Ο Λευτέρης Πανταζής σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο music.net.cy

«Ελεύθερος και ωραίος» , «Ο παπαγάλος» , «Ταραχή», «Καρδιοπάθειες» , «Τα λουλούδια στην κυρία» , είναι μόνο μερικές από τις επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει  ο Λευτέρης Παναταζής και με τις οποίες μας έκανε να διασκεδάσουμε, να ερωτευτούμε  αλλά και να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό. Θα έλεγα είναι ένας καλλιτέχνης που κάνει πιο πλούσιο τον χώρο της μουσικής με την δισκογραφία του.  Είναι ένας άντρας που γοητεύει τις γυναίκες με την ερμηνεία του αλλά και την συμπεριφορά του.  Στη συνέντευξη  που είχαμε  με εντυπωσίαζε και τον θαύμαζα ακόμα πιο πολύ σε κάθε απάντηση του ….ειδικά στις ερωτήσεις που μιλούσε για την καταγωγή του , τις γυναίκες και την ζωή του.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Κύριε Πανταζή μου , που σας πετυχαίνουμε αυτό τον καιρό;

Μόλις παρέδωσα την ολοκληρωμένη μου δισκογραφική δουλεία  στην heaven  music και φέρει τίτλο ελεύθερος και ωραίος . Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται και το τραγούδι «πω πω»  που έχουμε ήδη κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τον Κωνσταντινο Νάζη και τον Χριστόδουλο Σιγανό.  Είναι μια δουλειά στην οποία θα μπορεί να ακούσει κάποιος από  ζεϊμπέκικα  μέχρι μπαλάντες.  Πιστεύω πως είναι από τους καλύτερους δίσκους που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια .

Εμφανίζεστε κάπου αυτό τον καιρό;

Ναι έχουμε ξεκινήσει εμφανίσεις στο Ποσειδώνιο στην παραλιακή με παιδιά από το rising star .Είναι όλα τους νέα παιδιά με καταπληκτικές φωνές. Μαζί έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο και διασκεδαστικό πρόγραμμα  το οποίο ο κόσμος θα μπορεί να απολαύει σε πολύ προσιτές τιμές.

Αλήθεια θα θέλατε να ήσασταν κριτής στο Rising Star ;

Ναι γιατί όχι ,απλά η έλλειψη χρόνου  με εμπόδιζε στο να το κάνω μέχρι σήμερα.  Κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί  να το κάνω και αυτό,   γιατί μου αρέσει να βοηθώ παιδιά  που έχουν ταλέντο. Έτσι και αλλιώς  αυτό είναι κάτι που κάνω χρόνια . Ήμουν πάντα στο πλευρό τον νέων και ταλαντούχων ατόμων. Τι να θυμηθώ την συνεργασία μου  με τους Master Tempo; τον Baris;  τον TUS και διάφορες άλλες συνεργασίες που έχω κάνει με άλλα παιδιά  . Μου δίνουν αυτά τη δροσιά τους και εγώ τους δίνω δύναμη.

Όταν κάποιος έρθει στο Ποσειδώνιο τι πρόγραμμα να περιμένει να δει;

Θα δει ένα πολύ διασκεδαστικό πρόγραμμα με ελληνικό ρεπερτόριο και πολλά ήδη  μουσικής.

Ποντιακά θα ακούσει;

Εννοείται, και ποντιακά και ρώσικα

Αλήθεια είστε κοντά στους Πόντιους;

Πάντα,  ποτέ δεν έφυγα και προσπαθώ με οποιοδήποτε τρόπο να τους βοηθώ.  Σε πολλούς δίσκους μου έχω συμπεριλάβει ποντιακά τραγούδια. Τώρα,  έχω μιλήσει και  με τον κύριο Μαρατζίδη για να κάνουμε πιο μετά ένα δίσκο όλο ποντιακά γιατί το έχω τάξει στη μανούλα μου η οποία έχει φύγει από τη ζωή .

Με ποια τραγούδια σας θα περιγράφατε τη ζωή σας;

Με το μια εμπειρία ακόμη,( για όλες τις εμπειρίες της ζωής μου)  , το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου( για την κόρη μου )  και το τριγυρίζω ( για όλες τις διαδρομές που έκανα στο χώρο της μουσικής)  ….

Από τα τραγούδια σας έμεινα πολλές ατάκες;

Ναι έχω ακούσει πολλούς να λένε ατάκες από τα τραγούδια , ακόμα και σειρές και σε κάποιες εκπομπές.

Το επιδιώξατε αυτό;

Κοίτα , όταν λέω πως σκέφτομαι να βγάλω δίσκο μου στέλνουν τραγούδια από όλο τον κόσμο για να τα τραγουδήσω , έτσι έχω τη δυνατότητα να επιλέξω ένα τραγούδι που με αγγίζει , μια ωραία ιστορία αγάπης , μια καθημερινή ιστορία με μια έξυπνη ατάκα. Ένας ωραίος στοίχος και μια ωραία ιστορία αγάπης , χωρισμού , στιγμές που ζούμε όλοι μας , αυτά μας αγγίζουν και αυτά γίνονται επιτυχίες.

Θα κάνατε ντουέτο με την κόρη σας;

Αρχικά τραγουδούσαμε μαζί στο νυχτερινό μαγαζί ΚΑΡΑΜΕΛΑ αλλά δεν νομίζω να κάνουμε και δισκογραφικά κάποιο ντουέτο γιατί η Κόνι τραγουδά αγγλικά ,ενώ  εγώ ελληνικά . Η Κωνσταντίνα έχει σπουδάσει άλλα πράγματα , έχει σπουδάσει θέατρο και κινηματογράφο . Αλλά, άμα θελήσει αυτή πιο μετά, ίσως κάνουμε ένα ντουέτο.

Λένε πως ο κόσμος της νύκτας είναι τρομακτικός;

Της μέρας δεν είναι; Τη μέρα είναι πιο επικίνδυνα  τα πράγματα  , οι κίνδυνοι παραμονεύουν έξω από τα σχολεία , στα γήπεδα . Η νύκτα θέλει απλά προσεκτικές κινήσεις.

Εσείς έχετε μετανιώσει ποτέ για «κινήσεις» που κάνατε;

Οι γονείς μου είναι από Πόντο και Μικρά Ασία, πήγαμε Ρωσία και από τη Ρωσία ήρθαμε εδώ στην πατρίδα , έπρεπε να δουλέψουμε  για να επιβιώσουμε , παρόλη τη φτώχια και τις δυσκολίες. Από εκεί μπήκα στη δουλειά  , εγώ επέλεγα τι θα πάθω , δεν μετάνιωνα για τες επιλογές μου απλά μάθαινα . Έκανα και λάθη, έπαθα και έμαθα , στη διαδρομή της ζωής μπορεί να πάθεις τα πάντα , αν τα καλά σου είναι πιο πολλά από τα κακά γίνεσαι καλύτερος. Άμα δουλεύεις με αξιόλογους ανθρώπους μαθαίνεις κιόλας , με ανθρώπους που δεν είναι καλοί θα χάσεις και αυτά που ξέρεις .

Με την Κύπρο τι σχέσεις έχετε;

Νιώθω ότι έχω συγγενικές , νιώθω πως οι Κύπριοι και οι Πόντιοι είναι συγγενείς , πέρασαν τα ίδια βάσανα , νιώθω ότι είμαστε αδέρφια. ΟΙ Κύπριοι με αγαπάνε . Στην Κύπρο έχω πάρα πολλούς φίλους .

Λέτε κυπριακά τραγούδια;

Βέβαια , τα «ριάλλια» είναι πάντα στο πρόγραμμα μου

Ποιο από τα τραγούδια σας δεν λείπει από το πρόγραμμα σας;

Το σε νοσταλγώ , το ωραιότερο πλάσμα του κόσμου και το εγώ δεν είμαι τίποτα

Πως θα χαρακτηρίζατε τη σχέση σας με τις γυναίκες ; Τι  βαθμό θα τις βάζατε;

10 με τόνο , τις αγαπώ τις γυναίκες , τι να κάνω . Χωρίς τις γυναίκες δεν μπορούμε να ζήσουμε , πρέπει οι άντρες να προσέχουμε τις γυναίκες , είναι τα πλάσματα που μας φέρνουν στο κόσμο και γεννάνε τα παιδιά μας . Η γυναίκα είναι το Α και το Ω στη ζωή κάποιου ανθρώπου. Ας μην ξεχνάμε πως πίσω από κάθε τι υπάρχει μια γυναίκα.

Πηγαίνετε στα νυκτερινά μαγαζιά  που εμφανίζονται άλλοι  καλλιτέχνες;

Ναι βέβαια , πριν λίγες μέρες είχα πάει στη φίλη μου την Άννα Βίσση την οποία αγαπώ πάρα πολύ .

Αλήθεια αυτή η μοναδική σας ατάκα «βασανιστείτε» πως προέκυψε;

Κοίτα,  όταν τραγουδάς και βλέπεις μπροστά σου ωραίες κοπέλες να χορεύουν, βγαίνει αυθόρμητα

Είστε της άποψης ότι το ζειμπέκικο είναι χορός για άντρες και όχι για γυναίκες;

Άμα μια γυναίκα το χορεύει ωραία , γιατί να μην το χορέψει. Απλά  στα πιο παλιά χρόνια θεωρείτο ένας χορός που χορευόταν από  τους μάγκες.

Αγαπημένο τραγούδι που μιλά για τον Πόντο;

Το τραγούδι που λέει «Εγώ είμαι ένα φτωχόπαιδο» , μιλά για τη ζωή των ποντίων, είναι η ιστορία μας  γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας και να τες μαθαίνουμε στα παιδιά μας