Ο Γιαννης Χατζηγεωργίου, η Ζιακ, η έκλειψη, η φαντασία και τα όνειρα

Ο νεαρός ηθοποιός Γιάννης Χατζηγεωργίου, μας μιλά για την γυναίκα που τον έκανε να ενταχθεί στον «κόσμο» των συγγραφέων, την σχέση του με τα όνειρα, το παραμύθι της Σμύρνης αλλά και την φαντασία του.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Γιάννη μου , φέτος κυκλοφόρησε το πρώτο σου βιβλίο; Μίλησε μας λίγο για αυτό;

Το βιβλίο μου ονομάζεται «Ζιάκ, η έκλειψη» είναι ένα ερωτικό δράμα φαντασίας , το οποίο «γεννήθηκε» μετά από ένα όνειρο που είχα δει. Είδα στον ύπνο μου μια κοπέλα η οποία μου είπε «με λένε Ζιάκ», με φίλησε και εξαφανίστηκε. Από τότε άρχισα να γράφω την ιστορία της και να ζωντανεύω το κόσμο της.

Θες να μας πεις λίγο για την ιστορία αυτής της γυναίκας;

Είναι η δική μου ιστορία για την κοσμογονία . Βλέπουμε τους «φύλακες μας » που όταν αποκτήσουν φτερά, εγκαταλείπουν το ανθρώπινο είδος και ζούνε στα αστέρια, τα ερωτεύονται και ζουν εκεί. Όμως η Ζιάκ , αναλαμβάνει να προστατεύσει ένα νεαρό συγγραφέα από τη Σκωτία τον οποίον ερωτεύεται. Τη συνέχεια θα τη μάθετε διαβάζοντας το βιβλίο.

Ένα βιβλίο με πολλά στοιχεία φαντασίας;

Ναι.

Συστατικό των περισσότερων παιδικών βιβλίων. Εσύ αλήθεια θα έγραφες παιδικό βιβλίο, ίσως ένα παραμύθι;

Βεβαίως . Ήδη έχω ολοκληρώσει ένα καινούργιο βιβλίο που λέγεται «ο κλέφτης της πόλης» . Ένα παραμύθι της Μικράς Ασίας που είναι κληρονομιά της οικογένειας μου και το οποίο θέλησε ο παππούς μου να το γράψω και να το εκδώσω. Είναι ένα δώρο που μου έδωσε ο παππούς μου πριν φύγει από τη ζωή.

Πότε ανακάλυψες αυτό σου το ταλέντο ;
Σε ηλικία 9 ετών άρχισα δειλά, να γράφω κάποια μυθιστορήματα τρόμου. Κάποια από αυτά τα κράτησα, αλλά κάποια έχουν χαθεί. Δεν μ’ενδίεφερε να τα εκδώσω μέχρι που ήρθε στο ύπνο μου η Ζιάκ και μ’έκανε να θέλω μοιραστώ την ιστορία της μαζί με τον κόσμο. Οι εκδόσεις ΑΝUBIS αγκάλιασαν αυτή την επιθυμία μου και τους ευχαριστώ πολύ για όλη την αξιόλογη δουλειά που έχουν κάνει .

Θα ήθελες κάποιο από τα βιβλία σου να γίνει best seller ;

Ναι είναι ένα όνειρό , αλλά έχω πολύ δρόμο μέχρι να το πραγματοποιήσω. Μελλοντικά ελπίζω να γίνει.

Θα ήθελες να γίνει το βιβλίο σου ταινία όπως ο HARRY POTTER κλπ ;

Θα ήμουνα τρελός αν δεν ήθελα κάτι τέτοιο . Πολύ μου λένε πως είναι ένα βιβλίο που μοιάζει με κινηματογραφική ταινία , έχει σασπένς και μια εναλλαγή εικόνων. Ίσως για αυτό να το διαβάσουν και πολλοί που δεν διαβάζουν βιβλία.

Δηλαδή αυτό είναι στόχος σου;

Ναι , θέλω να το διαβάζουν και άτομα που δεν διαβάζουν βιβλία.

Να περιμένουμε και μια παρουσίαση στην Κύπρο;

Ναι μάλλον Σεπτέμβριο στα public. Θα ανακοινωθούν σύντομα ημερομηνίες.

Το βιβλίο άρχισε από ένα όνειρο. Αλήθεια πιστεύεις στα όνειρα ;

Για μένα τα όνειρα είναι κομμάτια του υποσυνείδητου και δεν πιστεύω ότι έχουν τόσο σημαντικό χαρακτήρα όσο θέλουμε ή όσο ελπίζουμε. Απλά το υποσυνείδητο θέλει να μας περάσει κάποια δικά του δεδομένα που εμείς δεν τα καταλαβαίνουμε. Το υποσυνείδητο χρησιμοποίει τα όνειρα για να μας δώσει κάποια σημάδια.

Ποιο πριν μας είπες πως έχεις καταγωγή και από την Μικρά Ασία;

Ναι . Είμαι παιδί τρίτης γενιάς μικρασιατών . O ένας μου παππούς είναι από το Αϊβαλή και ο άλλος από τη Σμύρνη.

Θα έγραφες σενάριο για τηλεοπτική σειρά;

Δεν ξέρω γιατί έτσι θα είναι σαν να μπαίνω σε άλλων τα νερά . Για να το κάνω θα ήθελα την βοήθεια αυτών των ανθρώπων .

Αν το έκανες θα έγραφες δράμα ή κωμωδία;

θα μου άρεσε να γράψω οτιδήποτε είτε αυτό είναι δράμα είτε είναι κωμωδία. Αν και για να με ειλικρινής οι δραματικές κωμωδίες με εκφράζουν πιο πολύ.

Ποια τα επόμενα τηλεοπτικά ή θεατρικά σου βήματα;

Δεν έχω κάτι επίσημο.