Νέα Σκηνή Καθαροί, πια της Σάρα Κέιν Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος Πρόσθετες παραστάσεις στη Λευκωσία και Περιοδεία στη Λεμεσό ●Εξασφαλίστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας●


Συνεχίζονται με επιτυχία οι προγραμματισμένες παραστάσεις της παραγωγής του έργου Καθαροί, πια της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ευριπίδη Δίκαιου, που θα δοθούν στις 3, 8, 9 και 10 Μαρτίου 2024 και παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και δύο πρόσθετες παραστάσεις στις 2 και 6 Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λεμεσό την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Το Καθαροί, πια γράφτηκε το 1998 και είναι το τρίτο στη σειρά από τα πέντε αποκαλυπτικά θεατρικά έργα της Σάρα Κέιν, μίας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης βρετανικής δραματουργίας. Ένα μοναδικό παράδειγμα φραστικής σκληρότητας, εικονοκλαστικής δράσης και πολιτικού στοχασμού, που καταδεικνύει με καταγγελτική ορμή τους μηχανισμούς καταπίεσης και ελέγχου των κοινωνικών θεσμών και φορέων εξουσίας, που προσπαθούν να υπονομεύσουν και, εντέλει, να εξαλείψουν κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.

Σκηνοθετεί ο Ευριπίδης Δίκαιος, ο οποίος, πλαισιωμένος από μια έμπειρη ομάδα ηθοποιών, αναμετριέται με το ωμό και βίαιο σύμπαν της Κέιν, αναλαμβάνοντας μια ιδιαίτερη πρόκληση: πώς να αναπαριστήσει κανείς το μη αναπαραστάσιμο.

Το έργο

Σε έναν περίκλειστο χώρο, έξι πρόσωπα υποβάλλονται σε ακραίες δοκιμασίες υπό το σαδιστικό βλέμμα ενός γιατρού. Σχέσεις εξουσίας και υποταγής που ανοίγουν πληγές και τσακίζουν σώματα και ψυχές. Ένα τραυματικό περιβάλλον όπου η οποιαδήποτε απόπειρα ερωτικής εκδήλωσης είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Κραυγές αγάπης σε απόλυτο αδιέξοδο, που καλύπτονται από φόβους και παραμορφωμένα συναισθήματα.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Σκηνοθεσία: Ευριπίδης Δίκαιος

Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου

Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης

Κίνηση: Έλενα Αντωνίου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Κολοκοτρώνης

Σχεδιασμός-Κατασκευή μηχανικών εφέ: Χριστόδουλος Μαρτάς

Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άντρια Ζένιου, Νεκτάριος Θεοδώρου,

Έλενα Καλλινίκου, Αντρέας Κούτσουμπας, Λοΐζος Παπαγεωργίου

Η παράσταση περιέχει σκληρή γλώσσα, σκηνές βίας, γυμνό και προσομοίωση ερωτικών πράξεων.

Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος σε θεατές κάτω των 18 ετών.

Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε ανήλικους θεατές ούτε με τη συναίνεση ή τη συνοδεία ενηλίκου.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης χρησιμοποιείται στρομποσκοπικό εφέ.

►Συνολικό πρόγραμμα παραστάσεων

Λευκωσία

Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή

▪Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, 20:30

(πρόσθετη παράσταση, έναρξη προπώλησης 27 Φεβρουαρίου)

 Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, 18:00

 ▪Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, 20:30

(πρόσθετη παράσταση)

 ▪Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024, 20:30

 Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, 20:30

 Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, 18:00

 

  • Λεμεσός
  • Θέατρο Ριάλτο

▪Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, 20:30

►Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Λευκωσία: Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 (αγγλικά & τουρκικά)

Λεμεσός: Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 (αγγλικά & τουρκικά)

 ►ΘΟΚ TALK

Μια συζήτηση του σκηνοθέτη Ευριπίδη Δίκαιου με τον Πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΘΟΚ, Σάββα Κυριακίδη. Ερωτήματα που αφορούν το θέατρο και λειτουργούν ως αφορμές για να ανοίξει η κουβέντα σε πεδία πέραν αυτού – την κοινωνία, την πολιτική, την ίδια τη ζωή. Δείτε τη συζήτηση στο youtube εδώ.

 ►Πληροφορίες / Εισιτήρια

 Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Λεμεσός: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.rialto.com.cy

Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ 77777745

 

►Τιμές Εισιτηρίων

€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Διευκόλυνση Θεατών για παραστάσεις του ΘΟΚ

Χώρος Στάθμευσης Οργανισμού Κώστα Παπαέλληνα για τις βραδινές παραστάσεις

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου πληροφορεί το κοινό ότι ο Οργανισμός Κώστα Παπαέλληνα έχει παραχωρήσει αφιλοκερδώς, προς εξυπηρέτηση του θεατρόφιλου κοινού, τη χρήση χώρου στάθμευσης του Οργανισμού, στην οδό Βασιλέως Παύλου που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το κτίριο Θεάτρου του ΘΟΚ κατά τις ώρες των παραστάσεων.

Το κοινό θα μπορεί να σταθμεύει δωρεάν στο χώρο κατά προτεραιότητα προσέλευσης (περιορισμένος αριθμός οχημάτων) μόνο κατά τις ημέρες των παραστάσεων, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο μεταξύ των ωρών 19:00 και 00:00 και Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:00 και 22:00. Τα οχήματα θα πρέπει οπωσδήποτε να μετακινούνται μετά το πέρας των παραστάσεων. Η είσοδος θα επιτρέπεται με την επίδειξη έντυπου ή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για παράσταση του ΘΟΚ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Τα οχήματα θα καταγράφονται για σκοπούς διασφάλισης της τήρησης των όρων παραχώρησης.

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου ευχαριστεί θερμά τον Οργανισμό Κώστα Παπαέλληνα για την έμπρακτη στήριξή του.

Άλλοι χώροι στάθμευσης

Σε μικρή απόσταση από το Θέατρο ΘΟΚ υπάρχουν επίσης οι εξής δωρεάν χώροι στάθμευσης: Χώρος Αρχιγραμματείας (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη) και Λόφος ΠΑΣΥΔΥ (επί της οδού Δημοσθένη Σεβέρη).

Θέσεις ΑΜΕΑ

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ταμείο ΘΟΚ στο 77 77 27 17 για την ευκολότερη πρόσβαση στο θέατρο.