Οι άνθρωποι με όμορφη ενέργεια, εκείνοι που ξεχωρίζουν και λάμπουν από μακριά


Σας έχει τύχει ποτέ να έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους, νιώθοντας περίεργα στην παρουσία τους, σαν να θέλετε να εγκαταλείψετε αμέσως τον χώρο στον οποίο βρίσκονται; Να νιώθετε άβολα ή να μην ξέρετε πώς να τους συμπεριφερθείτε, να σας παγώνει ή να σας μουδιάζει η μορφή τους;

Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι είναι επιθετικοί ή καταπιεστικοί μαζί σας και ως συνέπεια να αναπτύσσετε αυτά τα συναισθήματα για αυτούς. Τις πλείστες φορές αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ενέργεια του κάθε ανθρώπου, πόσο σκοτεινή ή πόσο λαμπερή είναι.

Σε αντίθεση, κάποιες άλλες φορές συναντάμε ανθρώπους που θέλουμε να περάσουμε ώρες ολάκερες μαζί τους, που περνάει η ώρα στη συντροφιά τους και χάνουμε την αίσθηση του χρόνου, που και λίγα λεπτά συνάντησης μαζί τους μας αρκεί για να μας σχηματίζουν ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο, που το παίρνουμε μαζί μας και μετά το τέλος της συνάντησης μας.

Ξαπλώνουμε το βράδυ για ύπνο και έρχεται στο μυαλό μας η εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε μαζί τους και την επαναλαμβάνουμε στη σκέψη μας, με αυτό το χαμόγελο να επιστρέφει. Τα λόγια τους περιέχουν στοργή, κατανόηση και ενσυναίσθηση, όμως έχουν και “μεγάλα” αυτιά για να σε ακούσουν, χωρίς να βιάζονται να απαντήσουν, “μεγάλα” μάτια που βλέπουν όσο πιο βαθιά φτάνουν στην ψυχή και “μεγάλη” καρδιά που αγκαλιάζει σφικτά. Τόση δύναμη σε έναν άνθρωπο…

Με αυτούς τους ανθρώπους να συσχετιζόμαστε και να περιβαλλόμαστε. Να παίρνουμε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα τους και του τρόπου έκφρασής τους και να τα υιοθετούμε, βασισμένα στον δικό μας χαρακτήρα και χάρισμα.

Πόσο θα θέλαμε να είμαστε όλοι σαν και αυτούς τους ανθρώπους, τους τόσο αγαπητούς και περιζήτητους. Δεν είναι δύσκολο, αντιθέτως είναι απόλυτα εφικτό και διασκεδαστικό.

Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε με κάποιο συνάδελφο, ευχάριστο και μη, με κάποιο συγγενικό πρόσωπο, φίλο, σύντροφο κτλ., να μην ξεχάσουμε να στολίσουμε το όμορφο μας πρόσωπο με το πιο αληθινό μας χαμόγελο. Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι να αφήσουμε στην άκρη – θα σας έλεγα να πετάξουμε στον κάδο απορριμμάτων καλύτερα, όλα τα παράπονα, δυσκολίες και αρνητικές σκέψεις πριν συναναστραφούμε με κάποιον άνθρωπο.

Κανένα δεν ευχαριστεί να ακούει και να βλέπει κάποιον άλλο να κολυμπά μέσα στην μιζέρια, χωρίς καμία θετική νότα στην φωνή και στα λόγια του. Σε κανένα δεν αρέσει να περιτριγυρίζεται από ανθρώπους που θα ανοίξουν το στόμα τους απλά για να αραδιάσουν ένα σωρό αχρείαστες πληροφορίες που θα προκαλέσουν ανεπιθύμητα και δυσάρεστα συναισθήματα.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να κερδίσουμε έναν άνθρωπο είναι να του δείξουμε ενδιαφέρον. Πρώτα απ’ όλα να είναι ειλικρινές, έτσι ώστε να είναι και πετυχημένο. Οι ερωτήσεις όπως, πώς είσαι, πώς είναι η μέρα σου, κυλούν όλα ρόδινα στην ζωή σου, ποια τα ενδιαφέροντά σου, με τι ασχολείσαι, είναι οι πιο κύριες ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον άνθρωπο, σε συνδυασμό με το να έχει όλη σας την προσοχή όταν απαντάει σε αυτές τις ερωτήσεις. Όταν στην συνέχεια η δική μας απάντηση περιέχει όμορφες, θετικές προτάσεις και ένα κύμα ειλικρινούς επαίνου και ενθάρρυνσης για τον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντί σας, τότε τον έχουμε ήδη κερδίσει.

Αν παρατηρήσουμε γύρω μας προσεκτικά, θα ανακαλύψουμε ότι παντού υπάρχει το καλό, παντού υπάρχει το θετικό παντού υπάρχει το ωραίο. Αυτό σημαίνει ότι πάντοτε υπάρχουν όμορφα και παρακινητικά σχόλια να κάνουμε στους γύρω μας, που θα τους κάνουμε να νιώσουν σημαντικοί.

Με αυτή την μέθοδο, καθώς περπατάμε χαμογελαστοί, περνάμε και εμείς στην πύλη που γράφει έξω με μεγάλα γράμματα “Άνθρωποι με όμορφη ενέργεια”. Ανήκουμε και εμείς στην κατηγορία αυτών που ξεχωρίζουν και λάμπουν από μακριά. Που είναι θετικοί, καλοπροαίρετοι, βοηθητικοί, ευχάριστοι, εύθυμοι, αλλά πάνω απ’ όλα ειλικρινείς και ανθρώπινοι.

Πηγή : enallaktikidrasi.com