Ο Ένιο Μορικόνε τα βάζει με τον Ταραντίνο

Ο Ένιο Μορικόνε έστειλε μήνυμα στον Κουέντιν Ταραντίνο, ενοχλημένος από μια σκηνή σκληρής βίας στο «Django Unchained».
Από τον Χρήστο Πολίτη
«Για να πω την αλήθεια ήταν πολύ αιματηρό για μένα». Αυτά δήλωνε ο Ένιο Μορικόνε για το πρώτο cut του «Django Unchained» το 2013 λίγο πριν κυκλοφορήσει η ταινία, που αργότερα κέρδισε Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου για τον Κριστόφ Βαλτς.

Κι αν αυτό έμοιασε με «άδειασμα» στον Ταραντίνο, αργότερα ανασκεύασε λέγοντας πως «το πράγμα είναι πως δεν μπορώ να βλέπω πολύ αίμα σε μια ταινία, αλλά αυτό είναι θέμα δικό μου, και δεν έχει να κάνει με τον σεβασμό μου απέναντι στον Ταραντίνο, που παραμένει μεγάλος».

Ξανά λίγο καιρό όμως αργότερα, και σε συνέντευξή του στην βρετανική έκδοση του Esquire άνοιξε πάλι τους ασκούς, καταδεικνύοντας το αιματηρό και βίαιο σινεμά του Ταραντίνο, αναφερόμενος στο γεγονός πως έστειλε ένα «θυμωμένο» μήνυμα στον σκηνοθέτη αφότου είδε την ταινία.

Αφορμή στάθηκε μια σκηνή όπου ένας σκλάβος δέχεται μια βίαιη επίθεση από δυο λυσσασμένα σκυλιά, κάτω από τα απαθή βλέμματα τόσο του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο (που είναι ο κύριος αυτουργός), όσο και εκείνα των Κριστόφ Βαλτς και Τζέιμι Φοξ.

Αυτή είναι η επίμαχη σκηνή που προκάλεσε την αντίδραση του Ένιο Μορικόνε

Να θυμήσουμε οτι πρωτότυπη μουσική (και το τραγούδι «Ancora Qui») του θρυλικού Ένιο Μορικόνε (που ο Ταραντίνο δεν διστάζει να δηλώνει θαυμαστής του, όποτε του δοθεί η ευκαιρία) χρησιμοποιήθηκε στη σκηνή της ταινίας, όπου ο Τζάνγκο (Τζέιμι Φοξ) συναντά τη γυναίκα του μετά από καιρό.

Πηγή: cinemag.gr