Movember Cyprus 2016. Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου

Print

Με σύνθημα «Μαζί αλλάζουμε το πρόσωπο του ανδρικού καρκίνου» πραγματοποιείται και φέτος η εκστρατεία ευαισθητοποίησης Movember Cyprus, που διοργανώνουν το Round Table 1 Λευκωσίας και η Μπύρα ΚΕΟ με τη στήριξη του American Medical Center.

Οι εκδηλώσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του Movember Foundation και του Europa Uomo Κύπρου, ανακοινώθηκαν στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο American Medical Center. Η εκστρατεία περιλαμβάνει ενημερωτικές διαλέξεις, δωρεάν αιματολογικό τεστ PSA και εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη, δημοπρασίες έργων τέχνης, έρανο μέσω αδειοδοτημένου λαχνού, πώληση αναμνηστικών ειδών, ραδιοφωνικά live links, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με ένα μεγάλο πάρτι στις 2 Δεκεμβρίου.

Ο Δρ. Γιώργος Άστρας Παθολόγος Ογκολόγος, Επικεφαλής της Ογκολογικής Μονάδας του American Medical Center μιλώντας στη Συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι στόχος της εκστρατείας, είναι να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό όσον αφορά τον καρκίνο του προστάτη και των όρχεων, ενώ σημείωσε ότι στην Κύπρο υπάρχει ακόμα προκατάληψη και έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης και πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο. Ο Δρ. Άστρας παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τον αντρικό καρκίνο ανέφερε ότι:

 

  • 1 στους 6άντρες θα διαγνωστεί με καρκίνο κατά τη διάρκεια της ζωής του.
  • Ο καρκίνος του προστάτη είναι ηδεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο στους άντρες, μετά από τον καρκίνο του πνεύμονα.
  • Η πρόληψη είναι πάντοτε η πιο σωστή θεραπεία.
  • Η έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου τον προλαβαίνει προτού εξελιχθεί καιαυξάνει την πιθανότητα ίασης.
  • Καινούργιοι συνδυασμοί θεραπειών και νέα φάρμακα έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

stigmiotypo-apo-ti-synentefxi-typou

Το American Medical Center και η Ογκολογική Μονάδα του AMC επεσήμανε ο Δρ Άστρας, διοργανώνει στο πλαίσιο του Movember Cyprus, σειρά διαλέξεων σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, όπου το κοινό θα ενημερωθεί για τον ανδρικό καρκίνο, τις νέες και κλασσικές θεραπείες, ενώ παράλληλα θα υποβάλλεται σε δωρεάν αιματολογικό τεστ PSA και εξέταση για τον καρκίνο του προστάτη.

Ο Ανδρέας Μωυσέως Πρόεδρος του Europa Uomo Κύπρου υπογράμμισε, ότι  η δραστηριοποίηση όλων θα συμβάλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη, ώστε να αλλάξουμε το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου. Ο κ. Μωυσέως ανέφερε, ότι σύμφωνα με ερευνητές κάθε 15 λεπτά ένας άντρας στον κόσμο μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του προστάτη. Η ασθένεια πρόσθεσε, στα αρχικά στάδια δεν παρουσιάζει συμπτώματα, γι’ αυτό και ονομάζεται σιωπηλός δολοφόνος.

Κάθε Νοέμβριο το Παγκόσμιο Φιλανθρωπικό Κίνημα Movember προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η Νοεμβρίου και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, συγκεντρώνοντας  χρήματα για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και των όρχεων, αλλά και για τη ψυχική υγεία των ασθενών. Δημιουργώντας ένα προφίλ στο movember.com οι άντρες ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθειά τους δίνοντας χρήματα στο προφίλ τους.

Όλες οι λεπτομέρειες της εκστρατείας και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στη σελίδα του Movember Cyprus στο Facebook.

 ———-

TI EINAI TO MOVEMBER

Η λέξη Movember προέρχεται από τη σύντμηση των λέξεων Μο-ustache/μουστάκι και Νo-vember/Νοέμβριος. 

