Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΦΑΡΜΑΚΟ ΜΕ ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

by Νίκος Παπασταύρου | 09/01/2019 10:00

Απο τον Rajesh Ananda

Ο διαλογισμός είναι ένας ισχυρός θεραπευτής. Επιτρέπει στο σώμα να φτάσει σε μια κατάσταση ολοκληρωμένης αρμονίας, η οποία δημιουργεί μια κατάσταση αναγέννησης.

Όταν αρρωσταίνουμε, στρεφόμαστε συνήθως στην αλλοπαθητική (συμβατική) συνταγογραφούμενη φαρμακευτική αγωγή, καθώς αυτός είναι ο κανόνας στην σημερινή κοινωνία μας.

Ο διαλογισμός μπορεί να θεραπεύσει, ακόμη και να αποτρέψει ορισμένες ασθένειες, καθώς  κάθε φορά που διαλογιζόμαστε αντλούμε ενέργειεςπου μας θεραπεύουν ψυχικά και σωματικά και μας φέρνει πιο κοντά στην εσωτερική καθολική, πνευματική πηγή.

Το 90% όλων των ασθενειών και νοσημάτων είτε προκαλούνται είτε επιδεινώνονται από το άγχος, και ο διαλογισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσουμε τον αντίκτυπο που έχουν τα αρνητικά συναισθήματα στο σώμα και στο νευρικό μας σύστημα.

Η ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Οι αλλαγές πρώτα συμβαίνουν στον εγκέφαλο και στη συνέχεια στο σώμα.

Όταν διαλογιζόμαστε και βιώνουμε την γαλήνη και την ηρεμία, το σύστημά μας απελευθερώνει  νευροδιαβιβαστές και ορμόνες όπως η σεροτονίνη, η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη που βοηθούν στη σταθεροποίηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και στην αναζωογόνηση των ενεργειακών μας συστημάτων γι ‘αυτό το λόγο έχουμε περισσότερη ενέργεια όταν είμαστε ξύπνιοι. Αποτρέπει επίσης την απελευθέρωση της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης, οι οποίες είναι εξίσου επαχθείς στο σώμα και αργούν να  μεταβολιστούν.

ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΨΥΧΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Οι υποδοχείς κορτιζόλης που βρίσκονται σε κάθε κύτταρο του οργανισμού μας λαμβάνουν την κορτιζόλη και χρησιμοποιούν την ορμόνη με διάφορους τρόπους, που από μόνοι τους αποδεικνύουν ότι το άγχος και οι συνέπειές του είναι ταυτόχρονα ψυχικές και οργανικές – συνδέοντας άμεσα το άγχος με το φυσικό σώμα.

Ο διαλογισμός οδηγεί τους ανθρώπους να θέλουν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, να βρουν την εσωτερική ειρήνη, τηδιανοητική καθαρότητα, τη συναισθηματική ισορροπία και την πνευματικήάνθιση και συνιστάται ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζετε μια περίοδο δυσκολίας ή σύγχυσης στη ζωή σας.

Είναι εύκολο – επιτρέψτε μας να σας δείξουμε πώς …

Πηγή: Διαλογισμός FISU

Source URL: https://www.music.net.cy/o-dialogismos-einai-san-farmako-me-kales-parenergeies/