Συνέντευξη Νίκου Απέργη


Συνέντευξη στην Στέλλα Παπά

Ένας καλλιτέχνης χαμηλών τόνων αλλά με πολύ «δυνατά» κομμάτια. Ένας ερμηνευτής, στιχουργός που τα τραγούδια του αγαπιούνται πολύ παρόλο που είναι «βραδύκαυστα» (όπως ο ίδιος λέει).  Ένας άνθρωπος της μουσικής που έχει στόχο πάντα να βγάζει όμορφα τραγούδια απ’όπου κι αν προέρχονται. Κάτι που έκανε κι’αυτή τη φορά με το νέο του κομμάτι, με τίτλο «Πόσο-Πόσο», που κυκλοφορεί απο την Panik Platinum και το οποίο ερμηνεύει με την Μαλου. 

Το μουσικό site musicnet.cy μίλησε μαζί του γι’αυτό του το ντουέτο , τα υπόλοιπα κομμάτια που «γράφει» και πολλά άλλα .

Κύριε Απέργη μου «πόσο- πόσο» τελικά το σκορ  αυτού του όμορφου αγώνα σας π’άρχισατε με την Μαλού. Θέλετε να μας μιλήσετε γι’αυτόν . Θέλετε να μας πείτε γι’αυτό σας το ντουέτο που έχει τίτλο «Πόσο-Πόσο».  

Το σκορ νομίζω είναι ισοπαλία γιατί και εγώ και η Μαλού έχουμε δώσει το 100% του εαυτού μας για να βγει ένα ωραίο αποτέλεσμα, τόσο στο τραγούδι μας, (σε στίχους Αλέξανδρου Ελευθεριάδη και μουσική δική μου), αλλά και στο Cabaret όπου εμφανιζόμαστε κάθε Σάββατο και Κυριακή!! 

Τον τελευταίο καιρό εκτός από το κομμάτι σας με την Μαλού, ακούγεται πολύ και το κομμάτι σας «Μια Κυριακή» . Θέλετε να μας μιλήσετε γι’αυτό. Θέλετε να μας πείτε γι’αυτό το κομμάτι που αν και κυκλοφόρησε το 2020 κέρδισε τον κόσμο τον τελευταίο καιρό ; 

Γενικά τα τραγούδια μου θα τα χαρακτήριζα «βραδύκαυστα»! Θέλουν το χρόνο τους και κυρίως ανεβαίνουν μέσα από τις εμφανίσεις μου! Έτσι θεωρώ ότι είναι το σωστό, να τα κάνει ο κόσμος επιτυχίες και όχι να επιβάλλονται στον κόσμο με το ζόρι. 

Θα μπορούσατε με τίτλους των κομματιών σας να φτιάξετε μια μικρή ιστορία ;

Μέσα από όλη αυτή την “άρρωστη κατάσταση” που ζούμε , προσπαθώ να φτιάχνω τραγούδια που θα γίνουν “κομμάτι της ζωής” όλου του κόσμου. Με αγάπη και θετική ενέργεια “είμαστε για όλα ικανοί”!! 

Το τέλος του 2022 θα σας βρει να κυκλοφορείτε νέο κομμάτι; 

Ναι, πριν τις γιορτές θα κυκλοφορήσω ένα ακόμα τραγούδι. Δεν ξέρω ακόμα ποιο θα είναι, είμαστε ανάμεσα σε δυο τρία που περιλαμβάνονται στο δίσκο που θα κυκλοφορήσει επίσης γύρω στις γιορτές! 

Παρόλο που γράφετε και εσείς στίχους επιλέγετε να συνθέσετε και να ερμηνεύετε και κομμάτια στα οποία έχουν γράψει στίχους κάποιοι άλλοι καλλιτέχνες .

Ποτέ δεν είχα σαν στόχο να τραγουδάω αποκλειστικά δικά μου τραγούδια. Θέλω πάντα να βγάζω όμορφα τραγούδια απ’όπου κι αν προέρχονται. Επίσης δε με απασχολεί αν ο συνθέτης και ο στιχουργός είναι επώνυμος ή ανώνυμος. Για μένα μετράει μόνο αν το τραγούδι είναι ωραίο για τα γούστα μου!

