ΝΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΗΣ «Το να τραγουδάς είναι σαν το φιλί»

«Ίσως» να είναι κάτι αληθινό το οποίο θέλουμε να γίνει «κομμάτι της ζωής» μας.  «Ίσως ο Νίκος Απέργης να είναι ένας από τους καλλιτέχνες που σέβεται τον χώρο της μουσικής και του χαρίζει μόνο όμορφα ακούσματα. Προσγειωμένος, με «ευθύνη» προς κάθε κομμάτι που ερμηνεύει, επιλέγει να τραγουδά μόνος του παρά να συνεργάζεται με άτομα που δεν τους νοιάζει το καλό του συνόλου. Νιώθει τη στιγμή της ερμηνείας μαγική, κλείνει τα μάτια και απολαμβάνει κάθε λέξη, κάθε νότα του τραγουδιού σαν να είναι φιλί…..με αφορμή την επανεκτέλεση του κομματιού του «ίσως» που κυκλοφόρησε με την νέα δισκογραφική του εταιρεία Panic Platinum μιλήσαμε μαζί του και μάθαμε πολλά.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

 1. Νίκο μου, τι θα έλεγες να αρχίσουμε τη συνέντευξη λέγοντας μας τους δυο πρώτους στοίχους που σε «μάγεψαν» στο νέο σου τραγούδι «Ίσως» ;

«Ίσως να ‘σαι μόνο μια στιγμή, ίσως να’ σαι όλη μου η ζωή»

 1. Αν ζητούσα λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για το κομμάτι, τι θα μου έλεγες ;

Το «Ίσως», σε μουσική δική μου και στίχους του Νίκου Σταμένη, είναι το πρώτο μου τραγούδι στη δισκογραφία. Θέλοντας να γιορτάσω τα 10 μου χρόνια στη δισκογραφία, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μου να κυκλοφορήσουμε μία επανεκτέλεσή του, με πιο «φρέσκια», σημερινή ενορχήστρωση, από τη δισκογραφική μου εταιρεία, την Panik Platinum. Είμαι πολύ χαρούμενος που ο κόσμος το αγάπησε αμέσως, αλλά και που βρίσκεται σταθερά στο Top20 του ραδιοφωνικού airplay!

 1. Εσύ, σε ποια ή ποιον θα αφιέρωνες το «Ίσως»; Σκέφτεσαι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο όταν το ερμηνεύεις;

Θα απαντούσα «στην κοπέλα μου», αλλά της έχω ήδη αφιερώσει το προηγούμενο επιτυχημένο μου single, «Κομμάτι Της Ζωής Μου»!

 1. Δεν είναι λίγο ρίσκο κάτι που δεν είναι σίγουρο. Κάτι που «Ίσως» είναι καλό ;

Όλα είναι ρίσκο στον έρωτα! Πρέπει να ρισκάρεις για να ζήσεις και το απόλυτο! 

 1. Μέσα από το βίντεο κλιπ του κομματιού «Κομμάτι Της Ζωής Μου» προσπαθήσατε να περάσετε ένα κοινωνικό μήνυμα. Αυτό αρχικά σε φόβισε; Σκέφτηκες πως ίσως να είχε αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του τραγουδιού;

Κατ’ αρχήν θέλω να πω ότι θεωρώ σπουδαίο το μήνυμα που προσπαθήσαμε να περάσουμε και στόχος μας ήταν να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον όλων μας για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Δεν φοβήθηκα στιγμή, γιατί όλο αυτό έγινε με πολύ διακριτικό τρόπο, μαζί με το σκηνοθέτη του video clip, τον Γιάννη Δημολίτσα. Επίσης, από την αρχή ένιωθα πως μόνο καλό θα κάνει στο τραγούδι! Πίστευα τόσο πολύ σε αυτό, που ένιωθα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να είχε αρνητικό αντίκτυπο πάνω του.  

 1. Γενικά έχεις την τάση όταν τραγουδάς να κλείνεις τα μάτια και να σκέφτεσαι κάποιο συγκεκριμένο άτομο;

Μου αρέσει να κλείνω τα μάτια όταν τραγουδάω, αλλά όχι για να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο. Απλά το απολαμβάνω! Είναι ακριβώς το ίδιο με το φιλί. Κλείνεις τα μάτια και το απολαμβάνεις! 

