Οι DIXIE CHICKS επιστρέφουν!


ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕ GRAMMY GLOBAL SUPERSTARS DIXIE CHICKS ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΝΕΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ  ALBUM TOYΣ “GASLIGHTER”!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ 1Η ΜΑΙΟΥ

Οι 13 φορές βραβευμένες με Grammyπολυπλατινένιες global superstarsDixie Chicks, κυκλοφορούν το πρώτο τους single “Gaslighter”  από το πολυαναμενόμενο ομότιτλο 5ο album τους. Το νέο project είναι σε συμπαραγωγή του βραβευμένου με Grammy τραγουδιστή-τραγουδοποιού, παραγωγού και φίλου του συγκροτήματος, Jack Antonoff,  και έρχεται σχεδόν 14 χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά των Dixie Chicks.

Το “GASLIGHTER” κυκλοφορεί την 1η Μαΐου από την Panik Records και την Sony Music.

Το πρώτο ομότιτλο τραγούδι του δίσκου είναι ένα anthem με τολμηρούς στίχους, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει έντονα το super group. Μία δυναμική μπαλάντα εμπνευσμένη από τα chart topping hits των Dixie Chicks που όλοι θέλουν να έχουν στο repeat.

Έντονα επηρεασμένο από το κίνημα της γυναικείας ενδυνάμωσης, το βίντεο του “Gaslighter”, σκηνοθετημένο από τον Seanne Farmer, επιδεικνύει τη μαχητική δύναμη των γυναικών ανά τους αιώνες και τους άθραυστους δεσμούς που δημιουργούν μέσα από απρόβλεπτα γεγονότα της ζωής.

Έχοντας κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση ως το γυναικείο συγκρότημα από την Αμερική με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, οι Dixie Chicks έχουν πουλήσει πάνω από 30,5 εκατομμύρια albums και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες  με πολυδιαμαντένιες κυκλοφορίες. Μεταξύ άλλων, έχουν κερδίσει 13 βραβεία Grammy, 6 βραβεία Billboard, 4 American Music Awardsκαι αμέτρητα Country Music Association Awards. Το τελευταίο τους studio album “Taking The Long Way”, που κυκλοφόρησε το 2006, έσπασε ρεκόρ κερδίζοντας 5 βραβεία Grammy συμπεριλαμβανομένων και τα βραβεία στις κατηγορίες “Album Of The Year”, “Record of The Year” και “Song Of The Year”.

Πρόσφατα οι Dixie Chicks συνεργάστηκαν με την Taylor Swift στο τραγούδι “Soon You’ll Get Better”, ένα track από το 7ο studio album της καλλιτέχνιδας με τίτλο “Lover”. Η συνεργασία έφερε την επιστροφή του συγκροτήματος στο Billboard Hot 100 Chart μετά από 12 χρόνια.

Σχετικά με τις Dixie Chicks.

Οι Dixie Chicks είναι η Martie Maguire, η Natalie Maines και η Emily Strayer. Καινοτόμες, επαναστάτριες, αλλά και μαμάδες, έχουν μετατραπεί από ένα απλό συγκρότημα σε πολιτιστικό φαινόμενο. Από την κυκλοφορία του debut album τους, “Wide Open Spaces”, το 1998, η μουσική των Dixie Chicks έχει προκαλέσει έντονα συναισθήματα σε όλο το κόσμο, κάνοντάς τους ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά συγκροτήματα της εποχής μας. Έχοντας κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση ως το γυναικείο συγκρότημα από την Αμερική με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών, οι Dixie Chicks έχουν πουλήσει πάνω από 30,5 εκατομμύρια albums και είναι από τους λίγους καλλιτέχνες  με πολυδιαμαντένιες κυκλοφορίες. Μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει 13 βραβεία Grammy, 6 βραβεία Billboard, 4 American Music Awards και αμέτρητα Country Music AssociationAwards. Το τελευταίο τους studio album “Taking The Long Way” που κυκλοφόρησε το 2006 έσπασε ρεκόρ κερδίζοντας 5 βραβεία Grammy συμπεριλαμβανομένων και τα βραβεία στις κατηγορίες “Album Of The Year”, “Record of The Year” και “Song Of The Year”.

Οι αμίμητες μοναδικές τους live εμφανίσεις έχουν προκαλέσει πωλήσεις εισιτηρίων άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα πολυσυζητημένα τραγούδια τους “Goodbye, Earl” και “Not ReadyTo Make It” κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός ότι το power trio παίζει με τους δικούς του κανόνες. Το Νοέμβριο του 2016, οι Dixie Chicks εμφανίστηκαν μαζί με την Beyoncé στην 50η επέτειο των Country Music Association Awards και τραγούδησαν το hit “Daddy Lessons”, το οποίο και κυκλοφόρησαν ψηφιακά την επόμενη μέρα. Το 2019, το συγκρότημα επέστρεψε δυναμικά για ακόμα μία φορά με την συμμετοχή τους στο τραγούδι της Taylor Swift “Soon You’ll Get Better”, που περιλαμβάνεται στο 7ο studio album της τραγουδίστριας, “Lover”. Μετά από 14 χρόνια, οι Dixie Chicks θα κυκλοφορήσουν το 5ο studio album τους, “GASLIGHTER”, την 1η Μαΐου 2020.