Ο Σωτήρης της νέας εποχής


“Ο Σωτήρης της νέας εποχής” είναι μια φρέσκια κωμική σειρά που ακολουθεί το διεθνώς αναγνωρισμένο και επιτυχημενο φορμάτ της κωμωδίας καταστάσεων (sitcom). Μέσα από τις ζωές και τις αλληλεπιδράσεις των πέντε μονιμων χαρακτήρων της, προσφέρει στιγμές γέλιου και συγκίνησης, αποτυπώνοντας την καθημερινότητα των αξιολατρευτων ηρώων της με διασκεδαστικό τρόπο. Η σειρά εξελίσσεται κυρίως στο διαμέρισμα του Σωτήρη, ένα ευφανταστο σκηνικό του Λάκη Γενεθλή στο Στούντιο 3 του ΡΙΚ, φωτισμένο από τη μαεστρία του Γιάννου Χατζηπαρασκευά και Ντάγκλας Σαμπέδρο.

Βασικοί Συντελεστές

Διανομή:

  • Σώτος Σταυράκης Σωτήρης
  • Ειρήνη Κωνσταντίνου Άννα
  • Ζωή Κυπριανού Μυρούλλα
  • Μελίνα Κουτσόφτα Ελίζα
  • Κωνσταντίνος Τσιολής Ηλίας

Guest stars (στα πρώτα επεισόδια):

  • Αντώνης Κατσαρής
  • Μαρία Μιχαήλ
  • Λουκία Πρωτοπαπά
  • Μανώλης Ανδρέου

Σκηνοθεσία:    Έλμος Κ. Νεοκλέους

Σενάριο:           Κύπρος Κυπριανού

Παραγωγή:      Βούλα Αντωνίου

Μουσική:        Jean-Paul Sacy & Γιάννος Σαββίδης

Σκηνικά:           Λάκης Γενεθλής

Κοστούμια:      Χρύσω Λοΐζου

Μετάδοση:

Σαββατοκύριακα στις 19:30

από 13 Ιανουαρίου

Σύνοψη Σειράς:

“Ο Σωτήρης της Νέας Εποχής” προσφέρει ένα κωμικό ταξίδι στη ζωή του Σωτήρη, ενός συντηρητικού θεολόγου, τη στιγμή που η οργανωμένη ρουτίνα του διαταράσσεται από την έλευση της μονίμως μπερδεμένης αδελφής του, Άννας, και της νεοφιλελεύθερης ανηψιάς του, Ελίζας, στο διαμέρισμά του. Με την προσθήκη της περίεργης και πολυμήχανης γειτόνισσας Μυρούλλας και του συνεσταλμένου και χαμηλών τόνων, Ηλία, η παρέα αντιμετωπίζει αναπάντεχες στιγμές και γεγονότα, ξεκαρδιστικά και συνάμα συγκινητικά. Μια απρόβλεπτη σειρά γεμάτη γέλιο και συγκίνηση, που αποτελεί ένα αστείο και ταυτόχρονα συναισθηματικό ταξίδι, παρέα με τον αξιολάτρευτο Σωτήρη.

Περιλήψεις Επεισοδίων:

Επεισόδιο 1: Η Νέα Εποχή

Η προσεγμένη και τακτοποιημένη ζωή του συντηρητικού θεολόγου, Σωτήρη Παπαγιάννη, βρίσκεται σε αναταραχή όταν η πρόσφατα χωρισμένη αδελφή του και η νεοφιλελεύθερη κόρη της εισβάλλουν στο διαμέρισμά του, μετά που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Επεισόδιο 2: Η Άννα της Νέας Εποχής

Η επανένταξη στην αγορά εργασίας αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για την Άννα. Οι ξεχωριστές ικανότητες της Μυρούλλας ως προξενήτρα οδηγούν την Ελίζα να ανακαλύψει έναν νέο έρωτα, ενώ παράλληλα οδηγούν το Σωτήρη να αντιμετωπίσει έναν παλιό νέμεση του.

Επεισόδιο 3: Το Διαζύγιο της Νέας Εποχής

Η επίσημη ολοκλήρωση του διαζυγίου της Άννας την οδηγεί σε βαθιές σκέψεις για τον εαυτό της, ενώ οι υπόλοιποι χαρακτήρες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να την στηρίξουν και να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει αυτήν τη ζωτική στιγμή.

Επεισόδιο 4: Η Ανταρσία της Νέας Εποχής

Η Μυρούλλα κινητοποιεί τη βοήθεια των υπολοίπων όταν συνειδητοποιεί ότι μια ένοικος της πολυκατοικίας οργανώνει ανταρσία  εναντίον της. Στο μεταξύ, η Ελίζα βιώνει πιέσεις από τον Κωνσταντίνο, ο οποίος επιθυμεί να καθορίσει τη σχέση τους.

