Νίκος Οικονομόπουλος: Ο καθένας μας ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του, τον χαρακτήρα του και για ότι παρουσιάζει!


Πρόκειται άλλωστε για έναν από τους πιο επιτυχημένους και ολοκληρωμένους καλλιτέχνες της Ελληνικής δισκογραφίας με τραγούδια που ξεχωρίζουν και χαρακτηρίζονται μεγάλες επιτυχίες!

Σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του δεν δίστασε να μοιραστεί τις σκέψεις και τις απόψεις του!

Διανύοντας μια περίοδο ανανέωσης ο Νίκος Οικονομόπουλος ανήκει πλέον στο δυναμικό της Heaven Music και ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει το νέο του τραγούδι που όπως μας αποκαλύπτει θα είναι χαρούμενο και πολύ διασκεδαστικό!

Νίκο μου σε συναντώ σε μια δημιουργική στιγμή της ζωής σου… Ήσουν έτοιμος για μια ανανέωση;

Πάντα είμαι έτοιμος, είμαι παντός καιρού(γέλια)! Η αλήθεια είναι πως ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές στη ζωή μου και τις έκανα… ιδίως στα επαγγελματικά μου!

Πώς βιώνεις την περίοδο αυτή που διανύουμε; Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες παραμένεις αισιόδοξος;

Μόνο αισιόδοξος είμαι! Είναι πρωτοφανείς οι στιγμές που ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε, η γενιά μου αλλά και οι προηγούμενες γενιές δεν έχουν ζήσει κάτι ανάλογο οπότε είναι λογικό να υπάρχει άγχος ή και φόβος. Νομίζω, όμως, ότι αξίζει να σκεφτούμε θετικά. Δεν θα κερδίσουμε κάτι αν τα δούμε όλα «μαύρα». Ας σκεφτούμε ότι θα προσπαθήσουμε πολύ και θα τα καταφέρουμε!

Υπήρξαν στιγμές που να αγχώθηκες; Σε πήρε καθόλου «από κάτω» όλο αυτό;

Τις πρώτες μέρες, ναι. Τότε ακόμη δεν είχα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και ένιωθα κάπως. Μετά από τρεις – τέσσερις μέρες αποστασιοποιήθηκα και λέω «Τι έχει γίνει τώρα; Είμαι κλεισμένος σπίτι μου;» Και ναι, ήμουν κλεισμένος σπίτι μου, όπως όλος ο κόσμος σε όλο τον πλανήτη… όχι μόνο στην Ελλάδα.  Κάπου εκεί παίρνεις λίγη δύναμη γιατί σκέφτεσαι ότι δεν το ζεις μόνο εσύ, αλλά όλοι.

Ποιοι ήταν οι άνθρωποι εκείνοι με τους οποίους μιλούσες πιο συχνά; Από πού αντλούσες αισιοδοξία;

Εγώ αντλώ την αισιοδοξία μου και τη δύναμή μου από μένα πάνω από όλα, γιατί σκέφτομαι θετικά. Μιλούσα κυρίως με τους δικούς μου ανθρώπους, φίλους και συνεργάτες από τη δουλειά.

Πόσο δουλεύεις με τον εαυτό σου για να μπορείς να εστιάζεις στην θετική πλευρά των πραγμάτων;

Η πίστη μου με βοηθάει στο να το κάνω αυτό! Πιστεύω πάρα πολύ και νομίζω πως όλη η δύναμη που διαθέτω σαν άνθρωπος προέρχεται από κει. Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν με αυτό γιατί δεν πιστεύουν και το δέχομαι, εγώ όμως πιστεύω.

Πόσο μας βοηθάει, λοιπόν, η πίστη μας;

Εμένα προσωπικά πάρα πολύ!

