Νέα Porsche 911 Carrera


Η 911 εδώ και δεκαετίες αποτελεί το πρώτο σπορ αυτοκίνητο σε πωλήσεις ανά το παγκόσμιο. Τώρα έρχεται η νέα γενιά έτσι ώστε να ανοίξει ακόμη περισσότερο η διαφορά της πρώτης με την δεύτερη θέση! Ένα μοντέλο που έκανε την πρώτη παγκόσμια του εμφάνιση στο φετινό σαλόνι αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.

Με καινοτόμους τούρμπο κινητήρες, εξελιγμένα σασί και ακόμη καλύτερο συνδυασμό άνεσης και απόδοσης, η νέα 911 έχει σκοπό να συνεχίσει τον θρύλο. Με τέσσερις δεκαετίες πείρας σε πίστες και δρόμους, οι νέοι κινητήρες της 911 θα ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη όσο αφορά την απόδοση, την κατανάλωση και φυσικά την απόλαυση του οδηγού! Πολλά εξωτερικά χαρακτηριστικά της 911 Carrera έχουν εξευγενιστεί με τα φώτα μπροστά να έχουν νέα φώτα με λειτουργία την μέρα ενώ τα χερούλια έχουν δεχθεί νέες πινελιές. Το πίσω κάλυμμα έχει ανασχεδιαστεί με κάθετες προεξοχές ενώ και τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου είναι καινούργια περιέχοντας και τα φώτα ημέρας όπως τα εμπρός.

porsche_carrera911b

Στο εσωτερικό η ανανεωμένη 911 θα είναι εφοδιασμένη με ένα καινούργιο Σύστημα Επικοινωνίας το οποίο είναι πολύ πιο απλοποιημένο στη χρήση του από τον οδηγό. Το σύστημα αυτό δέχεται και φωνητικές εντολές ενώ περιέχει και πρόγραμμα πλοήγησης (navigation) με βοήθεια από την Google Earth και Google Streetview τα οποία έχουν ενταχθεί στο σύστημα. Αυτό που ενδιαφέρει άμεσα είναι σίγουρα ο κινητήρας. Στην… «απλή» έκδοση να αποδίδει 370 ίππους ενώ στην περίπτωση της Carrera S οι ίπποι φθάνουν τους 420. Και στις δυο εκδόσεις η ιπποδύναμη είναι αυξημένη κατά είκοσι ίππους και παράλληλα 60 Nm περισσότερη ροπή. Με αυτό τον τρόπο η ροπή φθάνει τα 450 με 500 Nm αντίστοιχα από τις 1,700 μέχρι 5.000 στροφές το λεπτό με την κορυφή να βρίσκεται στις 7,500 στροφές το λεπτό. Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100 χιλιόμετρα την ώρα πραγματοποιείται από την Carrera Coupe με τα πακέτα Porsche-Doppelkupplung (PDK) και το Sport Chrono Package σε 4.2 δεύτερα, δυο δέκατα ταχύτερα από την προηγούμενη έκδοση της 911 Carrera. Η αντίστοιχη Carrera S με τα πιο πάνω πακέτα, φτάνει τα 100 χιλιόμετρα σε μόλις 3.9 δευτερόλεπτα! Η τελική ταχύτητα των δυο είναι 295 χιλιόμετρα την ώρα και 308 αντίστοιχα για τις δυο Carrera.

Ταυτόχρονα όλες οι Carrera με το πακέτο Sport Chrono διαθέτει επιλογή για λειτουργίες όπως «Normal» «Sport» «Sport Plus» «Individual» για να μπορεί ο οδηγός να επιλέγει πότε και πώς να θέλει την καινούργια του Carrera να συμπεριφέρεται, Ειδικά με την επιλογή Individual όπου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει χαρακτηριστικά από τις υπόλοιπες στάσεις και να τις συνδυάσει όπως θέλει.