Ο JEAN-MICHEL JARRE ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ  ‘WELCOME TO THE OTHER SIDE – NEW YEAR’S EVE LIVE PERFORMANCE’ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ  ΒΙΝΥΛΙΟ, CD ΚΑΙ BLU RAY ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ BONUS ΥΛΙΚΟ 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Ο Jean-Michel Jarre καλοσώρησε το 2021 με ένα πρωτοποριακό ζωντανό show από τον καθεδρικό ναό NotreDame σε μορφή VR (εικονική πραγματικότητα). Το show, το οποίο συνδύασε μοναδικά εφέ σε VR με μια πραγματική ζωντανή παράσταση στο στούντιο, εισήγαγε μια ξεχωριστή προσέγγιση πρωτοπόρα στο είδος της. Η εκδήλωση μεταδόθηκε live στα social media, προσελκύοντας fans από όλο τον κόσμο. Συνολικά πάνω απο 75 εκατομμυρία θεατές παγκοσμίως την παρακολούθησαν. Αυτό το ιστορικό επίτευγμα είδε τον Jarre να βρίσκεται στην κορυφή του Pollstar charts για live streams.

Γνωστός για τις επικές και υψηλής τεχνολογίας συναυλίες του σε εμβληματικά μέρη, ήταν σκόπιμο ο Jarre να συνεχίσει αυτήν την τάση παρά την πανδημία. Ο μουσικός σχεδίασε και έπαιξε στον VR χώρο, ο οποίος ήταν προσβάσιμος σε όλες τις διαθέσιμες μορφές, από τηλεόραση και ραδιόφωνο έως βίντεο, πλατφόρμες social media στην Ανατολή και την Δύση. Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία χρησιμοποιώντας ένα VR ακουστικό.

Τον Ιούνιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Emmanuel Macron απένειμε στον Jean – Michel Jarre το “Legion of Honour”,όπου είναι το υψηλότερο αξιοκρατικό παράσημο, τόσο στρατιωτικό όσο και πολιτικό. 

Τώρα, ο Jarre ανακοίνωσε ότι η ζωντανή του παράσταση την Παραμονή της Πρωτοχρονίας, η οποία περιελάμβανε tracks από το προσφάτως υποψηφίο για Grammy, “Opus Electronica”, καθώς και νέες εκδόσεις των κλασικών “Oxygène” και “Equinoxe”, θα κυκλοφορήσουν σε φυσικές μορφές όπως σε βινύλιο και ένα CD και bluray box set. Το blu-ray box set περιλαμβάνει την πλήρη συναυλία, μαζί με ένα MasterClass από τον Jarre, όπου αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από την δημιουργία ενός τόσο φιλόδοξου θεάματος. Οι fans θα έχουν επίσης πρόσβαση σε ένα behind the scenes βίντεο, καταγράφοντας τις τελευταίες ώρες που οδηγούν στην παράσταση και την παραγωγή του. Επιπλέον, μια νέα έκδοση της παράστασης “Binaural” θα είναι διαθέσιμη για download αλλά και σε όλες τις υπολοιπες ψηφιακές πλατφόρμες. Το 3D ‘spatial’ audio mix φέρνει μια νέα διάσταση ήχου στους ακροατές.

Πριν από την κυκλοφορία ολόκληρης της συναυλίας, ο Jarre θα κυκλοφορήσει πολλά digital singles της live version των τραγουδιών, συμπεριλαμβανομένων των “Herbalizer“, “Oxygene 19” και “Zero Gravity“, τα οποία θα είναι όλα διαθέσιμα για πρώτη φορά σε binaural audio.

Ο JeanMichel Jarre είπε: «Ο κόσμος ήταν κλειδωμένος, ζούσαμε όλοι απομονωμένοι, περιορισμένοι στα σπίτια μας που έγιναν ο κεντρικός κόμβος της ζωής μας και ο μόνος χώρος που έπρεπε να διατηρήσουμε κάποια μορφή κανονικότητας. Όπου η εργασία, η οικογένεια, η αγάπη, ο ελεύθερος χρόνος και το παιχνίδι ήταν αυτά που περιείχαν αυτοί οι τέσσερις τοίχοι. Μοιραστήκαμε και αλληλεπιδράσαμε με τον «έξω» κόσμο μέσω της οθόνης μας. Ως μουσικός, ερμηνευτής και δημιουργός συναυλιών, όπως όλοι οι φίλοι μου, έπρεπε να δημιουργήσω, να παίξω και να μοιραστώ, αυτή είναι η μόνη λύση που είχα… “

Ο Jarre φαντάστηκε μια ζωντανή συναυλία στην οποία όλοι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν από τον δικό του χώρο και το “Welcome to the Other Side” θεωρήθηκε ως ο τέλειος τίτλος καθώς όλοι χρειαζόμασταν να προσβλέπουμε στο τέλος του τούνελ, αυτής της παγκόσμιας πανδημίας. 

Ο Jarre συνεχίζει: «Ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, γνωστό στον κόσμο, μου φάνηκε ένα ιδανικό ορόσημο για να φτιάξω το σκηνικό. Η Παναγία των Παρισίων είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους για τουρίστες σε όλο τον κόσμο – φάνηκε ένα τέλειο σκηνικό για μια πρόσκληση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να ταξιδέψει και να γιορτάσει… ακόμα κι αν ήταν απλό. Σχεδίασα τη συναυλία σε 3D εικονική πραγματικότητα, αλλά έφτιαξα ολόκληρο το έργο για κοινή χρήση μέσω όλων των διαθέσιμων μέσων, η εμπειρία VR επεκτάθηκε σε μια παραδοσιακή μετάδοση που θα μπορούσε να μεταδοθεί ζωντανά σε πλατφόρμες social media, παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα και ραδιόφωνο – όποιος ήθελε το ζήσει μαζί μας ήταν ευπρόσδεκτος… και το έκανε! »

Ο Jarre υποστηρίζει ότι αυτές οι περίεργες στιγμές που ζούμε δεν είναι μόνο δημιουργικά δύσκολες, αλλά και πιθανώς οι πιο συναρπαστικές στιγμές για την εφεύρεση και τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Αντί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε μοντέλο από το παρελθόν, ανοίγει τις πόρτες για να τεντώσει τα όρια ακόμη πιο μακριά και ακόμη περισσότερο.

© 2021 Panik Records