Νέα Σκηνή «ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ» του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ ▪Τρεις τελευταίες παραστάσεις▪


Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου

σε συνεργασία με την

ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ

♦Προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας♦

[…] μια εύγλωττη, κινηματογραφική και ρευστή σκηνοθετική γραμμή, που βασίζεται στο ομαδικό πνεύμα και εμπλέκει ενεργά όλους τους συντελεστές. Ενέπνευσε τους ηθοποιούς να αποδώσουν με άνεση, ευρηματικότητα, εκφραστικότητα, αλλά και τις απαραίτητες, γενναίες δόσεις γκροτέσκου.

Γιώργος Σαββινίδης, Φιλελεύθερος, 29/1/2023

Πέφτει η αυλαία για την παραγωγή της Νέας Σκηνής με την κλασσική κωμωδία του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ Οι Παίχτες, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου. Οι τρεις τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν στις 17, 18 και 19 Μαρτίου 2023.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας έμπειρος τζογαδόρος και διαβόητος απατεώνας καταφτάνει σε ένα πανδοχείο, σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, αναζητώντας το επόμενο θύμα του. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το ιδιαίτερα εξυπηρετικό προσωπικό και μια παρέα «ομολόγων» του, οι οποίοι μοιράζονται μαζί του το ίδιο πάθος για τον τζόγο. Η συνάντησή τους θα είναι γεμάτη απρόβλεπτες και ανατρεπτικές καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έναν απατεώνα από έναν τίμιο άνθρωπο.

Η κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ ξεκίνησε να γράφεται μεταξύ 1832 και 1837, ολοκληρώθηκε το 1842 και παρουσιάστηκε επί σκηνής, αν και λογοκριμένη, το 1843. Με ιδιαίτερα σκωπτική διάθεση, ο συγγραφέας ξεσκεπάζει τις σκοτεινές γωνιές και τα πάθη της ανθρώπινης ψυχής, που παραμένουν αναλλοίωτα παρά το πέρασμα του χρόνου. Όλα είναι ένα φρενήρες παιχνίδι μεταμφιέσεων και προσωπείων, στο οποίο τα όρια ανάμεσα στο ψεύδος και την αλήθεια, στην ατιμία και την εντιμότητα, στην ειλικρίνεια και την υποκρισία είναι θολά και δυσδιάκριτα

Ταυτότητα Παράστασης

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κουτλής
Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου
Κινησιολογία: Λία Χαράκη

Μουσική: Πάνος Μπάρτζης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Λουκία Πιερίδου

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Αντώνης Κατσαρής, Κλείτος Κωμοδίκης,                                   Μάριος Κωνσταντίνου, Γιάννης Μίνως, Γιώργος Χριστοφορίδης

Τρεις τελευταίες παραστάσεις

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, 20:30

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023, 20:30

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, 18:00

Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικού φωτός.

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Φωτογραφίες: Αντώνης Φαρμακάς