Σου έχει προσφέρει η πίστη σου βοήθεια σε δύσκολες προσωπικές σου στιγμές;

Μπορεί να ακουστεί παράλογο, αλλά πραγματικά κάθε φορά που περνάω μια δύσκολη κατάσταση καταφεύγω στο Θεό. Πολλές φορές ακούω ότι δεν πρέπει να μιλάμε πολύ για την πίστη μας, υπάρχουν πολλά taboo σε αυτό το θέμα και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί! Είναι θεμιτό να μιλάμε για τη δουλειά μας, για τα τραγούδια μας, για το που θα βγούμε και που θα πάμε διακοπές, αλλά για τη θρησκεία μας όχι;;; Να κάνουμε λες και δεν υπάρχει;; Λες και βρισκόμαστε τυχαία σε αυτό τον κόσμο; Δεν είμαστε τυχαίοι, τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Πόσο σημαντικό πιστεύεις ότι είναι άνθρωποι της δικής σου αναγνωσιμότητας να περνάνε δημόσια μηνύματα σαν κι αυτό;

Εγώ το κάνω συχνά, και στα social media. Ευχήθηκα, για παράδειγμα, Καλό Πάσχα στον κόσμο και μίλησα για τον Χριστό που δίδαξε το σημαντικότερο πράγμα… την αγάπη!

Πλέον με όλα αυτά που έχουμε ζήσει, είμαστε έτοιμοι να αγαπήσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο; Είναι πια η ώρα να εξαλειφθεί η «δηθενιά»;

Αυτό πιστεύω πως δεν θα εξαλειφθεί ποτέ! Η δηθενιά υπάρχει γύρω μας ανέκαθεν. Ο καθένας μας ξεχωρίζει για την προσωπικότητά του, τον χαρακτήρα του και για ότι παρουσιάζει. Ο καθένας μας θα κριθεί στο τέλος από τους γύρω του και από τον Θεό.

Πώς βλέπεις τον κόσμο να αντιδρά στην παρουσία σου στα social media; Χαίρεται που με αυτό τον τρόπο σε νιώθει πιο κοντά του;

Πιστεύω πως ναι, ωστόσο καλό είναι όλα να γίνονται με μέτρο. Τα social media προσφέρουν μια δίοδο επικοινωνίας με το κοινό που είναι πολύ θεμιτή όμως, όπως λέω πάντα θέλω να απασχολώ με τη δουλειά μου. Έτσι λειτουργώ εγώ σαν άνθρωπος. Κάποιος άλλος μπορεί να επιθυμεί να απασχολεί και όσον αφορά την προσωπική του ζωή, καλώς το κάνει. Έχουμε φτάσει στο σημείο όμως να «περιθωριοποιούμε» κατά μία έννοια τους ανθρώπους που δεν θέλουν να δημοσιοποιούν την προσωπική τους ζωή επειδή ακριβώς ανήκουν στη μειοψηφία, μιας και οι περισσότεροι σήμερα βγάζουν τα πάντα στη φόρα. Ο καθένας αποφασίζει και κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του. Δημοκρατία δεν έχουμε;

Το να επιλέξει ένας καλλιτέχνης να απασχολεί μόνο με τη δουλειά του, πόσο τον δυσκολεύει στο ξεκίνημα και πόσο γερές βάσεις του χαρίζει για τη συνέχεια;

Όσες δυσκολίες μπορεί να σου προκαλεί στην αρχή, τόσο πιο βαθιές βάσεις σου θέτει για την πορεία σου και σου το λέω εκ πείρας αυτό.

Ανήκεις πλέον στην οικογένεια της Heaven Music. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από αυτή τη δισκογραφική εταιρία; Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να ξεκινήσεις τη συνεργασία σου μαζί της;

Για να συνεργαστώ με τη Heaven, με έπεισε ένας άνθρωπος… ο Σπύρος Σταμούλης! Είμαστε και χρόνια φίλοι. Σε αυτόν οφείλεται το ότι ανήκω πια σε αυτή την εταιρία. Μου έδωσε το έναυσμα να κάνω την αλλαγή που, έτσι κι αλλιώς, ήθελα. Τον ευχαριστώ πολύ γιατί πιστεύω πως έκανα τη σωστή επιλογή.

Καλλιτεχνικά αλλά και δισκογραφικά, τι να περιμένουμε από τον Νίκο Οικονομόπουλο;

Θεωρώ πως πάντα προσπαθώ να δίνω και κάτι καινούριο στον κόσμο και μάλιστα επιδιώκω να το κάνω και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε νέο τραγούδι που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες και μπορώ να σου εκμυστηρευτώ ότι είναι χαρούμενο και πολύ διασκεδαστικό!

Κλείνοντας, θέλω να στείλεις και μία ευχή στον κόσμο που ειδικά αυτή την περίοδο, το έχει πολύ ανάγκη!

Αγαπάτε αλλήλους! Αγάπη μόνο!

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Σοφία Μπεκιάρη

Πηγή : tralala.gr