Ο… θαρραλέος Zuckerberg κάνει τζόγκινγκ στο μολυσμένο Πεκίνο – Αυστηρά σχολίασε η Greenpeace! (Photos)


Στη φωτογραφία που ανέβασε ο ιδρυτής του Facebook στον προσωπικό του λογαριασμό, τον βλέπουμε μαζί με φίλους να κάνει τζόκινγκ στην πλατεία Τιενανμέν του μολυσμένου Πεκίνου με αιθαλομίχλη όπως βλέπετε στο βάθος. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η φωτό υποδηλώνει την υπόσχεσή του να τρέχει ένα μίλι την ημέρα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του, «A Year of Running».

zuckerberg_jogging

Λίγο μετά την ανάρτησή της όμως τα πάνω από 10.000 σχόλια άρχισαν να πέφτουν βροχή, με αρκετό κόσμο να σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι κανένας από τους εικονιζόμενους δεν φορά μάσκα προσώπου! Κάτι που στα δεδομένα του μολυσμένου Πεκίνου (πρωτεύουσα μιας χώρας στην οποία μόνο το 2015 σημειώθηκαν 16 εκατομμύρια θάνατοι με κύριο αίτιο την ατμοσφαιρική ρύπανση), δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία, επισήμανε το Tech Insider.

Την φωτογραφία σχολίασε μετά από λίγες ώρες και το παράρτημα της Greenpeace Ανατολικής Ασίας, με το παρακάτω «αυστηρό» Tweet:

zuckerberg_jogging2

Σημειώστε οτι το Πεκίνο βρίσκεται από τον Δεκέμβρη μόνιμα σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που σκοτώνει καθημερινά 4.000 ανθρώπους, σύμφωνα με στοιχεία του Παν/μιου του Berkeley, ενώ η αγορά των μασκών προσώπου έχει τρομακτικά κέρδη από τις εκατομμύρια πωλήσεις!

Πηγή: digitallife.com.cy