Τα τραγούδια που επιλέγετε να ερμηνεύσετε  έστω και αν μιλάνε για χωρισμό ή γενικά για άσχημα βιώματα θέλετε να κρύβουν και  μια νότα αισιοδοξίας ; 

Όχι πάντα. Αν ένα τραγούδι είναι στενάχωρο, θέλω να περνάει στενάχωρο συναίσθημα ξεκάθαρα! Δεν είναι κακό. Στη μουσική υπάρχουν στενάχωρα τραγούδια που είναι αριστουργήματα.

Θα λέγατε πως τα κομμάτια σας κρύβουν και ένα μήνυμα για κάθε ακροατή ; 

Γενικά προσπαθώ να περνάω διάφορα κοινωνικά μηνύματα μέσα κυρίως από τα video clips των τραγουδιών μου. Θεωρώ πως όταν κάποιος μπορεί να επηρεάσει κάποια μερίδα κόσμου, είτε μικρή είτε μεγάλη, καλό θα ήταν να το κάνει επηρεάζοντας θετικά και για καλό σκοπό! 

Ένα από τα κομμάτια σας έχει τίτλο “άρρωστη κατάσταση” . Εσείς ζήσατε μια τέτοια κατάσταση . Αν ναι πως μπορέσατε να ξεφύγετε; 

Εκτός από τη μεγαλύτερη “άρρωστη κατάσταση” που έχουμε ζήσει όλοι μας, δηλαδή τον κορωνοϊό, ναι στο παρελθόν έχω περάσει κι εγώ κυρίως στην εφηβία μου διάφορες «άρρωστες καταστάσεις» , όπως όλος ο κόσμος άλλωστε. Ο τρόπος που ξεφεύγεις είναι ο χρόνος, ο οποίος όπως σωστά λένε είναι ο καλύτερος γιατρός!

Ποιο το πιο ωραίο σχόλιο που σας έκαναν για τα κομμάτια σας; 

Ένα απ’τα πιο ωραία σχόλια είναι ότι τα τραγούδια μου, φτιάχνουν τη διάθεση κάποιων και τους κάνουν να ξεχνούν έστω και για λίγο τα προβλήματά τους.

Στην τηλεόραση φέτος υπάρχουν πολλές σειρές σε ποια θα θέλατε να ακούγατε το κομμάτι σας και γιατί; 

Σε αυτή που έχει τη μεγαλύτερη τηλεθέαση για να το ακούει περισσότερος κόσμος!! Χαχα! Πλάκα κάνω! Η τηλεθέαση δεν με ενδιέφερε ποτέ γιατί όταν κάτι έχει τηλεθέαση δε σημαίνει ότι είναι και ποιοτικό! Θα ήθελα λοιπόν να ακούγεται σε μια σειρά με καλούς ηθοποιούς που έχει μια ποιότητα !

Με την Eurovision έχετε φλερτάρει ποτέ ;

Όχι, ποτέ. Και δεν ξέρω αν θα ήθελα να φλερτάρω και στο μέλλον. Είναι πολύ μακριά από μένα όλο το κόνσεπτ και ειδικά ο τρόπος βαθμολογίας! 

Ο Νοέμβριος που θα σας βρει να κάνετε εμφανίσεις ;

Έχουμε ξεκινήσει από αρχές Οκτώβρη τις εμφανίσεις μας στο Cabaret στην Αθήνα παρέα με τη Μαλού , τον Άρη Πετράκη, τη Μαρκίρα και guest τον mc Daddy! Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε πολύ δυνατά και απ ότι δείχνει το πράγμα θα έχουμε πολύ μέλλον! 

Αν έπρεπε να κλείσουμε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας ποιο θα ήταν αυτό ; 

Εκτός του να έχουν όλοι υγεία, εύχομαι να ακούνε πάντα τη μουσική που τους αρέσει και τους εκφράζει , χωρίς ταμπέλες, και να διασκεδάζουν και να ψυχαγωγούνται γιατί τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να  μας το περιορίσουν αυτό, ενώ είναι μια βασική ανάγκη του ανθρώπου!!