Ο Junior Achievement Κύπρου ταξιδεύει στην Ευρώπη: Αναχώρηση αποστολής για το GEN-E 2024!


Αναχωρούν σήμερα, Τρίτη 02 Ιουλίου 2024, για την Ιταλία οι νικήτριες ομάδες των διαγωνισμών του JA Cyprus! Οι ομάδες «Miguard», «Preventa» και «Matakia», συνοδευόμενες από εκπροσώπους του οργανισμού Junior Achievement Kύπρου, θα ταξιδέψουν στην Κατάνια της Ιταλίας με αφορμή το ευρωπαϊκό φεστιβάλ επιχειρηματικότητας GEN-E.

Το Gen-E είναι μια πραγματική γιορτή της επιχειρηματικότητας και των επιτευγμάτων των Ευρωπαίων μαθητών και φοιτητών, όπου χιλιάδες νέοι και νέες, 15 ετών και άνω, θα παρουσιάσουν τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους και θα διαγωνιστούν για τους τίτλους της καλύτερης μαθητικής εταιρείας και της καλύτερης start-up της χρονιάς.

Η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού, κ. Αντιγόνη Κωμοδική, αναφέρει συγκεκριμένα: «Είναι τεράστια η χαρά μας να συμμετάσχουμε και φέτος στο μεγαλύτερο φεστιβάλ επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, βάζοντας την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας. Είμαστε περήφανοι για την μοναδική ευκαιρία που προσφέρουμε στους μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες μας και πιστεύουμε πως αποτελεί και θα αποτελέσει μία από τις πιο σημαντικές εμπειρίες της ζωής τους. Συνοδευόμενοι από τις παλαιότερες επιτυχίες μας στον θεσμό, πάμε στην Ιταλία, έχοντας θέσει τον πήχη ψηλά! Πιστεύουμε πολύ στην φετινή κυπριακή αποστολή και ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά το μαγικό ταξίδι στον κόσμο του GEN-E.»

Φέτος, η τελική εκδήλωση Gen-E 2024 θα φιλοξενηθεί στην πανέμορφη Κατάνια της Σικελίας από τον JA Italy, από τις 02 έως τις 04 Ιουλίου 2024. Οι εθνικοί νικητές του προγράμματος Μαθητική Επιχείρηση «Miguard» και του προγράμματος StartUp «Preventa» θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με κορυφαίους νέους επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη, διεκδικώντας την κορυφή και πολλά άλλα βραβεία και διακρίσεις.

Η ομάδα «Matakia» ταξιδεύει στην Ιταλία ως έπαθλο από τη συμμετοχή της στην Εικονική Εμπορική Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ GEN-E 2024, κερδίζοντας το βραβείο «Digital Health Innovation Award by EIT Health».

Είναι μεγάλη χαρά για τον Junior Achievement Κύπρου να συμμετέχει και πάλι σε αυτό το τεράστιας σημασίας Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Επιχειρηματικότητας, το οποίο θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη. Προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στους νέους και τις νέες να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αντιμετωπίσουν νέες προκλήσεις και να εκμεταλλευτούν αξιοσημείωτες ευκαιρίες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες της Κύπρου που θα διαγωνιστούν και ελπίζουμε όλοι οι συμμετέχοντες να αποκομίσουν τα μέγιστα από αυτή την εμπειρία!

Πατήστε εδώ για να πάρετε μια γεύση του τι θα ακολουθήσει στην Ιταλία.

Ο Οργανισμός εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους συνεργάτες των προγραμμάτων: PwC Κύπρου, Metlife Κύπρου, Eccombx, Novartis Κύπρου, Asbis, Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Mix FM και Panis.News.

 

Ακολουθείστε το #GEN_E για να ενημερώνεστε για το φεστιβάλ και το #JACyprusGEN_E για τα νέα των Κυπριακών ομάδων κατά την διάρκεια