Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εγκρίνει το COVAXIN


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δώσει άδεια για επείγουσα χρήση στο εγχώριο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού «Covaxin». Τους τελευταίους μήνες, βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συνομιλίες μεταξύ της Bharat Biotech, της εταιρείας που κατασκεύασε το εμβόλιο, και του ΠΟΥ. O ΠΟΥ αναζητούσε λεπτομερείς πληροφορίες από τους κατασκευαστές σχετικά με το εμβόλιο, ώστε να μπορεί να δοκιμαστεί με διεθνή πρότυπα. Ένα tweet ανέφερε: ο ΠΟΥ έχει συμπεριλάβει το Covaxin που κατασκευάζεται από την Bharat Biotech στην «λίστα χρήσης έκτακτης ανάγκης». Ο Υπουργός Υγείας της Ένωσης, Mansukh Mandaviya, ευχαρίστησε τον ΠΟΥ για την επείγουσα χρήση του εμβολίου και δήλωσε: «Είναι ένα σημάδι ικανής ηγεσίας και κατέστη δυνατή η έγκριση λόγω της αποφασιστικότητας του πρωθυπουργού Narendra Modi και της πίστης των συμπατριωτών, αυτό είναι σαν το Diwali της AatmaNirbhar Bharat: «Ευχαριστούμε τον ΠΟΥ που συμπεριέλαβε το εμβόλιο Made in lndia στον κατάλογο χρήσης έκτακτης ανάγκης:»

ΟΦΕΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥ

  • Η έγκριση από τον ΠΟΥ σημαίνει ότι εκείνοι που θα το λάβουν θα μπορούν να ταξιδέψουν εκτός συνόρων.
  • Ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει έχει μέχρι στιγμής 8 εμβόλια για χρήση έκτακτης ανάγκης, εκ των οποίων τα 2 είναι από την Ινδία.
  • Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης της δοκιμής του εμβολίου δείχνουν ότι αυτό είναι έως και 81% αποτελεσματικό.
  • Τώρα η ξένη αποδοχή του εμβολίου θα αυξηθεί και θα ακολουθήσουν περισσότερες παραγγελίες.
  • Οι περισσότερες χώρες εγκρίνουν επίσης εμβόλια που εγκρίθηκαν από τον ΠΟΥ.
  • Εάν έχετε λάβει και τις δύο δόσεις Covaxin, τότε μπορείτε να επισκεφτείτε το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τις 22 Νοεμβρίου.
  • Ο ΠΟΥ έχει ήδη δώσει άδεια στο «Covishield» που κατασκευάζεται από το Serum Ινστιτούτο της Ινδίας για χρήση στην Ινδία.
  • Το Covaxin είναι ένα αδρανοποιημένο εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι παρασκευάζεται από τον νεκρό ιό corona που καθιστά το εμβόλιο ασφαλές.
  • Η εγχώρια εταιρεία Bharat Biotech λειτουργεί για 24 χρόνια και κατασκευάζει εμβόλια κατά 16 ασθενειών συνολικά και αυτά τα εμβόλια αποστέλλονται σε 123 χώρες του κόσμου.

ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ COVID-19 ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΙΣΧΎΕΙ ΣΕ 110 ΧΩΡΕΣ

Μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 110 έθνη μαζί με την Ινδία, συμφώνησαν στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού Covid-19. Η κυβέρνηση της Ινδίας βρίσκεται επίσης σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο για να εγκρίνει και να αναγνωρίσει τους δικαιούχους του μεγαλύτερου προγράμματος εμβολιασμού Covid-19 στον κόσμο, ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα για εκπαιδευτικούς, επιχειρηματικούς και τουριστικούς σκοπούς. Το Υπουργείο Υγείας της Ένωσης έχει επίσης χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για τους επιβάτες που φθάνουν στην Ινδία από διάφορες χώρες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν τις οδηγίες στο https://www. mohfw.gov.in/pdf/. Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μπορούν επίσης να κατεβάσουν το Διεθνές Πιστοποιητικό Ανοσοποίησης Ταξιδιών από την πύλη Cowin. Οι 110 χώρες που συμφώνησαν να αναγνωρίζουν αμοιβαία τα πιστοποιητικά εμβολιασμού περιλαμβάνουν τον Καναδά, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισπανία, Μπαγκλαντές, Φινλανδία, Μάλι, Γκάνα, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία, Σερβία, Πολωνία, Σλοβακία, Κροατία, Βουλγαρία, Τουρκία, Τσεχία, Ελβετία, Σουηδία, Αυστρία, Ρωσία, Κουβέιτ , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Κατάρ κ.λπ.