 1. Ως συνθέτης «πείραξες» ποτέ στοίχους κομματιού; Αν ναι θα μας πεις σε ποιο;

Αυτό είναι κάτι που γίνεται πολλές φορές, φυσικά, πάντα σε συνεργασία με το στιχουργό. Είναι μία συνηθισμένη, θα την χαρακτήριζα, διαδικασία για να ταιριάξουν καλύτερα τα μουσικά μέτρα και τα λοιπά. Επίσης, κάποιες φορές μου έρχεται μία ατάκα και πάνω σε αυτήν ο στιχουργός που συνεργάζομαι «χτίζει» όλο το στίχο.

 1. Τον τελευταίο καιρό προτιμάς τις solo εμφανίσεις σε μαγαζιά. Αυτό ήταν απόφαση που πήρες μετά από λάθος συνεργασίες ή πληγές που σου άφησαν συνεργασίες από το παρελθόν;

Δεν θα έλεγα τον τελευταίο καιρό… Κάνω solo εμφανίσεις πάνω από 7 χρόνια! Γενικά, θέλω να έχω τον έλεγχο του προγράμματος, να μην με περιορίζει κανείς. Στο τέλος ξέρω ότι, είτε αρέσει το live μου, είτε όχι, την ευθύνη την έχω εγώ! Επίσης, δεν σου κρύβω ότι στο παρελθόν υπήρξαν φορές που απογοητευτικά από συνεργασίες. Γιατί, δυστυχώς, που το λέω, υπήρξαν συνάδελφοι που δεν κοίταξαν το καλό του συνόλου αλλά τους απασχολούσε μόνο το πώς θα βγουν μόνο εκείνοι καλοί χωρίς να δίνουν σημασία στο υπόλοιπο πρόγραμμα.  

 1. Μεγάλη επιτυχία όμως γνωρίζει και το κομμάτι σου «Άρρωστη Κατάσταση» που κυκλοφόρησε unplugged

Το «Άρρωστη Κατάσταση» κυκλοφόρησε από την Panik Platinum πριν από δύο χρόνια. Μέσα από τα live μου, αλλά και μία unplugged diversion που κυκλοφορεί στο YouTube, ο κόσμος το αγάπησε ακόμα περισσότερο κι αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ!

 1. Στις live εμφανίσεις σου πότε νιώθεις ότι ο κόσμος ανεβάζει ένταση, παλμό;

Το πρόγραμμά μου το έχω φτιάξει έτσι ώστε να υπάρχει παλμός από την αρχή! Βέβαια όσο περνάει η ώρα ο κόσμος «ζεσταίνεται» και έτσι ανεβαίνει και η ένταση. Επίσης, τα τραγούδια που επιλέγω να πω καλύπτουν κάθε γούστο και έτσι ανεβαίνει ο παλμός! 

 1. Εσύ ένιωσες ποτέ να ζεις μια «άρρωστη κατάσταση» όπως λες και στο κομμάτι σου; Πως το αντιμετώπισες;

Ποιος δεν έχει ζήσει μια άρρωστη κατάσταση στη ζωή του;; Ο καλύτερος γιατρός, πάντως, είναι ο χρόνος! 

 1. Είσαι άνθρωπος που έχει φοβίες τόσο δυνατές που να του στερούν στιγμές, που σε έκαναν να χάσεις άτομα από την ζωή σου;

Φυσικά και έχω φοβίες και «παλεύω» να τις αντιμετωπίσω. Ωστόσο, δεν είναι έντονες στο βαθμό που περιγράφεις, που θα με έκαναν, δηλαδή, να στερηθώ στιγμές ή να χάσω κάποιον άνθρωπο από τη ζωή μου.

Οι επόμενες μέρες που θα σε βρουν ;

Το επόμενο διάστημα θα με βρείτε να κάνω εμφανίσεις στην Αθήνα, κάθε Κυριακή στο «Block» στο Κολωνάκι, κάθε Τετάρτη στο «Οpus» στη Γλυφάδα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα είμαι σε clubs σε διάφορες πόλεις σε Ελλάδα, Κύπρο ( κατά πάσα πιθανότητα),  και τέλος Θεσσαλονίκη σε εβδομαδιαία βάση.  

 1. Θα σε έχουμε και στην Κύπρο λοιπόν ;

Φυσικά και θα έρθω! Όπως και το καλοκαίρι, έτσι και το χειμώνα, θα έρθω αρκετές φορές στην αγαπημένη Κύπρο!