Ο τηλεοπτικός Μάκης Ζούβας της σειράς Έλα στη Θέση μου σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο music.net.cy

Δεν είναι ένας από τους δυο βασικούς πρωταγωνιστές της σειράς «Έλα στη θέση μου» αλλά είναι ένας από τους πιο αξιολάτρευτους ρόλους.  Ο τηλεοπτικός Μάκης Ζούβας κατά κόσμο Αναστάσιος Κολοβός μας μιλά για το ρόλο του, τη ζωή του στην Κύμη , την Δαγίπολη και πολλά άλλα.

Επιμέλεια: Στέλλα Παπά

Αναστάσιε μου τι είναι αυτό που σε έκανε ν’αγαπήσεις  τον τηλεοπτικό  «Μάκη Ζούβα»;

Τον ρόλο του Ζούβα τον έχω αγαπήσει γιατί περιγράφει έναν νεοέλληνα. Όλοι κρύβουμε έναν Μάκυ Ζούβα μέσα μας .Όλοι κρύβουμε μια λαμογιά , μια πονηριά, αλλά, δεν είμαστε κακοί. Ίσως φταίμε  λίγο και εμείς  που φτάσαμε σε αυτό το πολιτικό  οικονομικό τέλμα  .  Όλοι προσπαθούμε με «περίεργους»  τρόπους να ανελιχθούμε και να επιβιώσουμε αδιαφορώντας για το γενικό καλό .

Εσένα ποια η  μεγαλύτερη σου παρανομία;

Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο.  Αλλά γενικά έχω κάνει πολλές αλητείες στη ζωή μου , έκανα αρκετά πράγματα που δεν είναι «κοινωνικός αποδεκτά» .Βέβαια το τι θεωρεί νόμιμο ή παράνομο το κοινό μπορούμε να το συζητάμε για ώρες. Για να καταλάβεις πολλά πράγματα που θεωρούνται παράνομα από τους άλλους εγώ τα βρίσκω σωστά(γέλια) . Όμως , δεν θα έκανα ποτέ κακό σε ανθρώπους, ούτε και θα έκλεβα . Μάχομαι με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια για κάθε τι που πιστεύω εγώ ότι είναι σωστό. Άλλωστε πιστεύω αν θες να αλλάξεις τον κόσμο πρέπει πρώτα  ν’αλλαξεις τον εαυτό σου.

Τα μακριά μαλλιά θα τα κόψεις κάποια στιγμή ή είναι το φετίχ σου ;

Όταν είσαι νέος το μακρύ μαλλί έχει  μια χάρη και σου δίνει μια αίσθηση ελευθερίας. Στην προηγούμενη μου ζωή ίσως ήμουν ινδιάνος .  Αν όμως μου έλεγαν αύριο να τα ξυρίσω για κάποιο ρόλο σίγουρα θα το έκανα.

Τελικά στη σειρά θα το πάρεις το κορίτσι;

Δεν ξέρω , θα το δείτε σύντομα.

Στο παρελθόν συμμετείχες σε πολλές αυτοτελή σειρές .Τις προτιμάς παρά τες καθημερινές σειρές;  

Για να είμαι ειλικρινής αγαπώ περισσότερο το θέατρο και το σινεμά , χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν μου αρέσουν και οι καθημερινές  σειρές.

Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο για την θεατρική/χορευτική ομάδα στην οποία συμμετέχεις ;