 

Η ιδέα ξεκίνησε στην Αυστραλία το 2003 από μια παρέα νέων που ήθελαν να επαναφέρουν το παλιό στυλ των αντρών με μουστάκι, μέχρι που αποφάσισαν να το κάνουν για καλό σκοπό!  Έτσι με τον καιρό, η κίνηση επεκτάθηκε παγκόσμια, προσπαθώντας να «ξυπνήσει» το αντρικό φύλο σε θέματα υγείας και να αλλάξει την απροθυμία τους όσον αφορά την επίσκεψη στο γιατρό.

 

Το Movember υποστηρίζει παγκόσμιας κλάσης προγράμματα για την υγεία του προστάτη. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Movember Foundation, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άντρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς.

 

Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου.

 

TA ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ

Κάθε Νοέμβριο το κίνημα Movember είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση εκατομμυρίων μουστακιών ανά το παγκόσμιο.

 

Άντρες σε όλο τον κόσμο μεγαλώνουν τα μουστάκια τους για να μαζέψουν χρήματα για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών.

 

Το Movember προκαλεί τους άνδρες να μεγαλώσουν μουστάκι για τις 30 μέρες του Νοεμβρίου. Ξεκινούν με ξυρισμένο πρόσωπο την 1η  Νοεμβρίου  και για τον υπόλοιπο μήνα γίνονται στην ουσία κινούμενη διαφήμιση για την εκστρατεία, μαζεύοντας χρήματα για τον σκοπό αυτό. Δημιουργώντας ένα προφίλ στο movember.com οι άντρες ανεβάζουν τις φωτογραφίες με τα μουστάκια τους και καλούν φίλους, συγγενείς και συναδέλφους να στηρίξουν την προσπάθεια τους δίνοντας χρήματα στο προφίλ τους.

 

 

MOVEMBER CYPRUS

Από το 2013 με πρωτοβουλία του Round Table Κύπρου και ιδιαίτερα με τη συμβολή του Round Table 1 Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Movember International και με την υποστήριξη της μπύρας ΚΕΟ θεσμοθετήθηκε η φιλανθρωπική εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενεργοποίηση του κινήματος στην Κύπρο, τη συλλογή χρημάτων και την στήριξη των φορέων που βοηθούν την καταπολέμηση του αντρικού καρκίνου, όπως το Europa Uomo Κύπρου.

Σκοπός του Europa Uomo Κύπρου είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιπέδου υγείας στον τόπο μας μέσα από την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης και την ενημέρωση για τις μεθόδους θεραπείας που εφαρμόζονται σήμερα στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας.

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ

  1. Μεγάλωσε το μουστάκι σου για όλο τον Νοέμβριο και γίνε κινητή διαφήμιση για το MOVEMBER.
  2. Φτιάξε προσωπικό προφίλ http://ex.movember.com εντάξου στην Ομάδα Movember Cyprus  και κάλεσε τους φίλους, τους συγγενείς και τους συναδέλφους σου να σε στηρίξουν δίνοντας χρήματα.
  3. Μπες στoν ειδικό λογαριασμό “RT1 NICOSIA KEO BEER” ή “TEAM: Movember Cyprus” στην ιστοσελίδα  http://ex.movember.com και κάνε την δική σου εισφορά.
  4. Στήριξε τις εκδηλώσεις του MOVEMBER Cyprus με εισφορά 2 Ευρώ.
  5. Αγόρασε τα συλλεκτικά αναμνηστικά του MOVEMBER Cyprus.

 

ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΗΘΑ ΤΟ MOVEMBER CYPRUS

Ο στόχος της εκστρατείας είναι η συλλογή χρημάτων για την στήριξη του EUROPA UOMO Κύπρου και του Movember Foundation για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των οικογενειών τους, της έρευνας, διάδοσης και ανταλλαγής τεκμηριωμένων στοιχείων και πληροφοριών για τον καρκίνο του προστάτη, την προώθηση της έγκαιρης διάγνωσης, την εκστρατεία για την λήψη μέτρων πρόσβασης στη καλύτερη θεραπεία, την εξασφάλιση ποιότητας και υποστήριξης κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη θεραπεία, τη προώθηση της επαγγελματικής ποιοτικής φροντίδας και κατάλληλης ιατρικής υποδομής.

 

Περισσότερες πληροφορίες για συμμετοχή στο MOVEMBER CYPRUS και στις εκδηλώσεις επισκεφτείτε τις σελίδες Movember Cyprus, Κeo Βeer και Round Table 1 Cyprus-RT1 στο Facebook.