Ο παλμός της νεολαίας αντήχησε δυνατά στο Up To YOU(th)!


Ο παλμός της νεολαίας αντήχησε και φέτος δυνατά, στην 6η διοργάνωση του Φεστιβάλ Νέων Up To YOU(th) από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ακρόπολης. 

Η απόλυτη γιορτή της νεολαίας επέστρεψε ανανεωμένη μετά από δύο χρόνια απουσίας,   καταφέρνοντας και φέτος να αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναφοράς για τη νεολαία, σε μια διοργάνωση άρτια καταρτισμένη με ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα. 

Με γνώμονα την προσφορά, την κοινωνική συνείδηση και τη συλλογικότητα, μέσω δράσεων όπως το NGO Fair, το Φεστιβάλ Νέων έδωσε την ευκαιρία σε όσους παρευρέθηκαν, να ενημερωθούν για το όραμα και τη δράση δεκάδων οργανώσεων καθώς και να αναζητήσουν τρόπους συμμετοχής σε εθελοντικές δράσεις, προάγοντας την ενεργή πολιτότητα και συμμετοχή στα κοινά. 

Το κοινό απόλαυσε μια μέρα γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες και ψυχαγωγία υπό τον ρυθμό ζωντανής μουσικής, με ευκαιρίες εθελοντισμού, διαλόγου, ανταλλαγής γνώσεων και ιδεών καθώς και γνωριμίας με θεσμούς και πρωτοβουλίες κοινωνικής αλλαγής, ανάπτυξης και ισότητας. Συμμετοχή σε δρώμενα κοινωνικού χαρακτήρα και ανοικτές συζητήσεις για θέματα που απασχολούν τη νεολαία, εργαστήρια, προβολές ταινιών μικρού μήκους, παρατήρηση αστεριών με τηλεσκόπια, αγώνας καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα, πειράματα επιστήμης και εφαρμογές τεχνολογίας και εικονικής πραγματικότητας, ήταν μερικές μόνο από τις ευφάνταστες και ποικίλες δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτη την ενέργεια και το ενδιαφέρον, σε μια μέρα με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους νέους. 

Το Up To YOU(th) από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, έχει δικαίως καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον αγαπημένους και πολυαναμενόμενους θεσμούς του τόπου μας. Σε μια χρονιά αφιερωμένη στους νέους, καθώς διατρέχουμε το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022, το Φεστιβάλ Νέων, θέτοντας στο επίκεντρο τους νέους, ως το πιο ελπιδοφόρο, δημιουργικό και ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας, έστειλε δυνατά το μήνυμα ότι όλα είναι Up To YOU(th)!