«Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821»


Παγκόσμια πρεμιέρα του πρωτότυπου θεατρικού έργου

«Παρά το γαίμαν των πολλών, εν κάλλιο του Πισκόπου.»

Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και το Δήμος Στροβόλου παρουσιάζουν το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», παραγωγής Alpha Square, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία.

Το κυπριακό έργο «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», το οποίο έγραψε η Ανθή Ζαχαριάδου, πραγματεύεται την ταραγμένη περίοδο και τις δραματικές ημέρες πριν την 9η Ιουλίου του 1821, στη βάση ιστορικά τεκμηριωμένων γεγονότων, εστιάζοντας στη μορφή του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και τη σημασία της θυσίας του για την πορεία της Κύπρου και του λαού της.

Σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σκηνικά και κοστούμια Λάκη Γενεθλή, μουσική του Σταύρου Μακρή και φωτισμούς του Νίκου Μυλωνά, η παγκόσμια πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8.30 μμ. και θα ακολουθήσει ακόμη μία παράσταση την Κυριακή 4 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Ο Βαρνάβας Κυριαζής θα υποδυθεί τον εμβληματικό Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, ενώ τους Μητροπολίτες Κιτίου, Πάφου και Κυρηνείας οι Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος και Χάρης Αττώνης. Τον Κιουτσούκ Μεχμέτ ενσαρκώνει ο Βαλεντίνος Κόκκινος, τον νεαρό Κκιόρογλου ο Εύρος Βασιλείου και η Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου την κυπριοπούλα Χαρίκλεια.

Επιπρόσθετες παραστάσεις θα δοθούν το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και πρωινών παραστάσεων για Σχολεία.

2 Ιουλίου 2021

Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 8.30 μμ

Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22 470341

4 Ιουλίου 2021

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, 8.30 μμ, Είσοδος ελεύθερη