«Νεκρή η Britney Spears»: Hackers επιτέθηκαν στη Sony Music και τον Bob Dylan

Αδίστακτοι hackers επιτέθηκαν στη δισκογραφική εταιρεία της Britney Spears, για να διαδώσουν το ψευδές μήνυμα ότι ήταν νεκρή.

Θύμα hackers έτυχε χθες (26/12) λογαριασμός της Sony Music και του Bob Dylan στο Twitter και κατ’ επέκταση η Britney Spears.

Εκμεταλλευόμενοι την περίσταση έπειτα από τον απρόσμενο θάνατο του ανεπανάληπτου George Michael, κάποιοι κακοθελητές απέκτησαν παράνομη πρόσβαση στο προφίλ της πολυεθνικής δισκογραφικής εταιρείας, σε μία αποτυχημένη – ή κακεντρεχή μάλλον – προσπάθεια «χιούμορ».

Σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσίευσαν οι hackers, η 35χρονη Αμερικανίδα τραγουδίστρια φερόταν να είναι… νεκρή! «Η Britney Spears είναι νεκρή από ατύχημα.

Θα σας πούμε περισσότερα σύντομα.», ανέφερε η μία από τις δύο αναρτήσεις των ατόμων που παραβίασαν το λογαριασμό της Sony Music.

Οι χρήστες του Twitter αντέδρασαν άμεσα στα συγκεκριμένα μηνύματα, άλλοι έχοντας υποπτευθεί την απάτη και άλλοι σκεπτόμενοι την πιθανότητα να έχει επακολουθήσει πράγματι και άλλη μία απώλεια γνωστού καλλιτέχνη, μία μόλις ημέρα μετά από αυτή του George Michael.

Οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν και το λογαριασμό του πρόσφατα βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Bob Dylan, αφού την ίδια στιγμή εμφανίστηκε μία δημοσίευση που έσπευδε να «αποχαιρετήσει» την Britney Spears.

 

Τελικά, όπως ήταν αναμενόμενο, η Sony Music γνωστοποίησε ότι εντόπισε ασυνήθιστη δραστηριότητα στο λογαριασμό της, διευκρινίζοντας αισίως ότι η «βασίλισσα της pop» είναι ζωντανή.
Βέβαια, οι επιτήδειοι επανήλθαν από το προφίλ της επίσημης ιστοσελίδας του Bob Dylan για να… απομακρύνουν(;) τις υποψίες ότι το «χτύπημα», δηλαδή η παραβίαση των λογαριασμών, ήταν διπλό: