Ο Λάκης Αργυρού σε παράσταση ορόσημο, στην Αθήνα


Ο Επικοινωνιολόγος – Συγγραφέας Λάκης Αργυρού, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα συμπαράστασης και αγάπης προς τους πρώην φυλακισμένους που αγωνίζονται για την ομαλή επανένταξη τους στην κοινωνία, ταξίδεψε στην Αθήνα και βρέθηκε στη σκηνή του συλλόγου «Επάνοδος» και έπαιξε έναν ρόλο που του ταιριάζει απόλυτα.

 

Αυτή ήταν η πρώτη παράσταση που ανέβηκε από την νεοσυσταθείσα θεατρική ομάδα του Συλλόγου και είχες ως στόχο να στηρίξει τους πρώην φυλακισμένους που αγωνίζονταν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

 

Ο σκηνοθέτης και ο εμψυχωτής του συλλόγου, Στρατής Πανούριος εμπιστεύτηκε στο Λάκη Αργυρού το ρόλο του πλουσίου που παρόλο που τα έχει όλα, κάτι του λείπει από την ψυχική του ηρεμία και δημιουργείται ένα κενό στην ψυχή του για το οποίο ψάχνει απαντήσεις από τον «Άγιο Άνθρωπο»!

Με την πράξη του αυτή, ο Λάκης Αργυρού, θέλει να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης και ότι με τη δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού μαλακώνουν οι ψυχές των ανθρώπων και ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο.

Ανάμεσα στους θεατρόφιλους που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης στις 10 Μαΐου 2024, ήταν οι γνωστοί ηθοποιοί  Χρίστος Κάλλοου και ο Στράτος Τζώρτζογλου, οι οποίοι μετά το τέλος της παράστασης θέλησαν να συγχαρούν τους συντελεστές.

«Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται αγάπη, συγχώρεση και αποδοχή για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να επιστρέψουν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας» είπε ο Λάκης Αργυρού μετά το τέλος της παράστασης. «Αυτοί τουλάχιστον ξέρουν σε ποια φυλακή μπήκαν και από ποια φυλακή μπαίνουν. Εμείς ξέρουμε σε ποια νοητή φυλακή στερεοτύπων και πεποιθήσεων έχουμε βάλει τους εαυτούς μου; Τι κάνουμε για να βγούμε από εκεί! Απόψε κάναμε ένα βήμα!».

Να θυμίσουμε, ότι ο Λάκης Αργυρού διεκδικεί μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου ως Δημοτικός Σύμβουλος, συνεχίζοντας με το δικό του τρόπο τη προσφορά προς την κοινωνία και την  βοήθεια προς τους συνανθρώπους του, που έχει αναπτύξει ήδη μέσα από την ιδιότητα του Συγγραφέα,  του επικοινωνιολόγου, του εκπαιδευτή και του δημόσιου ομιλητή.