Ο Dave Gahan και οι Soulsavers Επιστρεφουν Με Το Νεο Αλμπουμ “Imposter”

Ο DAVE GAHAN KAI OI SOULSAVERS
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ “IMPOSTER”
ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ένα μοναδικό άλμπουμ που βρίσκει τους Dave & Soulsavers να δίνουν ζωή σε επιλεγμένα νέα τραγούδια από προσωπικές ιστορίες.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ SINGLE “METAL HEART” ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Ο πολυπλατινένιος καλλιτέχνης και στιχουργός, Dave Gahan, ο οποίος έχει εισαχθεί και στο Rock & Roll Hall Of Fame, σε συνεργασία με τους Soulsavers (Rich Machin), θα κυκλοφορήσουν το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους με τίτλο “Imposter”, στις 12 Νοεμβρίου. Ο Dave μεταφέρει τους ακροατές με τη πινελιά του συγκροτήματος, σε ένα νέο μουσικό ταξίδι μέσα από 12 τραγούδια διαφόρων ειδών και περιόδων, από καλλιτέχνες όπως Neil Young, Bob Dylan, PJ Harvey, Charlie Chaplin, Cat Power και Mark Lanegan, μεταξύ άλλων.

Κάποιοι θα χαρακτήριζαν το “Imposter” σαν ένα άλμπουμ με διασκευές, ωστόσο το άλμπουμ λέει μια ιστορία μέσα από τα τραγούδια, την οποία ο Dave Gahan & Soulsavers άκουσαν, μελέτησαν και της έδωσαν ζωή. Όλα τα tracks μιλάνε στη ψυχή του Dave, κάνοντας το “Imposter” αντανάκλαση της ζωής του – μια ιστορία με λόγια άλλων, αλλά με τη δική του ξεχωριστή φωνή.

“Όταν ακούω τις φωνές και τα τραγούδια άλλων—πιο πολύ το τρόπο που τα τραγουδούν και εκφράζουν τους στίχους— νιώθω σαν στο σπίτι μου”, ομολόγησε ο Dave Gahan. “Ταυτίζομαι μαζί τους. Μου δίνει άνεση όσο τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ και να μην με συγκινεί” και προσθέτει: “Ξέρω ότι δημιουργήσαμε κάτι ιδιαίτερο και ελπίζω να νιώσουν κι άλλοι ότι τους ταξιδεύει—ειδικά για εκείνους που αγαπούν για χρόνια τη μουσική”.

Το πρώτο δείγμα από το “Imposter” θα λέγεται “Metal Heart.” Γράφτηκε από την Chan Marshall (Cat Power), με πρώτη κυκλοφορία το 1998, η επανεκτέλεση από τους Dave & Soulsavers κυκλοφορεί στης 8 Οκτωβρίου.

“Imposter” track listing:

1. The Dark End of the Street
2. Strange Religion
3. Lilac Wine
4. I Held My Baby Last Night
5. A Man Needs a Maid
6. Metal Heart
7. Shut Me Down
8. Where My Love Lies Asleep
9. Smile
10. The Desperate Kingdom of Love
11. Not Dark Yet
12. Always On My Mind

Αντίθετα με προηγούμενα albums των Dave Gahan & Soulsavers, τα οποία γίνονταν εξ αποστάσεων με το duo να ηχογραφεί ξεχωριστά και να στέλνει ηχογραφήσεις μπρος-πίσω, η δημιουργία του “Imposter” έγινε ολοζώντανα με μια 10μελή μπάντα στο πασίγνωστο στούντιο Shangri-La Recording Studio στο Malibu, CA το Νοέμβριο του 2019. Αυτός τους έδωσε τη δυνατότητα όχι μόνο για μια πιο προσωπική συνεργασία, αλλά και για τον Dave και τους Soulsavers να φτιάξουν μια ατμόσφαιρα και να έχουν το χώρο ώστε να δώσουν μια άλλη πνοή στα τραγούδια αυτά. Σε συνέντευξή του με τον podcaster και προσωπικότητα των media Chris Black, ο Dave σημείωσε, “Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρεθήκαμε όλοι μαζί σε κοινό χώρο. Φαίνεται ήταν το τυχερό μας επίσης… πηγαίνοντας κάθε μέρα στο Shangri-La, ήταν μαγικό. Πίναμε καφέ, πηγαίναμε εκεί μετά και δουλεύαμε”.

Την παραγωγή του “Imposter” την έχουν κάνει οι Rich Machin και Dave Gahan και αποτελεί το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ που προκύπτει από αυτή τη συνεργασία, μετά το διθυραμβικό  “Angels & Ghosts” του 2015 και τη πρώτη τους βέβαια κυκλοφορία του 2012 “The Light the Dead See”. Το νέο άλμπουμ θα είναι διαθέσιμο σε φυσική και ψηφιακή μορφή, στις 12 Νοεμβρίου παγκοσμίως από τη Panik Records/Sony Music.