Μία νεαρή πιλότος από το Μπαχρέιν αποτελεί την πρώτη γυναίκα δόκιμο πιλότο παγκοσμίως που αποφοίτησε από την ακαδημία Emirates Flight Training Academy


Μία νεαρή πιλότος από το Μπαχρέιν αποτελεί την πρώτη γυναίκα δόκιμο πιλότο παγκοσμίως που αποφοίτησε από την ακαδημία Emirates Flight Training Academy

Η Bayan Al Turabi, αποτελεί την πρώτη διεθνώς δόκιμο πιλότο, που αποφοίτησε από την ακαδημία Emirates Flight Training Academy. Η ιστορία της Bayan αποτελεί έμπνευση, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία της παρουσίας των γυναικών στις αερομεταφορές.

Η επιτυχημένη πορεία της Bayan ως δόκιμος στην ακαδημία Emirates Flight Training Academy αποδεικνύει ότι μέσα από την αποφασιστικότητα, το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η Bayan μοιράζεται την προσωπική της ιστορία, ευελπιστώντας ότι θα ενθαρρύνει κι άλλες νέες γυναίκες να αναζητήσουν μία καταξιωμένη επαγγελματική πορεία στις αερομεταφορές, ή τουλάχιστον να κατανοήσουν ότι εφόσον το επιθυμούν και το αποφασίσουν, μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους: «Από πολύ μικρή είχα τεράστια επιθυμία να εξερευνήσω τον κόσμο. Καθώς δεν είχα γνωρίσει ποτέ γυναίκα πιλότο, δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να διεκδικήσω μια καριέρα στην αεροπορία. Μέχρι που είδα την αδερφή μου να πιλοτάρει αεροπλάνο για πρώτη φορά. Όταν άκουσα τη φωνή της από το μεγάφωνο, παρουσιάστηκε μπροστά μου μια νέα δυνατότητα να συνδυάσω το πάθος μου για τα ταξίδια με μια καριέρα. Το να τη βλέπω να χαράσσει μία επιτυχημένη πορεία με ενέπνευσε και με ενθάρρυνε να ακολουθήσω τα βήματά της».

 

Σχετικά με την εκπαίδευση στην ακαδημία Emirates Flight Training Academy και τι την έκανε μοναδική, η Bayan είπε: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ακαδημία είναι διαφορετικό, καθώς δεν εκπαιδευόμαστε μόνο σε μονοκινητήρια αεροσκάφη αλλά και σε τζετ, κάτι που δεν γίνεται στις περισσότερες ακαδημίες εκπαίδευσης πιλότων. Εκτός από τους 6 προσομοιωτές, οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη κίνηση και προσφέρουν μια ρεαλιστική εμπειρία πτήσης με πραγματικό αεροπλάνο, οι εκπαιδευτές της ακαδημίας παρέχουν επίσης τεράστια υποστήριξη, καθώς μας καθοδηγούν στις εκπαιδεύσεις μας, διαμορφώνουν τις δεξιότητές μας και μας προετοιμάζουν μακροπρόθεσμα ως ανερχόμενους σμηναγούς».

 

Ο Σμηναγός Abdulla Al Hammadi, Αντιπρόεδρος της ακαδημίας Emirates Flight Training Academy, δήλωσε σχετικά: «Η ακαδημία Emirates Flight Training Academy έχει δεσμευτεί να προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους φιλόδοξους και ενθουσιώδεις νέους που θέλουν  να γίνουν πιλότοι. Η ακαδημία μας προσφέρει ένα παγκοσμίως κορυφαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο διδάσκουν έμπειροι εκπαιδευτές από όλον τον κόσμο, και που περιλαμβάνει προηγμένες εκπαιδευτικές μεθόδους και τεχνολογίες, προσφέροντας πρόσβαση χωρίς αποκλεισμούς προς όλους τους κατάλληλους υποψηφίους. Η ακαδημία είναι περήφανη για την πρώτη φοιτήτρια που αποφοίτησε και θα αποτελεί μια πολύ ικανή νεαρή αεροπόρο. Η Bayan είναι έξυπνη, φιλόδοξη και επιμελής. Πιστεύω ότι έχει ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον και πολλές δυνατότητες να συνεισφέρει στις  εγχώριες και παγκόσμιες αερομεταφορές. Είναι γεγονός ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη πιλότων και στην ακαδημία Emirates Flight Training Academy, στόχος μας είναι να συνεισφέρουμε στην παγκόσμια αεροπορία προετοιμάζοντας τις μελλοντικές γενιές καταξιωμένων και φιλόδοξων πιλότων, από τα ΗΑΕ στον υπόλοιπο κόσμο».

Σχετικά με την ακαδημία Emirates Flight Training Academy:

Η ακαδημία Emirates Flight Training Academy, που βρίσκεται στο Dubai South, ιδρύθηκε από την Emirates το 2017 για να δώσει τα απαραίτητα εφόδια σε διεθνείς φοιτητές των ΗΑΕ που προετοιμάζονται να γίνουν πιλότοι. Η ακαδημία συνδυάζει εκπαιδευτικές τεχνολογίες αιχμής και έναν σύγχρονο στόλο 27 εκπαιδευτικών αεροσκαφών (μονοκινητήρια αεροσκάφη Cirrus SR22 G6 και jet Embraer Phenom 100EV) για την εκπαίδευση αρχάριων δοκίμων.

Οι δόκιμοι εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας προσομοιωτές, μονοκινητήρια και πολυκινητήρια αεροσκάφη, και αποκτούν θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις αερομεταφορές προετοιμάζοντας τους για τη μετάβαση στην αεροπορική βιομηχανία. Η ακαδημία αποδεικνύει τη δέσμευση της Emirates, ενός παγκόσμιου ηγέτη στην αεροπορία, να εκπαιδεύει και να καθοδηγεί πιλότους και να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές απαιτήσεις του κλάδου.

Η ακαδημία Emirates Flight Training Academy προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα εκτενές πρόγραμμα εκπαίδευσης. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της, που ισοδυναμούν με 200 γήπεδα ποδοσφαίρου, οι δόκιμοι πιλότοι μπορούν να επωφεληθούν από αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, 36 σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, έναν ανεξάρτητο Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας και έναν ειδικό διάδρομο μήκους 1.800 μέτρων, ώστε να εκπαιδευτούν κατάλληλα και να πετάξουν με επιτυχία, χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.emiratesflighttrainingacademy.com