Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Les Mills Cyprus


Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Les Mills Cyprus, στις εγκαταστάσεις του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου στις 8 Ιουνίου 2023, θεσπίζοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο αξιότιμων οργανισμών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο τη δημιουργία συνέργειας μεταξύ της ακαδημαϊκής και της επαγγελματικής κοινότητας, προσφέροντας οφέλη και στα δύο εμπλεκόμενα μέρη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι φοιτητές που παρακολουθούν τις σπουδές τους στον κλάδο Sport and Exercise Sciences του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, θα αποκτήσουν αποκλειστική πρόσβαση στα φημισμένα προγράμματα εκπαίδευσης και πιστοποίησης εκπαιδευτών της Les Mills, προωθώντας την εκπαίδευσή τους πέρα ​​από τα θεωρητικά πλαίσια.

Αυτή η συνεργασία αξιοποιεί τα αντίστοιχα δυνατά σημεία του Βρετανικού Πανεπιστημίου της Κύπρου και της Les Mills Cyprus. Ως κορυφαίο ακαδημαϊκό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus προσφέρει αριστεία σε ερευνητικές δυνατότητες και ακαδημαϊκή εξειδίκευση, ενώ η Les Mills Cyprus, ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός, συνεισφέρει με την εμπειρία του στον κλάδο και τα φημισμένα προγράμματα γυμναστικής.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, το Μνημόνιο υπέγραψε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια Ειρήνη Πολυκάρπου, ενώ εκ μέρους της Les Mills Cyprus, ο Διευθυντής της εταιρείας, κ. Αρίστος Χριστοδούλου.

Ο Δρ. Ευστάθιος Χριστοδουλίδης, Λέκτορας και Υπεύθυνος προγράμματος του BSc (Hons) Sport and Exercise Science του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συνεργασία, δηλώνοντας ότι: «Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους φοιτητές να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ θεωρίας και πράξης, εμπλέκοντας σχετικές εκπαιδευτικές εμπειρίες. Θα τους βοηθήσει επίσης να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες, να βελτιώσουν την απασχολησιμότητά τους και να διευρύνουν τις προοπτικές σταδιοδρομίας τους στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της γυμναστικής».

Ο Δρ. Χριστοδουλίδης τόνισε επίσης τη σημασία των κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, αναφέροντας: «το Μνημόνιο ανοίγει τον δρόμο για κοινά ερευνητικά προγράμματα μεταξύ του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και της Les Mills, διερευνώντας τομείς όπως τη φυσιολογία της άσκησης, biomechanics, αθλητική ψυχολογία και τον αντίκτυπο των ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής στην διάφορες πτυχές της υγείας και της φυσικής κατάστασης».

Τόσο το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus όσο και η Les Mills Cyprus εξέφρασαν την χαρά τους για την έναρξη αυτής της συνεργασίας, η οποία σηματοδοτεί την αρχή ενός συναρπαστικού κεφαλαίου για την εκπαίδευση και την έρευνα σχετικά με την επιστήμη του αθλητισμού και της άσκησης.

Σχετικά με την Les Mills:

Η Les Mills είναι ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος οργανισμός που δημιουργεί και παρέχει ομαδικές προπονήσεις. Οι προπονήσεις τους χαρακτηρίζονται από τον τέλειο συνδυασμό μουσικής, κινήσεων και ικανών εκπαιδευτών, όλα υποστηριζόμενα από επιστημονική έρευνα. Με αξίες που επικεντρώνονται στην ενότητα, τη γενναιότητα και τη μεταμόρφωση της υγείας του κόσμου, η Les Mills είναι αφοσιωμένη στη δημιουργία ενός πιο κατάλληλου πλανήτη για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus:

Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus βρίσκεται κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του University of Central Lancashire (UCLan) του Ηνωμένου Βασιλείου, και αποτελεί ένα πλήρως αδειοδοτημένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κυπριακή Δημοκρατία. Το ίδρυμα προσφέρει ένα ξεχωριστό και καινοτόμο μοντέλο Βρετανικής και Κυπριακής Πανεπιστημιακής Εκπαιδευτικής Εμπειρίας, παρέχοντας διπλή απονομή πτυχίου που αναγνωρίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και όχι μόνο. Το UCLan Cyprus έχει δεσμευτεί για την αριστεία στην έρευνα, τη διδασκαλία και τον κοινωνικό αντίκτυπο, ενισχύοντας μια παγκόσμια προοπτική και διεθνή συνεργασία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα