Ο Justin Bieber κέρδισε 250 εκατομμύρια από την περιοδεία του παρά τη ματαίωση

Ακόμη και χωρίς την πραγματοποίηση 14 συναυλιών, ο Justin Bieber κέρδισε 250 εκατομμύρια δολάρια από την περιοδεία του.

Παρόλο που ο Justin Bieber ακύρωσε τις υπόλοιπες συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας του, του «Purpose World Tour», προκαλώντας ατελείωτο θόρυβο, οι αριθμοί τον αναδεικνύουν κερδισμένο.

Το διάρκειας 16 μηνών μουσικό ταξίδι του Καναδού super star αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά ματαιώθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, οι πωλήσεις εισιτηρίων από την πρώτη συναυλία το Μάρτιο του 2016 στο Σιάτλ των Η.Π.Α. έως την τελευταία στο Λονδίνο στις 2 Ιουλίου, ανήλθαν σε 250 εκατομμύρια δολάρια (211,45 εκ. ευρώ). Τα δεδομένα δημοσίευσε η παραγωγός εταιρεία της περιοδείας, η AEG Presents.

Εν τω μεταξύ, η συνολική προσέλευση θεατών υπολογίζεται στο απίστευτο νούμερο των 2,7 εκατομμυρίων ατόμων στις περίπου 150 συναυλίες που διοργανώθηκαν σε όλες τις ηπείρους.

Μόνο οι τελευταίες 17 στάσεις της περιοδείας, οι οποίες περιελάμβαναν τρία shows στην Ευρώπη, ήταν υπεύθυνες για την συγκέντρωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων (42,29 εκ. ευρώ) αποκλειστικά από την πώληση των εισιτηρίων.

Ο χώρος που απέφερε τα υψηλότερα κέρδη στον Justin Bieber ήταν το ανοιχτό γήπεδο του «Foro Sol» στην πόλη του Μεξικό, σημειώνοντας τον περασμένο Φεβρουάριο ταμείο 9,4 εκατομμυρίων δολαρίων (7,95 εκ. ευρώ), ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Βέβαια, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι όσο απογοητευτική και αν είναι για το κοινό η ματαίωση μίας συναυλίας, οι καλλιτέχνες οφείλουν να δώσουν αξία στην ψυχική και σωματική υγεία τους, όπως όλοι, ώστε να είναι σε θέση να ανταποδίδουν τη στήριξη που λαμβάνουν.

Πηγή: hit-channel.gr