Νιώσατε ποτέ ένα έντονο αίσθημα να χτυπά το στομάχι σας; – Όταν το ένστικτο προειδοποιεί!


Νιώσατε ποτέ ένα έντονο αίσθημα να χτυπά το στομάχι σας; Οδηγείτε στον δρόμο και ξαφνικά έχετε την ιδέα να στρίψετε αριστερά. Μόλις πέρασε ένα φορτηγό που έρχονταν κατά πάνω σας. Αυτό ήταν το ένστικτο που σας έλεγε πως κάτι κακό υπήρχε στον δρόμο σας.

Η διαίσθηση ορίζεται ως «η ικανότητα να κατανοούμε κάτι αμέσως, χωρίς την ανάγκη της λογικής αιτιολόγησης». Το ένστικτο μας καθοδηγεί προς τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα.

Το κόλπο είναι να ξέρετε πότε το μυαλό ή διαίσθηση είναι που λέει την αλήθεια.

5 σημάδια ότι το ένστικτο σας προσπαθεί να σας πει κάτι

1) Ψίθυροι

Είστε μόνοι στο σπίτι και πολύ απασχολημένοι. Ίσως καθαρίζετε. Ξαφνικά ακούτε μια φωνή έξω από το κεφάλι σας. Όχι, δεν έχετε παραισθήσεις. Αυτή η φωνή έρχεται από την πηγή και τον ανώτερο εαυτό σας. Ίσως έχετε την αίσθηση πως κάτι χρειάζεται να κάνετε ή να αλλάξετε. Είναι οι μικροί ψίθυροι από την συνείδηση που συνδέονται με τον πνευματικό κόσμο. Κάποιοι τους αποκαλούν αγγέλους. Άλλοι θεούς.

Έχουμε εκατοντάδες ονόματα για την διαίσθηση. Όταν η φωνή αρχίζει να σας μιλά νιώθετε χαλαροί. Ο εγωισμός θα προσπαθήσει να την σωπάσει με αρνητικότητα και με αντιστάσεις. Αλλά οι μικροί ψίθυροι που σας λένε να προχωρήσετε είναι οι οδηγοί σας που εκφράζουν την ανησυχία τους ή που σας δίνουν μια απλή απάντηση η οποία ήταν στο μυαλό σας.

2) Συγχρονικότητα

Είστε σε κόκκινο φανάρι. Αγνοείτε τον κόσμο γύρω σας. Το μυαλό σας αρχίζει να σκέφτεται όλα αυτά που πρέπει να γίνουν ή κάποιο πρόβλημα που σας απασχολεί. Σε υποσυνείδητο επίπεδο ζητάτε από την επίγνωση σας ένα σημάδι. Ένα αυτοκόλλητο στον προφυλακτήρα του μπροστινού αμαξιού γράφει κάτι που τραβάει την προσοχή σας. Σχετίζεται με αυτό που σκεφτόσασταν. Συνεχίζετε να οδηγείτε μέχρι που βλέπετε μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα με ένα παρόμοιο μήνυμα. Αυτό είναι συγχρονικότητα. Είναι επαναλαμβανόμενα σημάδια που προσπαθούν να απαντήσουν στην ερώτηση σας.

Το ένστικτο σας παρέχει εξωτερικά μηνύματα ώστε να ησυχάσει το μυαλό σας και να προσέξετε. Σημάδια επίσης μπορούν να βρεθούν σε τραγούδια, σε βιβλία ακόμα και σε μια λέξη από έναν άγνωστο στο σουπερμάρκετ. Είναι εκπληκτικό το πως η διαίσθηση μπορεί να εκπέμψει εξωτερικούς περισπασμούς για να σας αναγκάσει να παρατηρήσετε.

3) Ηρεμία και ησυχία

Ακόμα ένας τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί η διαίσθηση είναι μέσω της σιωπής. Ίσως έχετε την επιθυμία να μείνετε μόνοι ή να διαλογιστείτε. Κατά τη διάρκεια αυτών των στιγμών η ηρεμία κυριαρχεί στο πνεύμα και παίρνετε απαντήσεις. Η γνήσια αλήθεια θα φανερωθεί όταν αποσπαστείτε από τις ανησυχίες του μυαλού σας. Μια απλή βόλτα έξω ή στην φύση μας βοηθά να ηρεμήσουμε. Το να καθόμαστε κοντά στο νερό κάνει τις αισθήσεις να ανοίξουν και φτάνουμε σε μια κατάσταση ευδαιμονίας.

