Ο Ed Sheeran ταξιδεύει στην Γκάνα και δίνει εικόνα στο «Bibia Be Ye Ye»

Στην Γκάνα ταξίδεψε ο Ed Sheeran, όπου και έγραψε ένα τραγούδι στην τοπική διάλεκτο, με την οπτικοποίηση να γίνεται στο ίδιο μέρος.

Ο Ed Sheeran μετουσιώνει σε εικόνα το «Bibia Be Ye Ye», ένα ξεχωριστό τραγούδι από το νέο δίσκο του «÷» (Divide).

Δυόμιση χρόνια μετά το προηγούμενο άλμπουμ του, ο Βρετανός καλλιτέχνης πραγματοποίησε μία επική επάνοδο προκειμένου να αποδείξει αυτό που είχε ήδη φανεί, ότι είναι ο κορυφαίος hit maker του σήμερα. Στις πρώτες ημέρες του έτους, ο Ed Sheeran παρουσίασε δύο ολοκαίνουρια δείγματα του απαράμιλλου ταλέντου του, το «Shape Of You» και το «Castle On The Hill», αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι για το υπόλοιπο μήκος του 2017.

Λαμπερός πρωταγωνιστής είναι βέβαια το πασίγνωστο «Shape Of You». Το τραγούδι αποσυναρμολόγησε και ανοικοδόμησε ξανά τη μοντέρνα pop μουσική, χρησιμοποιώντας λίγο παραπάνω ένα πετάλ κιθάρας, προέκταση του ήχου του Ed Sheeran που έγινε ευρέως γνωστή και τον ξεχώρισε από τους συναδέλφους του.

Τα επιτεύγματα του «Shape Of You» είναι -αν μη τι άλλο- ανεπανάληπτα. Έχει κυριαρχήσει στο Νο1 σε 65 διαφορετικά charts ανά τον κόσμο, ενώ αποτελεί το δεύτερο τραγούδι με τις περισσότερες αναπαραγωγές στο Spotify, καταρρίπτοντας το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου (1,190 δισ.).

Στην Ελλάδα, κράτησε τα σκήπτρα των ψηφιακών πωλήσεων επί 16 εβδομάδες (σύμφωνα με το «Billbaord») και διατήρησε τα ηνία τόσο του μικτού όσο και του διεθνούς Airplay Chart επί δέκα συνεχείς εβδομάδες.

«Bibia Be Ye Ye»

Το Μάρτιο, ο Ed Sheeran κυκλοφόρησε από τις Asylum / Atlantic / Warner τον τρίτο προσωπικό δίσκο του που τιτλοφορείται «÷» (Divide) για να δώσει συνέχεια στην κυριαρχία του στα charts του πλανήτη.

Έπειτα από το video clip του «Galway Girl» που σημαδεύτηκε από ένα απίστευτο ευτράπελο, το «Bibia Be Ye Ye» είναι το τρίτο κατά σειρά τραγούδι του άλμπουμ που οπτικοποιείται.

Ειδικότερα, προέρχεται από την deluxe έκδοση του «Divide» και ο τίτλος του, όπως και μέρος του ρεφρέν, είναι γραμμένα στα Twi, μία τοπική διάλεκτο της Γκάνας, σημαίνοντας εν ολίγοις «όλα θα είναι καλά». Όπως ήταν φυσικό, το video clip ξεναγεί στην αφρικανική χώρα, με τους ντόπιους να τραγουδούν και να χορεύουν ολόψυχα pστο ρυθμό του Ed Sheeran.

Ο 26χρονος καλλιτέχνης επισκέφθηκε πέρυσι την Γκάνα, όπου γράφτηκε το «Bibia Be Ye Ye» μαζί με τους Fuse ODG και Killbeatz, όμως στα δύο λεπτά και 47 δευτερόλεπτα του video εμφανίζεται μία φορά στιγμιαία και στο τέλος, πάντα γυρισμένος πλάτη στο φακό.

[ot-video][/ot-video]