Ο Ιταλός DJ που έκανε ευθανασία μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα που τον άφησε παράλυτο

Το 2014, ενώ οδηγούσε, έπεσε το κινητό του και έσκυψε να το πιάσει

Ένας από τους καλύτερους και διασημότερους Ιταλούς DJ, ο Fabiano Antoniani, έγινε δεκτός σε «κλινική-αυτοκτονίας» στην Ελβετία και έδωσε τέλος στην ζωή του με ευθανασία, αφού η ζωή του είχε γίνει αβάσταχτη ύστερα από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2014.

Συγκεκριμένα, το 2014, ενώ οδηγούσε, έπεσε το κινητό του στο πατάκι ανάμεσα από τα πόδια του. Εκείνος ενστικτωδώς έσκυψε να το πιάσει αλλά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, πέφτοντας σε διερχόμενο όχημα. Από τότε η ζωή του άλλαξε δια παντός.

Ο Ιταλός DJ πέθανε με την οικογένειά του στο πλευρό του, αφού προσπάθησε για χρόνια να του επιτραπεί από την ιταλική κυβέρνηση να τερματίσει την ζωή του. Προσπάθησε να καλυτερέψει την κατάστασή του αλλά δεν τα κατάφερε.

Πάλεψε για την νομιμοποίηση της ευθανασίας στην Ιταλία. Όμως η ιταλική βουλή έβαλε και τις 11 αιτήσεις του στο ράφι, όταν η εκκλησία αντέδρασε έντονα. Ο Fabiano Antoniani δεν το έβαλε κάτω και έστειλε ένα βίντεο προσωπικά στον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλλα, απευθύνοντας έκκληση στην πολιτεία να τον αφήσει να πεθάνει αξιοπρεπώς.

[ot-video][/ot-video]

 

Τελικά η ιταλική κυβέρνηση του χορήγησε άδεια να ταξιδέψει στην Ελβετία. Εκεί, υποβλήθηκε σε μια σειρά από σωματικά και ψυχολογικά τεστ, για να αποδειχθεί αν ήταν κάτι που πραγματικά ήθελε, πριν του δοθεί το πράσινο φως.

«Επιτέλους έφτασα στην Ελβετία. Τα κατάφερα μόνος μου, χωρίς την βοήθεια του κράτους. Θα ανακουφιστώ σύντομα από αυτόν τον φρικτό πόνο»

Η τελευταία του δήλωση πριν το θάνατό του έλεγε: «Επιτέλους έφτασα στην Ελβετία. Τα κατάφερα μόνος μου, χωρίς την βοήθεια του κράτους. Θα ανακουφιστώ σύντομα από αυτόν τον φρικτό πόνο».

Η κοπέλα του με μια ανάρτηση στο Facebook έγραψε πριν ο αγαπημένος της φύγει από την ζωή: «Εύχομαι αυτή η νύχτα να μην τελείωνε ποτέ»…

Πηγή: e-radio.gr