Νέες παραστάσεις για την«Φαλακρή τραγουδίστρια» απο τη θεατρική ομάδα Σόλο για Τρεις στο Θέατρο Χώρα


Καλωσορίζοντας το νέο χρόνο, «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» συνεχίζει τις παραστάσεις της από τις 9 μέχρι τις 24 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 8.30 στο Θέατρο Χώρα, Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής).

Την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου, μετά το τέλος της παράστασης η Δρ. Χάρις Ξιναρή, Αναπληρώτρια Καθηγήτριακαι Πρόεδρος του ΤμήματοςΑνθρωπιστικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, θα μιλήσει για το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο και το Θέατρο του Παραλόγου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης.

Το εμβληματικό έργο του 1948, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς σατιρίζει θέματα όπως η ισοπέδωση της ταυτότητας του ατόμου, η αποδοχή των σλόγκαν από τις μάζες, καθώς και τις συνταγές ιδεών που τροφοδοτούν και μεταμορφώνουν τις κοινωνίες σε συλλογικά αυτόματα. Χλευάζει τον ψεύτικο καθωσπρεπισμό, την αδυναμία επικοινωνίας και το υπαρξιακό κενό.

Διαδραματίζεται σε ένα τυπικό αγγλικό σαλόνι, ενός τυπικού αγγλικού ζευγαριού του κυρίου και της κυρίας Σμιθ. Είναι ένα τυπικό αγγλικό απόγευμα, όταν ξαφνικά εισβάλουν στο σαλόνι τους το φιλικό τους ζευγάρι Μάρτινς, το οποίο μαζί με την υπηρέτρια του σπιτιού και έναν πυροσβέστη φροντίζουν για την διατάραξη της αγγλικής ηρεμίας τους.

Μόνο για έξι παραστάσεις:

Ιανουάριος 2019: κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από τις 9 Ιανουαρίου μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου 2019 στις 20:30

Θέατρο Χώρα – Κοραή 1, (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), ΛευκωσίαΓια πληροφορίες και κρατήσεις: 99711261

Σκηνοθεσία – Διασκευή:  Μαρία Μανναρίδου Καρσερ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Βαλεντίνος Κόκκινος, Δημήτρης Αντωνίου, Ηλιάνα Κάκκουρα, Θανάσης Δρακόπουλος

Φώτης Αποστολίδης, Χριστιάνα Λάρκου, Χριστίνα Χριστόφια

FACEBOOK: ΣΟΛΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ https://www.facebook.com/sologiatreis/