Ο Δήμος Στροβόλου παρουσιάζει το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου


Μετά την επιτυχία των Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου, που πραγματοποιήθηκαν τα τρία προηγούμενα χρόνια, ο Δήμος συνεχίζει και φέτος, παρουσιάζοντας τον Οκτώβριο το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου, στο οποίο θα συμμετάσχουν θεατρικά σχήματα από Κύπρο και Ελλάδα, τηρούμενων όλων των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας του Covid-19.

Το Φεστιβάλ ανοίγει αυλαία την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, στις 20:30, με την παράσταση «Ο Πάπας», του Anthony McCarten από την Alpha Square, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, με τους Βαρνάβα Κυριαζή, Φώτη Αποστολίδη, Στέλα Φυρογένη, Νιόβη Χαραλάμπους και Εύρο Βασιλείου.

Η είσοδος είναι €5 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Στέγη Άγιος Χριστόφορος» (Αρ. άδειας εράνου 14/2020). Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Ακολουθεί η κωμωδία «Η γιαγιά», του Ντίνου Σπυρόπουλου, από την ΕΘΑΛ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, με τους Κώστα Βήχα, Γιώργο Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου και Μάριο Κωνσταντίνου, το Σάββατο 10/10/20 και ώρα 20:30.

Η είσοδος θα είναι €5 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (Αρ. άδειας εράνου 20/2020). Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Συνέχεια έχει μία ελληνική παραγωγή, η παιδική παράσταση «Το όνειρο του σκιάχτρου», του Ευγένιου Τριβιζά, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και σκηνοθεσία Σπύρου Καψίλη και Γιάννη Παπαθανασίου, το Σάββατο 17/10/20, στις 15:00 και 18:30 (διπλή παράσταση). Πρωταγωνιστούν οι Άννα Ζηρδέλη, Αστέρης Κρικώνης, Βασίλης Ζωής, Κική Σταυριανίδη κ.α.

Είσοδος: Παιδικό €13, κανονικό €15. Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Στις 24/10/20, στις 17:00 και 20:30, ακολουθεί μία επίσης ελληνική παραγωγή, η κωμωδία «Το τάβλι», του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση (διπλή παράσταση).

Είσοδος: €15 και €20. Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Συνέχεια έχει η παράσταση «Το Σύνδρομο της Άδειας Φωλιάς», των Ζαχαρούλας Χρόνη και Κωνσταντίνας Καλλιβωκά., με τους Παναγιώτη Μπουγιούρη και Βαρβάρα Χριστοφή, την Κυριακή 25/10/10 και ώρα 20:30.

Η είσοδος είναι €5 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Παγκύπριου Συνδέσμου «Μικροί Εθελοντές»  (Αρ. άδειας εράνου 15/2020). Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Εισιτήρια για τις πιο πάνω παραστάσεις διατίθενται από την tickethour.com.cy και τα καταστήματα της ACS Courier (Πληροφορίες: 7777 7040)

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στις 29/10/20  με τον μονόλογο «Dark Vanilla Jungle», του Philip Ridley, με την Έλενα Καλλινίκου, σε σκηνοθεσία, μετάφραση και διασκευή της Εβίτας Ιωάννου. Η παράσταση θα δοθεί στις 20:30 στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου και η είσοδος θα είναι δωρεάν, με την προσκόμιση δελτίων ελευθέρας εισόδου, που οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν από τα γραφεία του Δήμου (Λεωφ. Στροβόλου 100, Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:30).

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλες τις παραστάσεις.

Σας περιμένουμε!