Μία ακόμα διεθνή επιτυχία για τη Ζωή Τηγανούρια


Μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της instrumental σύνθεσης με τίτλο “Last Tango by Zoe”, ο μήνας Δεκέμβριος βρίσκει την Ελληνίδα δημιουργό να σημειώνει μία ακόμα διεθνή επιτυχία και να κάνει επιλεγμένες εμφανίσεις:
Η σύνθεση της “Nostalgia” σε ένα καταπληκτικό remix των Dreamers Inc, επιλέχθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες κομμάτια και συμπεριλαμβάνεται στην επετειακή έκδοση του Buddha-Bar με τίτλο “The Ultimate Experience”, ένα συλλεκτικό Box Set με επιλογές από τον Ravin (ο παγκοσμίως γνωστός DJ του Buddha-Bar Paris) και του δικού μας Mario Chaviaras (Buddha-Bar London’s DJ), που θα κυκλοφορήσει στις 2 Δεκεμβρίου 2016 (τα pre-order έχουν ήδη ξεκινήσει).
Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου του Αγ. Νικολάου, θα την απολαύσουμε με εορταστική διάθεση στη μουσική σκηνή “Εν Μοσχάτω”, με εξαιρετικούς μουσικούς και ερμηνευτές να τη συνοδεύουν.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στη Γκαλερί Δημιουργών, η γνωστή διεθνώς σολίστ του ακορντεόν & performer, μας καλεί αυτή τη φορά να γνωρίσουμε μία αθέατη στο Ελληνικό κοινό πλευρά της, αυτή της σύνθεσης.
Στο πλαίσιο της ενότητας «Έλληνες Συνθέτες», θα περπατήσουμε μαζί της στα μουσικά «Μονοπάτια» της καριέρας της ως συνθέτης, ξεδιπλώνοντας ένα-ένα τραγούδια και instrumental συνθέσεις από την εγχώρια και διεθνή δισκογραφία, που ξεκινά από το 1999 και φτάνει έως το σήμερα.
Συνοδοιπόροι πολλοί αγαπημένοι ερμηνευτές όπως: Ελένη Βουδουράκη, Θάνος Πολύδωρας, Πολύτιμη, Βασιλική Στεφάνου, Κώστας Τηγάνης, Πελαγία.
Επίσης συμμετέχει ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας, χοράρχης & ψάλτης Αχιλλέας Χαλδαιάκης.
Στη κιθάρα η Αρετή Κοκκίνου, στο βιολί ο Ιάσονας Κτενάς και στα κρουστά ο Στέλιος Γενεράλης.

Τη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως, κάνοντας την έναρξη των Χριστουγενιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο “Αρώματα του Κόσμου & Βυζαντινά Μύρα”, με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών και ερμηνευτών, όπως Πολυτίμη, Κώστας Τηγάνης, τη Βυζαντινή χορωδία “Μελίρρυτον” και την Ομάδα Παραδοσιακών Χορών ΝΠΔΔ ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας, με κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, δικές της Παραδοσιακές συνθέσεις, καθώς και μελωδίες από το διεθνές ρεπερτόριο. Στην αφήγηση των κειμένων η ηθοποιός Φιλιώ Τσομπανίδου.