Μνημόνιο Συνεργασίας Δήμου Στροβόλου – CARDET


Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας αλλά και τη διοργάνωση κοινών δράσεων υπέγραψαν την Τρίτη 16 Ιανουαρίου ο Δήμος Στροβόλου και το ερευνητικό κέντρο CARDET. Εκ μέρους του Δήμου Στροβόλου το μνημόνιο υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Β. Παπαχαραλάμπους και εκ μέρους του CARDET ο Εκτελεστικός Διευθυντής Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας.

Το μνημόνιο προνοεί, μεταξύ άλλων τον από κοινού σχεδιασμό και διεξαγωγή  εκπαιδεύσεων για τους δημότες, το προσωπικό και τους συνεργάτες του Δήμου. Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις θα αποσκοπούν στην ενίσχυση και προώθηση της ψυχικής υγείας και ευζωίας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, των ψηφιακών δεξιοτήτων, της επιχειρηματικότητας καθώς και την προώθηση της ισότητας, της συμπερίληψης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.  Επιπρόσθετα, τα δύο μέρη θα προβούν στη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών και διαδραστικών εκδηλώσεων για την κοινότητα και τους δημότες της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του μνημονίου ο Δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Β.  Παπαχαραλάμπους, δήλωσε ότι «Ο Δήμος Στροβόλου με γνώμονα πάντοτε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, με μεγάλη χαρά προβαίνει στην υπογραφή του εν λόγω μνημονίου με το ερευνητικό κέντρο CARDET, το οποίο διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση ευρωπαϊκών και άλλων καινοτόμων προγραμμάτων, τα οποία θα έχουν σημαντικό όφελος για τους δημότες».

Από την πλευρά του ο Δρ. Χαράλαμπος Βρασίδας ανέφερε «H σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Δήμο Στροβόλου μας χαροποιεί και τιμά ιδιαιτέρως. Αποτελεί δε, την επισημοποίηση της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με το Δήμο τα τελευταία χρόνια και θα αποτελέσει τη βάση για την υλοποίηση ακόμη περισσότερων πρωτοβουλιών και δράσεων για την ενίσχυση και στήριξη των πολιτών και της τοπικής κοινότητας».