤΙΧΟΙ                                                                            ΞΕΝΙΑ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ                                                          ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΒΑΛΙΑΝΤΗΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ                                                                       ΕΜΜΕΛΕΙΑ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ   -ΠΕΡΟΥΚΕΣ                                             ΛΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ

ΗΧΟΣ –ΦΩΤΑ   ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ                                      ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΣΙΑΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ-ΤΕΧΝΙΚΟΣ                                             ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΑΤΣΙΑΣ

ΜΑΡΚΕΤΙΝΚΓ                                                                 ΡΕΒΕΚΚΑ ΤΡΑΤΤΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ                                                                  ΡΕΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ (see www.reamadellaioannidou.com)

Επι σκηνής εμφανίζονται οι :ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΟΥΣ, ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΛΟΙΖΙΔΗΣ,ΠΑΝΟΣ ΖΑΜΠΑΚΙΔΗΣ,ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΖΑΦΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΗ  ΧΡΙΣΤΟΦΗ, ΕΜΙΛΗ ΤΣΙΑΝΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΕΤΡΟΥ

Θα δοθούν οι ακόλουθες παραστάσεις:

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ –ΠΑΦΟΣ : ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ  11.00  ΚΑΙ ΣΤΙΣ  16.00

Στη Λευκωσία θα δοθούν παραστάσεις ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΖΗΝΑ ΠΑΛΑΣ στις 11 το πρωί.

ΚΥΡΙΑΚΗ 1,8,15,22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΖΗΝΑ ΠΑΛΛΑΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ  επίσης στις 11 το πρωί.

Στη Λάρνακα θα δοθούν οι παραστάσεις ως ακολούθως:

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ Α.ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ στις 11 το πρωί και στις 16:00 το απόγευμα.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 10 ΕΥΡΩ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙΣ tickethour και καταστήματα ACS τηλ. 77 77 70 40

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 70001947

*Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Ρέας Ιωαννίδου Μαδέλλα και του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα

www.reamadellaioannidou.com