Ο Σάκης Ρουβάς θα εμφανιστεί στο Κρεμλίνο- Μάθε λεπτομέρειες!


Ποιοι καλλιτέχνες θα μοιραστούν τη σκηνή μαζί του;

Η εκδήλωση κύρους πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Στρατιωτικού Ιστορικού Ιδρύματος της Ρωσίας, της ομάδας για συνεργασία του Συμβουλίου Συνεργασίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Γενικός χορηγός της εκδήλωσης, η οποία αναμένεται να είναι ένα από τα πιο λαμπρά γεγονότα του αφιερωματικού έτους, είναι το «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη».

Στην κεντρική σκηνή του κορυφαίου χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της ρωσικής πρωτεύουσας, θα εμφανιστούν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, που αντιπροσωπεύουν την πολιτιστική πολυμορφία των δύο χωρών. Επικεφαλής της εκδήλωσης είναι ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης Σάκης Ρουβάς.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.00, με την Ανδρική Χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας με το «Παλαιό ρωσικό άσμα» και την πολύ γνωστή Βυζαντινή Χορωδία «Thessalonikeis Umnodei» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος το Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», με το πρώτο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα, που ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία και προώθηση του φολκλορικού χορού των λαών του κόσμου, καθώς και οι κορυφαίοι Πόντιοι λυράρηδες, αδερφοί Τσαχουρίδη με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών.

Κορύφωση της εκδήλωσης η εμφάνιση του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά με διάσημους καλλιτέχνες της ρωσικής και ελληνικής μουσικής: η διάσημη τραγουδίστρια της Ρωσίας, Ταμάρα Γκβερντσιτέλι, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Κωνσταντίνος Αργυρός, καθώς και ο τραγουδιστής και ποιητής που συμμετείχε στο πρότζεκτ «Star Factory» Στας Πιέχα.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος επίσης, οι συμπατριώτες μας από τη Μόσχα, ο πιανίστας Νίκος Σαββίδης και η τραγουδίστρια, Ξένια Γεωργιάδη.

Η μεγαλοπρεπής εκδήλωση θα δώσει τη δυνατότητα στους 6.000 προσκεκλημένους να επικοινωνήσουν με τη δύναμη της κουλτούρα των δύο χωρών. Τα εισιτήρια της εκδήλωσης έχουν διατεθεί δωρεάν.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους είναι εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία, και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Της εκδήλωσης θα προηγηθεί το flashmob στην πλατεία Μανέζναγια, στο οποίο θα συμμετάσχει η νεολαία, και το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη φιλία Ρωσίας – Ελλάδας (ξεκινά στις 16.00).

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας

Στο πρόγραμμα πολιτιστικής ανταλλαγής περιλαμβάνονται κοινές δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης, της γλώσσας, της επιστήμης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της τέχνης και του αθλητισμού. Για χιλιάδες Έλληνες της Ρωσίας αυτό το γεγονός έχει ιδιαίτερη σημασία.

www.russia-greece2016.ru

Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας ιδρύθηκε το 2011 και εκπροσωπεί την ελληνική διασπορά, που διαμένει στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας (πάνω από 90 χιλιάδες Έλληνες ομογενείς). Η οργάνωση που συντονίζει τη δραστηριότητα των 59 ελληνικών κοινοτήτων, συμμετέχει ενεργά στον οργανωμένο παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της διασποράς. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι ο Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίας, γνωστός κοινωνικός παράγοντας, μέλος του Συμβουλίου Διεθνοτικών Σχέσεων του Προέδρου της Ρωσίας, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου «AGROCOM».

www.ivansavvidis.gr

www.agoor.ru

Φιλανθρωπικό Ίδρυµα Ιβάν Σαββίδη

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυµα Ιβάν Σαββίδη ιδρύθηκε το 2000. Το Ίδρυμα υλοποιεί φιλανθρωπικά έργα στους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνικής ευθύνης. Το συνολικό ποσό των φιλανθρωπικών προσφορών του ξεπερνά τα 500 εκατοµµύρια ρούβλια το χρόνο.

Πηγή: www.savvidifond.ru