Επεισόδιο 5: Η Πρώην της Νέας Εποχής

Ο Σωτήρης δέχεται μια ξαφνική επίσκεψη από την πρώην σύζυγό του, Μαριάννα, προκαλώντας αναστάτωση όχι μόνο σε αυτόν, αλλά και στους υπόλοιπους.

Επεισόδιο 6: Οι Φοβίες της Νέας Εποχής

Ο Σωτήρης βρίσκεται αντιμέτωπος με μία από τις μεγαλύτερες φοβίες του, όταν εντοπίζονται ποντίκια στην πολυκατοικία. Παράλληλα, μια νέα γνωριμία της Άννας την φέρνει σε σύγκρουση με την Ελίζα.

Επεισόδιο 7: Ο Πατέρας της Νέας Εποχής – Μέρος Α

Η επανεμφάνιση του Θεόδωρου, πατέρα του Σωτήρη και της Άννας, προκαλεί έντονα αρνητικά συναισθήματα στην Άννα. Τα συννεφάκια πάνω από τη σχέση του Κωνσταντίνου και της Ελίζας συνεχίζουν να σκεπάζουν τον ορίζοντα, οδηγώντας την Ελίζα σε σημαντικές αποφάσεις.

Επεισόδιο 8: Ο Πατέρας της Νέας Εποχής – Μέρος Β

Ο Ηλίας και η Άννα έρχονται αντιμέτωποι με φαντάσματα του παρελθόντος μέσω της συνάντησής τους με τον Θεόδωρο. Παράλληλα, η Ελίζα συναντά απρόσμενες προκλήσεις στη σχέση της με τον Κωνσταντίνο.

Επεισόδιο 9: Η Θαυμάστρια της Νέας Εποχής

Ο Σωτήρης βρίσκει τον εαυτό του να συναρπάζεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ενασχόληση του αυτή τον οδηγεί σε μια απρόσμενη γνωριμία.

Επεισόδιο 10: Η Αντιζηλία της Νέας Εποχής

Η φιλία του Σωτήρη και του Ηλία περνά από δοκιμασία όταν ανταγωνίζονται για την ίδια θέση προαγωγής. Παράλληλα ο Σωτήρης, προσπαθεί να οργανώσει το τέλειο πρώτο ραντεβού με την Αγαθονίκη, χωρίς να υπολογίζει την εμπλοκή των υπολοίπων.

Επεισόδιο 11: Τα Ταμπού της Νέας Εποχής

Καθώς η σχέση του με την Αγαθονίκη περνά σε άλλο επίπεδο, ο Σωτήρης ανακαλύπτει νέες πτυχές της προσωπικότητας της που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση με την οικογένεια του.

Επεισόδιο 12: Ο Μαραθώνιος της Νέας Εποχής

Κάποια προβλήματα στο διαμέρισμα της Μυρούλλας την αναγκάζουν να μείνει προσωρινά με τον Σωτήρη, την Άννα και την Ελίζα, που φαίνεται να χαίρονται με την παρουσία της. Ταυτόχρονα, η προετοιμασία του Ηλία για τον Μαραθώνιο, προσελκύει το ενδιαφέρον του Σωτήρη.

Επεισόδιο 13: Ο Ψάλτης της Νέας Εποχής

Η διαθεσιμότητα μιας θέσης ψάλτη στην τοπική εκκλησία τραβάει την προσοχή του Σωτήρη. Παράλληλα, η Άννα αποφασίζει να δοκιμάσει τις εφαρμογές γνωριμιών και βρίσκεται σε ένα ραντεβού στα τυφλά που δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Επεισόδιο 14: Η Αυτοάμυνα της Νέας Εποχής

Οι απειλές που δέχεται ο Σωτήρης από έναν μαθητή τον οδηγούν να ζητήσει βοήθεια από τον Ηλία, ο οποίος του μαθαίνει πολεμικές τέχνες. Παράλληλα, η Άννα βρίσκεται σε ένα δύσκολο δίλημμα όσον αφορά το μέλλον της και πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

Επεισόδιο 15: Τα Εγκαίνια της Νέας Εποχής

Η επιτυχία των εγκαινίων του ινστιτούτου της Άννας υπερέβη τις προσδοκίες, και αυτό οδηγεί την παρέα στο να συνεχίσει το γλέντι στο διαμέρισμα. Καθώς ζουν όμορφες στιγμές, κάποιες επώδυνες αναμνήσεις ξυπνούν στο Σωτήρη και στην Άννα.