Ναι συμμετέχω στην θεατρική ομάδα  ΔΑΓΙΠΟΛΗΣ , μια ομάδα στην οποία συμμετέχουν επαγγελματίες χορευτές , ηθοποιοί και κάποια άτομα με προβλήματα στην κίνηση.  Έχουμε κάνει παραστάσεις μέχρι και στην Αμερική. Είναι μια ομάδα με μεγάλη δυναμική .Είναι θα έλεγα ένα από τα ωραιότερα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου, μ’έκαναν καλύτερο άνθρωπο , βγήκα από την βόλεψη μου και έμαθα να υποστηρίζω και να βοηθώ τους ανθρώπους με αναπηρία σε μια πόλη δυσλειτουργική για αυτά τα άτομα  και μια γενικότερη πολιτική που τους ωθεί στο περιθώριο . Σε αυτή την ομάδα ήμουν ,είμαι και θα είμαι .Της ομάδας ηγείται ο Γιώργος ο Χριστάκη. Μαζί μας συνεργάστηκαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Ψαραντώνης ,η  Τσαλιγοπούλου και  ο Κώστας Λειβαδάς . Τον Σεπτέμβριο συγκεκριμένα ετοιμάζουμε μια δουλεία στην οποία συμμετέχω εγώ και ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Θα ήθελα όμως να πω και για έναν αγώνα δρόμου που έγινε στις 28/5  στην Κύμη μαζί με μια συναυλία και της οποίας τα έσοδα θα πάνε για τον μικρό Κωνσταντίνο .

Είσαι στο ένα της εκατό που δεν βλέπει το survivor;

Ναι , αλλά όχι γιατί δεν το θεωρώ καλό απλά δεν θέλω να γίνεται και εμμονή. Δεν μπορείς να μιλάς για το survivor όταν όλα δίπλα σου παίρνουν φωτιά και διαλύονται.

Η κυρία Θεοδότου με την οποία συμπρωταγωνιστείς  είναι κύπρια , μήπως σε έμαθε και λίγα κυπριακά;

Ναι , ναι έμαθα και λέω αρκετές λέξεις. Αλλά θυμάμαι και κάποιες που έμαθα το 82-83 όταν ζούσαμε στην Κύπρο γιατί ο πατέρας μου υπηρετούσε στην ΕΛΔΥΚ . Μακάρι κάποιος συμμαθητής μου να με θυμηθεί και να τα πούμε. Εκεί θυμάμαι είχατε πολύ καλό παιδαγωγικό σύστημα

Είστε από αυτούς που σχεδιάζουν νωρίς τες διακοπές του καλοκαιριού;

Δεν σχεδιάζω τίποτα .Πηγαίνω πάντα στο χωρίο μου στην Κύμη εκεί είναι η βάση μου. Εκεί είναι δικοί μου άνθρωποι . Εκεί, έχω και ένα παραλιακό μπαράκι  που το ονόμασα «ΟΙ τέσσερις χοντρές» και  δόξα το Θεό πάει καλά . Στην Κύμη κάνω πολλά,  μέχρι και θέατρο. Δεν νιώθω λοιπόν ότι μου λείπουν οι διακοπές.

Πιστεύεις στα ζώδια;

Όχι ιδιαίτερα αλλά κάποια χαρακτηριστικά που έχουν λένε ότι έχουν οι δίδυμοι πιστεύω ότι τα έχω .

Εσύ θα έκανες δεσμό με κάποια κοπέλα για τα λεφτά όπως ο τηλεοπτικός Ζούβας;

Όχι ποτέ .Γενικά δεν έχω πλησιάσει ποτέ άνθρωπο για συμφέρον ούτε και θα εκμεταλευόμουν κάποιον.

Παρακολουθείς λίγο τις εξελίξεις στην πολιτική;

Εννοείτε,  παρακολουθώ τις εξελίξεις τόσο σε Ελλάδα όσο και  στο εξωτερικό.

Θες κλείνοντας να μας μιλήσεις και για το κομοδίνο σου;

Ναι πρόκειται για μια θεατρική ομάδα που φτιάξαμε με τοΝ Αλέξανδρο  Τρανουλίδη , και με την οποία ανεβάζουμε μια θεατρική παράσταση. .Σε αυτή συμμετέχουν και η Ασπασία Κοκόση , Γιώργος Σουξές και η τραγουδιστρια Μαρια Σταφυλοπατη και ο μουσικος Σπυρος Λιβερης .