Ο Paul McCartney υπέγραψε στην Capitol Records ηχογραφώντας νέο δίσκο

Στην Capitol Records θα ανήκει από εδώ και στο εξής ολόκληρος ο κατάλογος του Paul McCartney από τη σόλο καριέρα του.

Ο Paul McCartney σύναψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Capitol Records στην οποία μεταφέρεται το σύνολο του έργου του.

Το θρυλικό «σκαθάρι», ένα από τα εναπομείναντα μέλη των εμβληματικών The Beatles, απαριθμεί σχεδόν εξήντα έτη ενεργούς παρουσίας στο μουσικό στερέωμα.

Το εφηβικό ξεκίνημα στους «Quarrymen», όπου έγινε η πρώτη συνάντηση με τον έτερο θρύλο John Lennon, οδήγησε στη συγκρότηση του γκρουπ που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργικά κεφάλαια στη σύγχρονη μουσική ιστορία.

Οι εταιρείες

Δισκογραφικά, οι δουλειές των The Beatles κυκλοφορούσαν υπό τις εταιρείες / ετικέτες της EMI, όπως η Parlophone και η Capitol, έως ότου τα «σκαθάρια» ιδρύσουν το δικό τους σχήμα. Η Apple Records συστάθηκε το 1968, παραχωρώντας όμως τη διαμονή και τα δικαιώματα στην EMI.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο πολυπράγμων, πολυοργανίστας και πολυβραβευμένος Paul McCartney και ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, διασχίζει μονήρη διαδρομή, βαδίζοντας απρόσκοπτα στη ρότα της προσφοράς και της επιρροής.

Τα πρώτα χρόνια ο McCartney παρέμεινε στο σήμα της Apple Records, προχωρώντας εν τέλει στη δημιουργία της προσωπικής του εταιρείας MPL (McCartney Productions)με τη διανομή της Parlophone και μετέπειτα της Capitol. Σήμερα, η MPL είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες publishing που ανήκουν σε ιδιώτη.

Τα τελευταία έτη η MPL διανεμόταν από την Concord Music Group, η οποία με τη σειρά της είχε σε αυτό το έργο την υποστήριξη της Universal Music.

Επιστροφή στο «σπίτι»

Χθες, 17 Αυγούστου 2016, ο Paul McCartney υπέγραψε μία ιστορική συμφωνία όπου διαθέτει το σύνολο του καταλόγου της προσωπικής δισκογραφίας του από την μετά-Beatles εποχή στην Capitol Records (μέλος σήμερα της Universal).

«Αυτό είναι πραγματικά συναρπαστικό για εμένα. Η Capitol δεν ήταν μόνο η πρώτη μου εταιρεία στις Η.Π.Α., αλλά και ο πρώτος δίσκος που αγόρασα ποτέ ήταν το “BeBopALula” του Gene Vincent με την ετικέτα της Capitol, δήλωσε περιχαρής ο McCartney.

Το μεταξύ τους σύμφωνο περιλαμβάνει – όπως γράφηκε – ολόκληρο το έργο του καλλιτέχνη, αρχίζοντας από το παρθενικό σόλο δίσκο του το 1970, τη σύμπραξη με τους Wings, τις δεκάδες συνεργασίες που έχει διαπράξει, φτάνοντας έως την επόμενη δουλειά του.

Νέος δίσκος

Όπως αποκαλύφθηκε μέσα από την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Paul McCartney δουλεύει ένα νέο studio album, ενόσω το σχέδιο για τη μεταφορά του καταλόγου του θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την Capitol και τη Universal Music Enterprises από τον Ιούλιο του 2017.

Πηγή: hit-channel.com