Ο Γιάννης Πάριος ερμηνεύει ανέκδοτο τραγούδι του Αντώνη Βαρδή


Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη «φυγή» του Αντώνη Βαρδή, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσίασε στο Δεύτερο Πρόγραμμα Ελληνικής Ραδιοφωνίας ένα εξαιρετικό αφιέρωμα με αποσπάσματα από συνεντεύξεις και ζωντανές ηχογραφήσεις του Αντώνη Βαρδή στα studio της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 μέχρι τις μέρες μας…

«Πάρε με κοντά σου» με τον Γιάννη Πάριο

Ανάμεσα στα σπάνια αρχειακά αποσπάσματα που ακούστηκαν, ήταν κι ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι με τον Γιάννη Πάριο που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε εκπομπή του 1982. Ήταν η χρονιά που κυκλοφόρησε ο δίσκος του Πάριου «Όταν βραδιάζει», όπου ο Βαρδής υπέγραφε συνθετικά πέντε τραγούδια. Το «Πάρε με κοντά σου» (ο τίτλος μπήκε «αυθαίρετα» από τον υπογράφοντα), δεν μπήκε τελικά στο «Όταν βραδιάζει», ενώ μετά από μια έρευνα στη μεγάλη δισκογραφία του συνθέτη, δεν εντοπίσθηκε ηχογραφημένο σε κάποιο μεταγενέστερο δίσκο του. Δυστυχώς , στην πρώτη εκπομπή του 1982 δεν αναφέρθηκε το όνομα του στιχουργού. (Αν γνωρίζετε κάτι περισσότερο θα ήταν χαρά μας να το μοιραστείτε μαζί μας).

Μαζί με τον Γιάννη Πάριο συμμετέχουν ο Αντώνης Βαρδής (κιθάρα, φωνητικά), ο Γιώργος και ο Νίκος Τζαβάρας (κιθάρες, φωνητικά), ο Φίλιππος Τσεμπερούλης (πνευστά) και ο Γιώργος Μαγκλάρας (βιολί).

 

 

Πηγή: Ogdoo.gr