Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη στο πρώτο του album


Το «Angelo’s Bookstore», είναι ο πρώτος προσωπικός δίσκος, με τον οποίο μας συστήνεται ο νέος τραγουδοποιός Angelos TP (κατά κόσμον, Άγγελος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης).

Με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, φανερώνει με αυτό το ολοκληρωμένο album, την μουσική του ταυτότητα, τον ανήσυχο καλλιτεχνικό του κόσμο και τα όσα ωραία αναμένεται να συνοδεύσουν την πορεία του.

Πρόκειται για μια ενότητα 12 κομματιών, από τα οποία το ένα είναι οργανική σύνθεση (Vision), τα δέκα αγγλόφωνα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Αngelos ΤΡ και ένα ελληνόφωνο, το «Σπασμένο Ρόδι», με τη συμμετοχή στην ερμηνεία του σπουδαίου Βασίλη Παπακωνσταντίνου, σε στίχους του αγαπημένου Κώστα Φασουλά.

Στο τραγούδι, «Dimensions», συμμετέχει φωνητικά η Αγγελική Τουμπανάκη και στο «Vision of hope» η Υακίνθη Λάγιου. Το τραγούδι «Speed of love» είναι ντουέτο με την Αγγελική Τουμπανάκη.

Σε όλον τον δίσκο του Αngelos ΤΡ, είναι εμφανείς οι μουσικές του καταβολές, οι επιρροές και τα ακούσματά του αλλά και το ιδιαίτερο προσωπικό, μουσικό του στίγμα, που ήδη τον χαρακτηρίζει. Ευδιάκριτες jazz αναφορές, art rock του ’70, reggae, classic rock ακόμα και ethnic στοιχεία, συνθέτουν ένα πρωτότυπο fusion με έντονα προσωπικό χαρακτήρα.

Το «Angelo’s Bookstore», είναι ένα φιλόδοξο πρώτο βήμα για τον νέο δημιουργό, που συναρπάζει στην ακρόαση του, με την πολυδιάστατη ταυτότητα του.

Track List:

1. Vision 3:57
2. Mr. Animal 2:58
3. Dimensions 5:24 (Φωνητικά: Αγγελική Τουμπανάκη)
4. Σπασμένο ρόδι 4:44 (Τραγούδι: Βασιλης Παπακωνσταντίνου)
5. No more tension 4:55
6. Contrast 3:49
7. Honest 2:54
8. Under the waves 4:28
9. Step Back 3:44
10. Speed of love 3:35 (Ντουέτο με την Αγγελική Τουμπανάκη)
11. Vision of hope 3:59 (Φωνητικά: Υακίνθη Λάγιου)
12. Parampi 5:08

Ο Angelos TP (Άγγελος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης), γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με βαθιές μουσικές οικογενειακές ρίζες, ως εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη και γιος του Δημήτρη Παπαγγελίδη και της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Έχει σπουδάσει πιάνο, κλασσική κιθάρα, μουσική τεχνολογία και ζωγραφική στην Αγγλία.

Αγάπησε από πολύ μικρός το πιάνο και είχε πλούσιες μουσικές ιδέες από πολύ νεαρή ηλικία τις οποίες αποτύπωνε σε πρώιμες συνθέσεις όποτε έπιανε στα χέρια του ένα μουσικό όργανο.

Η έντονη παρότρυνση του θείου του, Γιώργου Θεοδωράκη, να μπει στο home studio του για να ηχογραφήσει τις μουσικές του ιδέες, στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει τη δημιουργία του. Σε αυτά τα home studio sessions άρχισαν να βγαίνουν στο φως, οι πειραματισμοί και οι συνθέσεις του ενώ ο ΄Άγγελος άρχισε να ανακαλύπτει τις βαθύτερες ροπές του και να ασχολείται με την τραγουδοποιία. Ξεκίνησε να συνθέτει οργανική μουσική και έπειτα άρχισε να γράφει τραγούδια σε αγγλικό στίχο.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, έχει τίτλο «Angelo’s bookstore”, είναι αγγλόφωνη, με εξαίρεση ένα τραγούδι, το «Σπασμένο ρόδι», σε στίχους του Κώστα Φασουλά και ερμηνεία του εμβληματικού και αγαπημένου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Έχει παίξει με την «Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης» και έχει συνευρεθεί επί σκηνής, με γνωστούς και αγαπημένους στο ευρύ κοινό καλλιτέχνες και μουσικούς.

Πηγή : musicpress.gr