Ο Σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης του Εστιατορίου Apanemi στο Mykonos Theoxenia Αναγνωρίζεται στο FNL Chef’s Power List 2024


Αθήνα, 8 Ιανουαρίου 2024 — Ο καταξιωμένος Σεφ, Γιάννης Μπαξεβάνης ο οποίος με τον βραβευμένο με αστέρια Michelin, Σεφ Jerome Serres, υπογράφουν το   Apanemi στο Mykonos Theoxenia, έχει αναγνωριστεί από το FNL, για μια ακόμη φορά, ανάμεσα στους 100 Power Chef, 2024.

Συνεκτιμώντας τo πως επηρέασαν θετικά και άφησαν το αποτύπωμα τους στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, τη συνολική παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια και τις εξαιρετικές συνεισφορές τους, η κατάταξη του σεφ Μπαξεβάνη στην 54η θέση στη λίστα Chefs Power List 2024 γιορτάζει την ικανότητα του να συνθέτει πιάτα με γευστικό βάθος τα οποία όμως παράλληλα μπορούν να χαρακτηρίζονται σε έναν βαθμό από δημιουργικότητα, πρωτοτυπία, πολυπλοκότητα και αρμονία, αποτελώντας τους πρωταγωνιστές ενός μενού που ως σύνολο είναι συνεπές ως προς την ταυτότητα του εστιατορίου.

Το Βραβείο FNL Chefs Power List 2024 αναγνωρίζει όχι μόνο την επιδεξιότητά του Σεφ Μπαξεβάνη στην κουζίνα, αλλά και τον σημαντικό αντίκτυπο που άσκησε στο γαστρονομικό τοπίο της Ελλάδας τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή σκηνή, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο αποδόθηκε και ανακατασκευάστηκε η μεσογειακή κουζίνα, όπως βιώνεται με τη συναρπαστική δημιουργικότητα στο Apanemi. Ο πολυβραβευμένος Γιάννης Μπαξεβάνης έκανε μαγειρικές σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Σε μία περίοδο που εργαζόταν στην Κρήτη, ερωτεύτηκε την τοπική χλωρίδα και τα τοπικά βότανα με αποτέλεσμα να κάνει στόχο ζωής την ανάδειξη των μοναδικών ελληνικών προϊόντων, όχι μόνο στην υψηλή μαγειρική, αλλά και στην ελληνική κουζίνα στην οποία τα επανασύστησε. Ο “μάγος της ελληνικής πρώτης ύλης”, όπως τον αποκαλούν, αποδεικνύει με το έργο του, την αγάπη του να δοκιμάζει καθετί ελληνικό και παραδοσιακό και να του δίνει νέα ζωή στα πιάτα που ετοιμάζει για τους τυχερούς καλεσμένους του.

To Apanemi Mykonοs, και φέτος θα είναι ο απόλυτος προορισμός για τους ακούραστους κυνηγούς των πιο εκλεπτυσμένων γεύσεων, αφού ο Σεφ Μπαξεβάνης, μαζί με τον σούπερσταρ Σεφ Jerome Serres θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις για μια φρέσκια εκδοχή υψηλής γαστρονομίας με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Με αυτήν την ξεχωριστή διάκριση, το κοινό αναμφίβολα αναμένει να γευτεί στο Apanemi την συμβολή του στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών προϊόντων που εκτοξεύουν γευστικά τα πιάτα του εστιατορίου.

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την

κα. Έλενα Παναγίδου, τηλ. +306980218075, sales.exclusive@louishotels.com