Η διαίσθηση έχει ένα τρόπο να μπαίνει στο σώμα μας μέσω της χαράς και της σιγουριάς. Δεν υπάρχει πραγματική εξήγηση για το πως συμβαίνει. Τη στιγμή που αφήνετε όλες τις ανησυχίες της ζωής σας ή διαίσθηση θα εμφανιστεί με μια αίσθηση γαλήνης.

4) Όνειρα

Όταν κοιμόμαστε, ο εγωισμός σταματά να προστάζει. Μπαίνουμε σε μια ανώτερη μεταβολή της συνείδησης. Κατά αυτή τη διάρκεια τα όνειρα δημιουργούν σενάρια ή δραματικές υποθέσεις. Κάποια όνειρα χρησιμεύουν ως μέσο για να αποκαλύψουν το πόσο απασχολημένοι είμαστε τις στιγμές αφύπνισης και είναι γεμάτα άγχος και φόβος. Ενώ άλλα όνειρα είναι μηνύματα από την διαίσθηση. Πριν πάτε για ύπνο γράψτε όσα πράγματα απαιτούν απάντηση. Πάρτε λίγες βαθιές ανάσες και εκπνεύστε πριν κοιμηθείτε. Επιτρέψτε στο σώμα σας να χαλαρώσει και να προσαρμοστεί στο κρεβάτι. Πολλές φορές, τα όνειρα θα εμφανιστούν ως μεταμφιεσμένα σύμβολα ή αρχέτυπα.

Ο γνωστός ψυχολόγος Καρλ Γιούνγκ είπε, «Το όνειρο είναι η μικρή κρυμμένη πόρτα στο πιο βαθύ άδυτο της ψυχής, που οδηγεί σε αυτή την πρωταρχική κοσμική νύχτα που βρισκόταν η ψυχή πολύ πριν υπάρξει ο συνειδητός εγωισμός και πολύ πιο πέρα από εκεί που θα μπορούσε να φτάσει ο εγωισμός.»

5) Το σώμα σας μιλά

Υπάρχουν στιγμές που αρνούμαστε να προσέξουμε πως το ένστικτό μας δίνει σωματικούς πόνους ή ασθένειες. Το πνευματικό, συναισθηματικό και φυσικό σώμα μας είναι ένα. Όταν δεν έχουμε ισορροπία και με τα τρία, σωματικά προβλήματα αρχίζουν να εμφανίζονται. Η Louise L. Hay, συγγραφέας και ομιλήτρια λέει «Κάθε σκέψη μας διαμορφώνει το μέλλον μας». Όταν πηγαίνουμε ενάντια στο ένστικτο μας μπορεί αυτό να έχει αντίτιμο στο σώμα μας. Αυτή η αποφυγή θα φανερωθεί στις ασθένειες, στις αρρώστιες ή σε κάτι τόσο απλό όπως σε ένα διάστρεμμα στον αστράγαλο. Ο ανώτερος εαυτός σας θα μιλήσει με πολλές μορφές για να τραβήξει την προσοχή σας. Αν ακολουθήσετε τη διαίσθηση σας, ποτέ δε θα σας οδηγήσει προς τον λάθος δρόμο.

Το φυσικό σώμα σας πάντα θα σας αφήνει να ξέρετε τι συμβαίνει. Πάρτε χρόνο για να συνδεθείτε με την καθοδήγηση σας. Είμαστε πολύ απασχολημένοι προσπαθώντας να πετύχουμε πράγματα που ξεχνάμε το κόστος που θα έχουν σε φυσικό επίπεδο. Για παράδειγμα, το να έχετε πόνους στο στήθος ή ρηχή αναπνοή ίσως είναι ευκαιρία να σταματήσετε και να συνδεθείτε με την καθοδήγηση σας. Γιατί πονάτε; Τι προβλήματα στην ζωή σας εμποδίζουν την αναπνοή σας; Είναι προειδοποιητικά σημάδια από το σύμπαν και δεν πρέπει να αγνοούνται.

Μείνετε ανοιχτοί στην διαισθητική σας φύση. Ζητήστε σημάδια και μηνύματα, ενώ αφήστε τα παλιά σας πρότυπα προσπαθώντας να ελέγξετε τις απαντήσεις. Σας έχουν δοθεί δώρα από το σύμπαν. Αυτές οι μικρές «γνώσεις» και οι «υπαινιγμοί» είναι για εσάς, ώστε να μείνετε στον σωστό δρόμο με όλα όσα επιθυμείτε. Συνεχίστε να ασχολείστε με το τώρα και να είστε δεκτικοί σε όλα αυτά που ανώτερος εαυτός σας προσπαθεί να μεταβιβάσει. Θα ξέρετε ακριβώς τι είναι καλύτερο για εσάς όταν αποσυνδεθείτε από την νοοτροπία που καθοδηγεί ο εγωισμός.

Πηγή : psychologik-faros