Μωρό: Πώς θα καταφέρω να κοιμηθεί όλη τη νύχτα;


Χρήσιμες πρακτικές για να βοηθήσετε το μωρό να κοιμηθεί ολόκληρη την νύχτα χωρίς διακοπές.

Ο ύπνος του μωρού είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγιή του ανάπτυξη. Άλλα μωρά τείνουν να κοιμούνται πιο εύκολα ενώ ορισμένα μπορεί να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, ξυπνώντας πολλές φορές μέσα στην νύχτα, κρατώντας και εσάς άγρυπνους. Ορισμένες πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να βοηθήσετε το μικρό σας να κοιμηθεί καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας, περιλαμβάνουν:

*Φροντίστε να «ολοκληρώνει» το γεύμα του

Για τις πρώτες έξι εβδομάδες, ο χρόνος που θα χρειάζεται το μικρό σας για να φάει κυμαίνεται από 20 έως και 40 λεπτά. Αλλά επειδή τα μωρά μπορεί να κουραστούν μετά από 10 λεπτά, καθώς τα κρατάτε στην αγκαλιά σας και έχουν χαλαρώσει, μπορεί να αποκοιμηθούν. Εάν στοχεύετε στον ήρεμο και συνεχόμενο βραδινό ύπνο χωρίς διακοπές, θα ήταν καλό να «ολοκληρώνει» το γεύμα του, ώστε να νιώθει το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερο χρόνο και να μην ξυπνήσει μέσα στην νύχτα εξαιτίας της πείνας.

*Από νωρίς η ρουτίνα ύπνου

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε από νωρίς μια ρουτίνα ύπνου, καθώς το παιδί θα μπορεί έτσι να χαλαρώσει και να προετοιμαστεί καλύτερα για τον ύπνο του. Επειδή τα βρέφη αγαπούν τη ρουτίνα, καθώς γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει μετά,  η καθιέρωση τους μέσα στην ημέρα είναι απαραίτητη. Η εφαρμογή αυτών των ρουτινών το συντομότερο δυνατό είναι εξίσου σημαντική, ώστε να θέσετε από νωρίς τις σωστές βάσεις. Η ρουτίνα του ύπνου συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

  • Το μπάνιο του.
  • Ένα χαλαρωτικό μασάζ.
  • Μια ζεστή αγκαλιά και πιθανότατα λίγο κούνημα.
  • Εάν θέλετε ένα μικρό τραγούδι για να το βοηθήσετε να αποκοιμηθεί.

*Ύπνος στο ίδιο δωμάτιο

Θα ήταν καλό το μικρό σας να κοιμάται κάθε βράδυ στο ίδιο δωμάτιο και να αποφεύγετε την αλλαγή του περιβάλλοντος γιατί μπορεί να το ταράξει. Θα ήταν επίσης καλό να παίρνει τους μικρούς υπνάκους μέσα στην ημέρα και πάλι στον ίδιο χώρο, όπως και στην κούνια του, καθώς θα νιώθει πιο άνετα και οικεία για να αποκοιμηθεί το βράδυ, δίχως να ξυπνήσει κατά την διάρκεια της νύχτας.

Πηγή : imommy.gr