Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το πρώτο του τραγούδι μετά από οχτώ χρόνια

Μία διήγηση των γεγονότων της ημέρας που δολοφονήθηκε ο John F. Kennedy είναι το νέο τραγούδι του Bob Dylan.

Ο Bob Dylan κυκλοφόρησε ένα ανέκδοτο τραγούδι του που αναφέρεται στη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου John F. Kennedy και είναι διάρκειας 17 λεπτών, ώστε να ανταποκρίνεται στη δυνατότητα μακράς ακρόασης σε αυτήν την περίοδο του εγκλεισμού.

Είναι το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι που κυκλοφορεί ο Dylan τα τελευταία οχτώ χρόνια.

Το κομμάτι με τίτλο «Murder Most Foul» (Ο Πιο Φαύλος Θάνατος) μοιάζει περισσότερο με ποίημα, που απαγγέλλει αργά ο Bob Dylan με τη συνοδεία πιάνου, κρουστών και βιολοντσέλου, παρά με τα κλασσικά τραγούδια με στροφές και ρεφρέν.

«Ήταν μία μέρα ζοφερή στο Ντάλας. Νοέμβριος του ’63. Μια μέρα που θα μείνει θλιβερά στη μνήμη όλων», ξεκινά η πρώτη στροφή του τραγουδιού.

View this post on Instagram

Bob Dylan. Murder Most Foul. Link in Bio.

A post shared by Bob Dylan (@bobdylan) on

Ακολουθεί μία διήγηση των γεγονότων εκείνης της ημέρας που δολοφονήθηκε ο John F. Kennedy, σε συνδυασμό με μία σειρά από σκέψεις για την εποχή εκείνη, με πολλές μεταφυσικές πινελιές, κοντά στα πρότυπα των πρώτων αφηγηματικών κι επίκαιρων κομματιών του Bob Dylan, στη φάση του τραγουδιού διαμαρτυρίας.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τραγουδιού, που δεν απεκάλυψε πότε συνέλαβε την ιδέα του, ο Dylan ευχαρίστησε μέσω των κοινωνικών δικτύων τους θαυμαστές του για την «υποστήριξη και την πίστη τους όλα τα χρόνια».

O 78χρονος τραγουδιστής και Νομπελίστας λογοτεχνίας δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο μουσικό κομμάτι έπειτα από το άλμπουμ «Tempest» (Καταιγίδα) του 2012.

Ο Bob Dylan συνεχίζει κανονικά να περιοδεύει και να δίνει συναυλίες. Παρότι ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού η συναυλία που θα έδινε τον Απρίλιο στην Ιαπωνία, διατηρείται χωρίς αλλαγές το χρονοδιάγραμμα των υπολοίπων συναυλιών του στη Βόρεια Αμερική. Πρώτος σταθμός θα είναι το Μπεντ του Όρεγκον στις 4 Ιουνίου.

Πηγή : hit channel