Νόμος της έλξης: Πώς ο αποχωρισμός μας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε πραγματικά


Ο Νόμος της έλξης περιγράφεται καλύτερα από την παρακάτω δήλωση του Άλμπερτ Αϊνστάιν: «Όλα είναι ενέργεια και αυτή είναι η ουσία. Συντονιστείτε με τη συχνότητα της ενέργειας που θέλετε και το βέβαιο είναι πως θα πάρετε αυτή την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος. Αυτό δεν είναι φιλοσοφία. Είναι φυσική».

Ο Νόμος της έλξης μας διδάσκει ότι αυτό που σκεφτόμαστε και νιώθουμε γίνεται η πραγματικότητά μας. Μας διδάσκει ότι μπορούμε να μεταμορφωθούμε τόσο μέσα από τις θετικές, όσο και μέσα από τις αρνητικές μας σκέψεις.

Η τέχνη του αποχωρισμού

Μέσω της πεποίθησης ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, η στάση ζωής που προσδιορίζεται ως τέχνη του αποχωρισμού πάει χέρι-χέρι με τον Νόμο της έλξης.

Ο αποχωρισμός, το να προχωράμε στη ζωή είναι το πρώτο σημάδι της εμπιστοσύνης· δείχνει ότι γνωρίζουμε ότι θα λάβουμε αυτό που επιθυμούμε και ότι το αξίζουμε. Παρακάτω προτείνονται 3 ισχυρές διαβεβαιώσεις που μπορείτε να χρησιμοποιείτε καθημερινά ώστε να μπορείτε εύκολα να «αποχωρίζεστε» καταστάσεις, αντικείμενα και όχι μόνο, ώστε να κάνετε χώρο για να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε στη ζωή.

«Δίνω χώρο»

Πριν περάσουμε στις διαβεβαιώσεις, ας προσπαθήσουμε να συλλάβουμε καλύτερα αυτή την έννοια. Ας πάρουμε ένα μάθημα από τον Abraham Hicks, που περιλαμβάνει ένα μολύβι.

Πάρτε ένα απλό μολύβι, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, και κρατήστε το στο χέρι σας. Φανταστείτε ότι αυτό το μολύβι περιέχει μια πραγματικά επώδυνη ανάμνηση. Ίσως περάσατε ένα διαζύγιο ή κακοποιηθήκατε με κάποιο τρόπο.

Ξέρετε ότι αυτή η ανάμνηση έχει γίνει μαρτύριο στη ζωή σας από την πρώτη στιγμή που αποτυπώθηκε, και γνωρίζετε ότι θα θέλατε να την ξεχάσετε μια για πάντα. Αλλά δεν μπορείτε να την αφήσετε πίσω σας.

Τώρα, κοιτάξτε το τυλιγμένο από το χέρι σας μολύβι. Αρχίστε να προσπαθείτε να αφήνετε το μολύβι και παρακολουθήστε πώς το χέρι σας θα προσπαθεί ακόμα να το κρατήσει. Και όχι μόνο θα συνεχίσει να το κρατά, αλλά θα φαίνεται ότι το χέρι σας δεν υπακούει στις οδηγίες του νου σας.

Αυτό μπορεί να συγκριθεί με το «άδειασμα» το νου. Τώρα μπορείτε να δείτε τη σύνδεση: Ο αποχωρισμός είναι το μυστικό της απελευθέρωσης από τον πόνο. Ο «αποχωρισμός» σημαίνει ότι απελευθερώνουμε ό,τι μας κρατά μακριά από μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη ελπίδες, μακριά από το καλύτερο. Ο αποχωρισμός πονά επειδή έχουμε επενδύσει χρόνο και προσπάθεια σε ό,τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας. Πονά πολύ.

Αλλά στον αποχωρισμό, επιτρέπουμε στον εαυτό μας να αλλάξει. Ο νους δεν απολαμβάνει την αλλαγή· απολαμβάνει την άνεση και την οικειότητα – αλλά ο χώρος για το περισσότερο μπορεί να ανοίξει μόνο όταν απελευθερώνουμε ό,τι δεν λειτουργεί πια.

3 διαβεβαιώσεις για να κάνουμε ένα βήμα προς τον αποχωρισμό

1. Απελευθερώνω και αφήνω πίσω μου την αμφιβολία και την ανησυχία ώστε να προσελκύσω περισσότερη αφθονία στη ζωή μου. Καθώς απελευθερώνω αυτή την αμφιβολία, η αφθονία ρέει προς εμένα τώρα.

2. Απελευθερώνω την ενέργεια των σχέσεων που μου έκαναν κακό, που ήταν μονόπλευρες, κακοποιητικές, χειριστικές, υποβαθμιστικές, απαιτητικές και ταπεινωτικές. Η ενέργεια αυτών των σχέσεων έχει κάνει περισσότερο κακό επειδή εγώ το επέτρεψα. Απελευθερώνοντας αυτή την ενέργεια, δίνω χώρο σε πιο υγιείς σχέσεις.

3. Απελευθερώνω και αποχωρίζομαι την ανάγκη μου να ελέγξω άλλους ανθρώπους ή γεγονότα. Η ανάγκη μου να ελέγχω, με ελέγχει, γι’ αυτό και παραδίνομαι σε νέες εμπειρίες.

Πηγή : enallaktikidrasi.com