Νέα Συνεργασία Πανεπιστημίου Λεμεσού & AMMITEC: Επενδύοντας στην τεχνολογική εξέλιξη του Ναυτιλιακού κλάδου.


Το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL – University of Limassol) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη νέα του συνεργασία με την AMMITEC (Σύλλογος Στελεχών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ναυτιλιακών Εταιρειών), έναν διακεκριμένο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, o οποίος στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, των σχετικών βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα και στην ενδυνάμωση και ενίσχυση του ρόλου του ΙΤ.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο Λεμεσού (UoL) και η AMMITEC στοχεύουν σε μια δυναμική σχέση ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και τεχνογνωσίας μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και των επαγγελματιών του κλάδου. Η σύμπραξη αυτή φέρνει κοντά δύο κόσμους, παντρεύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα και θεωρία με την πρακτική εμπειρία και τεχνογνωσία της αγοράς.

Στόχος της συνεργασίας είναι η δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος. Η AMMITEC, με την εξειδίκευση και την εμπειρία της, προσφέρει πολύτιμη γνώση για τις τρέχουσες ανάγκες και τάσεις της αγοράς, ενώ το UoL, με το ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και ερευνητική του δυναμική, παρέχει θεωρητικό πλαίσιο και μεθοδολογία.

Επιπλέον, η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει το θεωρητικό υπόβαθρο του UoL με την αποκρυσταλλωμένη εμπειρία και βέλτιστες πρακτικές της AMMITEC. Η ακαδημαϊκή γνώση θα εμπλουτιστεί με εφαρμοσμένα παραδείγματα, καθιστώντας την πιο εύχρηστη και πολύτιμη για τους φοιτητές και τους ερευνητές.

Συνολικά, η συνεργασία UoL και AMMITEC αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τον ναυτιλιακό κλάδο. Η ένωση δυνάμεων ακαδημαϊκής κοινότητας και επαγγελματιών του κλάδου φέρνει νέες ιδέες, καινοτόμες λύσεις και ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον της ναυτιλίας.

Ο Δρ. Ιωάννης Φιλιππόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λεμεσού και Συν-Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ναυτιλίας και Διαχείρισης Λειτουργιών (MSc in Shipping Operations and Management), εξέφρασε τη δέσμευσή του, δηλώνοντας: «Είμαστε αφοσιωμένοι στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς ηγετών της τεχνολογίας πληροφοριών, που θα ηγηθούν στη μετασχηματιστική αλλαγή στον ναυτιλιακό τομέα και όχι μόνο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συμπορευθούμε με την AMMITEC σε αυτό το ταξίδι προς την αριστεία, τη συνεργασία και την διαρκή εξέλιξη»

Ο κ. Θεμιστοκλής Σάρδης, Πρόεδρος της AMMITEC και Διευθυντής Πληροφορικής της Costamare Shipping, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Λεμεσού μας κάνει πολύ περήφανους για την αναγνώριση των προσπαθειών μας, και δίνει την ευκαιρία στα μέλη μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω της ακαδημαϊκής αριστείας και καινοτομίας που προσφέρει το UoL, συμβαδίζοντας απόλυτα με τον στόχο και το όραμα μας».

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά για τα προγράμματα του UoL στο uol.ac.cy ή επικοινωνήστε με το γραφείο εισδοχής στο admissions@uol.ac.cy ή καλώντας στο 77 77 24 46. Πληροφορίες για την AMMITEC μπορείτε να βρείτε στο www.ammitec.org.