Ο ΘΟΚ στο καινοτόμο διαδικτυακό φεστιβάλ CYPRUS@60


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συμμετέχει με μεγάλη χαρά και τιμή, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο διαδικτυακό φεστιβάλ που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο (1-6 Οκτωβρίου), προσφέροντας στους θεατές μια σύντομη γεύση από την πλούσια ιστορία του Οργανισμού, ο οποίος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μέσα από ζωντανές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις πάνελ, διαδικτυακά σεμινάρια και συνεντεύξεις. Για πρώτη φορά σημαντικοί κυπριακοί και βρετανικοί ακαδημαϊκοί και πολιτιστικοί οργανισμοί συμμετέχουν στην ίδια διαδικτυακή πλατφόρμα για να γιορτάσουν αυτό το ορόσημο στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία.

Συνεργαζόμενοι οργανισμοί

British Museum, Commonwealth Foundation, Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, King’s College London, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Fitzwilliam Museum (Cambridge), Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Ashmolean Museum (Oxford), Cyprus Centre at University of Westminster, National Federation of Cypriots in the UK, Cyprus Short Film Day, Runonart, Super Effective, Sardam Festival, Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας-Κύπρου, NEPOMAK UK

Αναλυτικά η συμμετοχή του ΘΟΚ:

  • 1 Οκτωβρίου: Αρχείο ΘΟΚ (ΜΕΡΟΣ Α΄: ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ) (14:00)

Σύντομη παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου ελληνικού δράματος που άφησαν εποχή.

  • 4 Οκτωβρίου: Αριστοφάνης τόσος δα! σε κείμενο και σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου Ζωντανή σύνδεση από το ΘΕΑΤΡΟ ΘΟΚ (13:00)

Μια ματιά στις πρόβες της φετινής παραγωγής της Σκηνής 018.

  • 5 Οκτωβρίου: Αρχείο ΘΟΚ (ΜΕΡΟΣ Β΄: ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ) (14:00)

Αποσπάσματα από παραγωγές του ΘΟΚ που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία, το καλλιτεχνικό τους όραμα και την απήχησή τους στο κοινό.

* Το περιεχόμενο του προγράμματος του θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της διαδικτυακής πλατφόρμας “CYPRUS@60” μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Το πλήρες πρόγραμμα εδώ: www.culturalchc.co.uk/cyprusat60.