Νίκος Μερτζάνος – Ένας έντεχνος ποπ τραγουδιστής «ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

Ένας έντεχνο-ποπ τραγουδιστής, ένας πετυχημένος συνθέτης και στιχουργός του οποίου έχουν ερμηνεύσει κομμάτια σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας και πολλοί άλλοι.

Ένας προσγειωμένος καλλιτέχνης, που δεν ασχολείται με τα views των video του και προσπαθεί να μελοποιήσει Γ.Σεφέρη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Νέος προσωπικός δίσκος , νέες συνεργασίες και νέες μελωδίες
Ναι ένας νέος δίσκος που αποτελείται από δέκα κομμάτια και ένα bonus track, μια πιο ακουστική εκδοχή του «ανάμεσα μας» με την Πενυ μπαλτατζη. Τα τραγούδια είναι σε μουσική και στίχους δικούς μου εκτός από τέσσερα στα οποία είχα την τιμή να συμμετέχει στιχουργικά ο Νίκος Μωραΐτης. Είναι ένας έντεχνο-ποπ δισκος με ροπή προς την ποπ.

Σ’αυτό το δίσκο έχετε αναλάβει το  ρόλο του ερμηνευτή , του στιχουργού αλλά και του μουσικού, αλήθεια πόσο εύκολο είναι αυτό ;
Αν το έχεις έμφυτο, δεν το σκέπτεσαι έτσι. Παρολαυτα ο στίχος είναι αυτός που με δυσκολεύει περισσότερο, ίσως και λόγω της βαρύτητας της ελληνικής γλώσσας και του καθοριστικου ρόλου που παίζει στο ελληνικό τραγούδι.

Από τα έντεκα κομμάτια του δίσκου σας υπάρχει κάποιο ή κάποια που θα θέλατε να ξεχωρίσει το κοινό;  
Ίσως το «αυτά που δεν λεγονται». Σ’αυτό βρίσκω τις «ρίζες» μου σε ο,τι αφορά την καπως ανορθόδοξη δομή και στίχο. Μουσικά νιώθω πως πατώ πάνω στο ύφος του «στάσου λίγο», που ήταν οι πρώτες μου «λέξεις».
Με την κυρία Πέννυ Μπαλτατζή ποιά η σχέση σας ;

Τραγουδήσαμε μαζί στο κομμάτι «ανάμεσα μας» και νομίζω πως πραγματικά έδωσε στο κομμάτι παρά πολλά! Την θαυμάζω ως φωνή και ως άνθρωπο.

Παράλληλα με το δίσκο σας «Στάσου Λίγο» κυκλοφόρησε και ένα single σωστά ; 
Ναι το «Δεν ειν’ η αγάπη» σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και μουσική δίκη μου.

Πως νιώθετε που ως συνθέτης έχουν ερμηνεύσει κομμάτια σας καλλιτέχνες όπως Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Κότσιρας, η Δάφνη Λέμπερου, η Λένα Αλκαίου, η Βίκυ Καρατζόγλου και άλλοι ; 

Απέραντη χαρά και ευγνωμοσύνη! Δεν ήταν κάτι που το κυνήγησα. Ήρθε πολύ φυσικά.

Αισθάνεστε περήφανος που ένα από τα τραγούδια σας έχει βραβευτεί με Jumping Fish Artist Contest; 

Το «τέτοιες μέρες», το πρώτο σινγκλ στην ουσία που λειτούργησε ως προπομπός του δίσκου. Είναι πολύ ωραίο να παίρνεις μια διάκριση αλλά πιστεύω πως η αληθινή ουσία βρίσκεται στο ποσό καλά θα επικοινωνήσεις ένα κομμάτι με τον κόσμο.

Στοχεύετε και άλλα βραβεία ; Αν ναι ποια ;

Δεν στοχεύω σε βραβεία ούτως η άλλως. Στην ουσία το jumping fish διευκολύνει οικονομικά κάποιον να κάνει τον δίσκο του. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Δεν μ αρέσουν οι διαγωνισμοί να πω την αληθεια.

Ελέγχετε τα views των video των τραγουδιών σας στο you tube ; Σας αγχώνει ; 

Δεν τα κοιτάζω γιατί ξέρω τι θα δω στην παρούσα φάση. Νομίζω πως πρέπει να περάσεις σε μια πιο μεγάλη «κλίμακα» για να σε απασχολούν τα views σου. Το μόνο πράγμα που με αγχώνει είναι η στασιμότητα. Όσο γίνονται πράγματα, μικρά ή μεγάλα, δεν με αγχώνει τίποτα.

Πιστεύεται ότι οι στίχοι των τραγουδιών είναι και ποίηση ; 

Ανάλογα το στίχο.

Ποιου ποιητή θα μελοποιούσατε τραγούδια ; Ποιο ποίημα του ;

Είχα κάνει μια απόπειρα για το «παντούμ» του Σεφερη.

Προγραμματίσατε κάποιες εμφανίσεις σε Κύπρο ;

Σε Κύπρο είχα κάνει το 2015. Αυτών των ειδών τα live έχουν μεγάλο κόστος όποτε θα πρέπει πρώτα να χιτάρω με καινούργιο κομμάτι για να με ζητήσουν (γέλια)

[ot-video]

[/ot-video]

[ot-video]

[/ot-video]

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΤΟ FACEBOOK
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ : ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