Νοέμβριος στα K Cineplex: Μια πλούσια πολιτιστική εμπειρία

Ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που θα καθηλώσει όλους τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς είναι αφιερωμένος στην όπερα. Το K-Cineplex μας παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι με την προβολή μιας αξέχαστης συναυλίας του Pavarotti και μιας μεγαλοπρεπούς όπερας που έγραψε ιστορία: ‘Pavarotti & Friends: The Duets’ στις 21 Νοεμβρίου και ‘Tosca’ από την Opéra national de Paris στις 28 Νοεμβρίου.

Η συναυλία ‘Pavarotti & Friends: The Duets’ θα προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον μεγαλύτερο τενόρο του 20ου αιώνα, σε ντουέτα με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Το Pavarotti & Friends: The Duets’ είναι μέρος μιας σειράς φιλανθρωπικών συναυλιών που ο ίδιος ο Pavarotti φιλοξένησε στην πόλη καταγωγής του, τη Μοντένα της Ιταλίας, για να συγκεντρώσει χρήματα για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς των Ηνωμένων Εθνών, τα θύματα πολέμου και τους πρόσφυγες. Ο Ιταλός τενόρος του οποίου η φωνή αποτελεί ‘ιταλικό θησαυρό’, σμίγει την φωνή του με πρωτοκλασάτους τραγουδιστές όπως Bono, Elton John, James Brown, Mariah Carey, Celine Dion, Sting και πολλούς άλλους, σε μια ανεπανάληπτη παράσταση.

tosca2

Η Tosca θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια του κλασσικού ρεπερτορίου, από τότε που έκανε πρεμιέρα στο Teatro Costanzi στην Ρώμη τον Ιανουάριο του 1900. Το K Cineplex δίνει την ευκαιρία να την απολαύσετε σε μια παραγωγή της πιο φημισμένης όπερας της Ευρώπης με τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες, την Opéra National de Paris. Η τριών-πράξεων όπερα με συνθέτη τον Giacomo Puccini είναι βασισμένη στο γαλλόφωνο δράμα που έγραψε ο Sardou το 1887. Αυτό το μελοδραματικό αριστούργημα διαδραματίζεται στην Ρώμη του 1800 όταν η εισβολή του Ναπολέοντα στην Ιταλία απειλεί τον έλεγχο που ασκεί το βασίλειο της Νάπολης στη Ρώμη. Πρόκειται για μια ιστορία όπου ο ρομαντισμός είναι πάνω από την πολιτική, παρουσιάζοντας μια ηρωική ζωγράφο, ένα ελεεινό ηγέτη και μια σταρ της όπερας, την ίδια την Tosca. Με κανένα από τους κύριους χαρακτήρες, ήρωα ή κακοποιό να καταφέρνει να επιζήσει μέχρι το τέλος, η Tosca περιέχει βασανιστήρια, δολοφονίες και αυτοκτονίες που εκφράζονται με μαεστρία μέσα από τις πασίγνωστες λυρικές άριες του Puccini. Ο Ιταλός συνθέτης, συνδυάζει περίτεχνα όλα τα στοιχεία του μελοδράματος και δημιουργεί ένα εκπληκτικά συγκινητικό έργο που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η ανώτερη όπερα όλων.

PavarottiAndFriendsMariahCareyEltonJohn

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της νέας σεζόν Cine Events του K Cineplex, που περιλαμβάνει θεαματικές χορευτικές παραστάσεις, όπερα, και συναυλίες, που μεταδίδονται είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10ΕΥΡΩ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα 18ΕΥΡΩ για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.

Pavarotti_01

Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του K Cineplex ή καλέστε στο 24 819022.