Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Frederick και Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας


Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν το Πανεπιστήμιο Frederick και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (Nicosia Tourism Board- ΕΤΑΠ Λευκωσίας) με στόχο την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων σε θέματα τεχνών, πολιτισμού και τουρισμού. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και η κα Έλενα Τάνου Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας.

Τα δύο συμβαλλόμενα μέρη θα συνεργαστούν στο πεδίο της αναβάθμισης και ανάπτυξης υποδομών που εξυπηρετούν την τουριστική ανάπτυξη στην εντός των τειχών πόλη που να συνάδουν με τις πολιτικές που υιοθετεί ο Δήμος Λευκωσίας της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της περιοχής, προάγοντας ταυτόχρονα την έρευνα στον τομέα των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών.Πιο συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, η συνεργασία στο πλαίσιο ευρωπαϊκών ή/και άλλων ερευνητικών προγραμμάτων, η ανταλλαγή πληροφοριών σε θέματα πολιτισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς, πολιτιστικού τουρισμού και δημιουργικού τουρισμού, καθώς και η συμμετοχή σε συνέδρια που σχετίζονται με τον πολιτιστικό και δημιουργικό τουρισμό, τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Η κα Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε: «Στο Πανεπιστήμιο Frederick έχουμε πάντα μια εξωστρεφή συμπεριφορά ως προς την προσφορά, υποστήριξη και ενδυνάμωση της  βιομηχανίας και της κοινωνίας μας. Με το μνημόνιό μας με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας συνεχίζουμε αυτή μας τη δέσμευση. Μέσα από τη συνεργασία που αναπτύσσεται γενικά αλλά και ειδικότερα με το Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου μας, αλλά και με την εμπλοκή των ίδιων των φοιτητών του Τμήματος, ευελπιστούμε να δουλέψουμε για την προώθηση και ανάδειξη της Λευκωσίας μέσα από έξυπνες και δημιουργικές δράσεις και εφαρμογές.»

Η κα Έλενα Τάνου ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υπογράφουμε το πρώτο μας μνημόνιο και το υπογράφουμε με το Πανεπιστήμιο Frederick. Ένα Πανεπιστήμιο με τόση παράδοση στα δημιουργικά προγράμματα σπουδών.  Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει να αναδείξουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την πρωτεύουσα και την κάνουν τη φωτεινότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Στην υπογραφή του Μνημονίου ήταν επίσης παρόντες ο κ. Κώστας Μάντζαλος, Κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick, ο κ. Κωνσταντίνος Κουνής, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών και ο κ. Σωτήρης Χριστοφόρου, Λειτουργός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας.