Μελίνα Ασλανίδου: «Δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω για τίποτα»Eίναι μια εντυπωσιακή γυναίκα, έχει μια μαγική φωνή, μια ξεχωριστή χροιά και όταν ερμηνεύει ένα τραγούδι ακουμπάει τη ψυχή μας. Είναι ακομπλεξάριστη, ένα από τα στοιχεία που φαίνεται ότι την έκανε να ταιριάξει τόσο πολύ με τον Στέλιο Ρόκκο, με τον οποίον και ενώνουν φέτος δυνάμεις μέσα από την περιοδεία τους. Είναι φουλ ανανεωμένη, έχει αποδείξει περίτρανα ότι «Ζει τη ζωή της» και δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα.

Η Μελίνα Ασλανίδου σε μία αποκλειστική συνέντέυξη στο like.com.cy μιλάει για την περιοδεία στην Κύπρο, για την συνεργασία της με τον Στέλιο Ρόκκο που ήθελε τόσο πολύ και την αδελφική σχέση που έχουν εδώ και χρόνια, μιλάει για τον τιτανομέγιστο όπως χαρακτήρισε Μίκη Θεοδωράκη, μιλάει για τον έρωτα στη ζωή της, αλλά και για το πως λειτούργησε για την ίδια η περίοδος της καραντίνας.

Από την Έλενα Ματθαίου

«Ζήσε τη ζωή σου» μας λέτε με τον Στέλιο Ρόκκο κι εγώ θα ρωτήσω εάν η Μελίνα Ασλανίδου έχει ζήσει όλα όσα θα ήθελε στη ζωή της αλλά και αν έχει μετανιώσει για κάποια πράγματα στη πορεία των χρόνων.

Θα εστιάσω την προσοχή μου στο «Ζήσε τη ζωή σου» είναι πάρα πολύ σημαντικό, δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω για τίποτα, ότι γίνεται στη ζωή γίνεται για κάποιο λόγο, οπότε όλα είναι έτσι όπως πρέπει να είναι.

Έχετε δηλώσει ότι δείξατε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Στέλιο Ρόκκο για την συνεργασία σας. Πως χτίστηκε αλήθεια, αυτή η εμπιστοσύνη;

Η σχέση με τον Στέλιο κρατάει χρόνια, δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί καλλιτεχνικά σε live, θα έλεγα, γιατί καλλιτεχνικά έχουμε τραγουδήσει ένα υπέροχο τραγούδι το «Μια βουτιά στο κενό». Κάνουμε παρέα γενικά με έχει καλέσει στο σπίτι του πάρα πολλές φορές, έχω περάσει πάρα πολύ όμορφα με την οικογένεια του, τους γνωρίζω χρόνια όλους, νιώθω ότι ο Στέλιος είναι ούτως η άλλως ένα κομμάτι της καρδιάς μου, ένας αδερφός που έχω πάντα εκεί στην Λήμνο και πάντα έχει ανοικτές τις πόρτες του και με περιμένει να περάσουμε όμορφα. Η σχέση μας είναι πολύ αληθινή και βασίζεται στην ετντιμότητα και στην ειλικρίνεια, οπότε η εμπιστοσύνη μοιραία έρχετε μετά από όλες αυτές τις αξίες που υπάρχουν μεταξύ μας στον σεβασμό, και στην αλληλοκατανόηση και φυσικά στην αγάπη που έχουμε ο ένας στον άλλον και την εκτίμηση και τον θαυμασμό, οπότε όλα αυτά τα συναισθήματα μόνο εκεί μπορούν να οδηγήσουν. Εμπιστεύτηκα τον Στέλιο για να κάνει όλο το πρόγραμμα όπως το ήθελε, σαφώς και είχα το μερίδιο το δικό μου και το δικό μου πρόγραμμα, εννοείται ότι το κατεύθυνα εγώ, απλά εκεί, έβαλε αυτός την υπέροχη ματιά του και άλλαξε όλες τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών κάτι που εγώ το επιθμούσα χρόνια και έκανε κάτι που για μένα ήταν τεράστιο δώρο, μου ανέτρεψε λίγο τις παραγωγές των κομματιών και τα έφερε λίγο στο πιο σήμερα.

Είσαστε δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες και φαίνεται ότι έχετε φοβερή χημεία. Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει αλήθεια μία καλλιτεχνική συνεργασία, ώστε να να δημιουργηθεί αυτή η χημεία και αυτό να βγαίνει στη σκηνή;

Είναι μία ανθρώπινη σχέση και η καλλιτεχνική. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ισοτιμία και να υπάρχει ένας σεβασμός ανάμεσα στους δύο ανθρώπους, όπως σε όλες τις σχέσεις ακόμη και στους καλλιτέχνες είναι μία αληθινή σχέση που βλέπει κάποιος ακροατής. Όταν λοιπόν βασίζεται στην ισοτιμία, στην αγάπη στην ελευθερία, στην εμπιστοσύνη και στο σεβασμό, αυτό μόνο να ανθίσει μπορεί. Αν υπάρχουν κόμπλεξ κατωτερότητας, ανωτερότητας η οτιδήποτε άλλα συναισθήματα τα οποία δεν οδηγούν στην ολοκλήρωση, στην ελευθερία, τότε αυτό δεν γίνεται. Ένας καλλιτέχνης οφείλει πάντα να πετάει και φεύγει από το κέντρο του, γιατί μας δίνεται πάντα αυτή η ευκαιρία η τεράστια και κάποιες φορές τα καταφέρνει κάποιες όχι γιατί κι εμείς είμαστε άνθρωποι και μπορεί να μην είμαστε καλά αλλά η μουσική είναι τόσο ωραία και θαυματουργή που αν είσαι καλά και με τον συνεργάτη σου, πραγματικά τότε τότε μόνο θαύματα μπορούν να γίνουν σε μια συναυλία και μόνο ο κόσμος που θα έχει έρθει να ακούσει αυτό το πρόγραμμα μόνο καλό μπορεί να πάρει, να γεμίσει τη ψυχή του και να πάρει δύναμη να συνεχίσει το υπέροχο ταξίδι της ζωής του ο,τι κι αν περνάει ο καθένας μας.

Είσαστε και οι δύο ακομπλεξάριστοι και αυτό φαντάζομαι είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο.

Ναι αυτό είναι πολύ σημαντικό, Νομίζω γενικά είναι το Α και το Ω. Εκεί έγκειται η ισοτιμία, δηλαδή υπάρχει μία υπέροχη σχέση που κάθε φορά ανθίζει.

Υπάρχει κάποια συνεργασία η οποία σας δυσκόλεψε και μετανιώσατε για αυτήν;

Γενικά με τις συνεργασίες μου είμαι καλόβολος άνθρωπος και δεν μπαίνω ποτέ σε αντιπαραθέσεις και σε πράγματα που θα χαλάσουν την δική μου την ενέργεια. Οπότε δεν νιώθω ότι έχω κάποια συνεργασία που μπορώ να πω δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω, δόξα το θεό είμαι από τους ευλογημένους ανθρώπους που έχω συμπράξει με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες και έχω περάσει πάρα πολύ όμορφα και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό, γιατί είναι πολύ όμορφο να γυρίζεις πίσω και να κοιτάς όμορφες στιγμές.

Ένας σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης  ο Μίκης Θεοδωράκης, έφυγε από τη ζωή και άφησε πίσω του ανεκτίμητη παρακαταθήκη. Γνωρίζω ότι υπάρχει από εσάς μεγάλος σεβασμός προς το πρόσωπό του. 

Δεν υπάρχει κανένας καλλιτέχνης πιστεύω, που δεν τρέφει σεβασμό προς τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Μίκης Θεοδωράκης κατάφερε και έσπασε το φράγμα της χώρας και πήρε την ελληνική μουσική σε όλο τον κόσμο. Θεωρώ ότι του χρωστάμε πάρα πολλά. Θεωρώ ότι το τιτανομέγιστος είναι πολύ λίγο για την οντότητα του είμαστε πολύ τυχεροί που είχαμε μία τέτοια προσωπικότητα μουσική που μας ύψωσε το ανάστημα μας. Μιλάμε για τον μεγαλύτερο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, είναι μία τεράστια παρακαταθήκη για όλους μας, είναι το απόλυτο σύμβολο. Πραγματικά λυπήθηκα πάρα πολύ, πιστεύω ότι τώρα θα είναι εκεί παρέα με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, Μητροπάνο, τον Μάνο Χατζιδάκη, Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Άκη Πάνο, πολλούς φίλους θα συναντήσει.

Ας αλλάξουμε κλίμα όμως τώρα. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο και πραγματικά ο κόσμος διψά για ψυχαγωγία, για live εμφανίσεις. Πως βλέπετε την ανταπόκριση του;

Ο κόσμος διψάει πραγματικά γιατί η ζωή χωρίς μουσική είναι μονότονη, έχουμε μάθει να συνδέουμε εικόνες, στιγμές μας με την μουσική, να χαιρόμαστε να λυπόμαστε να εκφράζουμε το συναίσθημα μας. Νιώθω ότι όταν ο κόσμος δεν εκφράζει το συναίσθημά του μέσω της μουσικής, γίνεται πιο μίζερος μπαίνουν σε μία άλλη ενέργεια οπότε θεωρώ ότι είναι απόλυτα λογικό να θέλει ο κόσμος να μουσική και όχι μόνο μουσική, τέχνη γενικότερα, δηλαδή η τέχνη ομορφαίνει τη ζωή μας, αλλιώς είμαστε σαν λουλούδια που δεν μας ποτίζουν. Ο κόσμος σαφώς και είναι φοβισμένος, βεβαίως με όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά από την άλλη η μουσική σε βγάζει από όλο αυτό το κλίμα που ζούμε, μπορείς να δραπετεύσεις δηλαδή δυο ώρες και να αισθανθείς το μεγαλείο της ψυχής. Γιατί εμείς οι ταπεινοί φορείς της τέχνης και της δημιουργικότητας πολλών ανθρώπων που έχουν γράψει υπέροχα τραγούδια και τα λέμε. Σαφώς ο Στέλιος Ρόκκος είναι ο ίδιος δημιουργός και εξαιρετικός δημιουργός και είναι κάτι παραπάνω θεωρώ, κατά την άποψή μου, δηλαδή νιώθω ότι οι άνθρωποι που δημιουργούν έχουν και μία μεγαλύτερη ευλογία γιατί μπορούν να το εκφράσουν, να το φτιάξουν, τους θαυμάζω τόσο πολύ αυτούς τους ανθρώπους τόσο πολύ.

Σε συνέντευξη σας είχατε δηλώσει ότι η κατάσταση αυτή με τον κορωνοϊό και την καραντίνα ήταν κάπως καρμική για εσάς, αφού συνέβη σε μία περίοδο που είχατε ανάγκη για ξεκούραση. Πως περνούσατε το διάστημα αυτό;

Όταν έχεις μάθει να εργάζεσαι πυρετωδώς και ασταμάτητα όλα τα χρόνια της ζωής σου και ξαφνικά σταματάει όλο αυτό ξέρεις τι, γι’ αυτό λέω ότι κάποια πράγματα γίνονται στην ώρα τους, εγώ το διαχειρίστηκα πάρα πολύ ωραία και πάρα πολύ σωστά, είχα πάρα πολύ χρόνο να δημιουργήσω, να ασχοληθώ με τις ζωγραφικές μου, με τις μουσικές μου, με τα ρούχα μου με πολλα πράγματα. Ένας άνθρωπος δηλαδή που είναι δημιουργικός ούτως η αλλιώς και η ζωή γι’ αυτόν είναι η δημιουργία, βρίσκει πάντα τρόπο να κάνει τη ζωή του πιο όμορφη, ακόμη και στην πιο μίζερη στιγμή της ανθρωπότητας. Δεν μπορεί δηλαδή να υψώνεται υπέροχα ο δρόμος μας κι εμείς να μπαίνουμε σε αδιέξοδα.

Βλέπουμε μία πολύ ανανεωμένη Μελίνα και αλήθεια είναι ότι όταν είμαστε καλά, αυτό το εκπέμπουμε στους γύρω μας.

Ναι είναι πολύ σημαντικό και για να είσαι καλά πρέπει να προσπαθείς να είσαι, γιατί οι κατατάσεις γύρω μας δεν μας αφήνουν, εμείς λοιπόν πρέπει να ενεργοποιήσουμε άλλες ποιότητες μέσα μας και είναι σημαντικό ο κάθε άνθρωπος να κάνει εργασία με τον εαυτό του όσο μπορεί, στον χρόνο του υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε την ανθρώπινη ψυχή να ορθοποδήσει, να είναι καλά και παρακολουθώ πολλούς θεραπευτές, πολλούς συγγραφείς που κάνουν πολύ ωραία σεμινάρια, πολλά πράγματα συμβαίνουν γύρω μας, εκεί όπου λοιπόν ο καθένας έχει πίστη στη θρηκεία μας, στον θεό, ο καθένας δηλαδή βρίσκει τον τρόπο του και βρίσκει και το δρόμο του πιστεύω.

Αν σας έλεγα να διαλέξετε ένα από τα τραγούδια σας, το οποίο σας εκφράζει αυτή την περίοδο ποιο θα ήταν αυτό;

Αυτή τη στιγμή, «Μες Στο Σπίτι Δε Μένει Κανείς» (γέλια) μετά από τόση κλεισούρα θεωρώ ότι ο κόσμος θέλεις να βγει από τα σπίτια του, και να πάει παντού, να ζήσει, να συναστραφεί με άλλους ανθρώπους, να αλληλεπιδράσει.

Ο έρωτας για αρκετούς λένε ότι είναι η κινητήριος δύναμη για να δημιουργούν και όχι μόνο, για εσάς παίζει κάποιο ρόλο ο έρωτας αυτή την περίοδο;

Ο έρωτας είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας, την ζωή των ανθρώπων. Ακόμη και η γιαγιά μου που είναι 86 χρονών είναι ερωτευμένη με το διάβασμα και κάθε βράδυ διαβάζει. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ερωτευμένοι άνθρωποι και δεν είναι απαραίτητο να είναι άνθρωπος αυτός που είμαστε ερωτευμένοι, μπορεί να είναι και τα λουλούδια που θα τα μεγαλώνεις σιγά σιγά στην αυλή σου και τα βλέπεις να γεμίζουν χρώματα και αρώματα μέσα στο σπίτι. Οπότε τον έρωτα τον εύχομαι σε όλους να τον έχουν καθημερινά στη ζωή τους.

Tι να περιμένουμε από τις συναυλίες σας στο νησί μας;
Το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει πιστεύω είναι ένα από τα πιο δυνατά προγράμματα που έχω υπάρξει έχει υπέροχες εναλλαγές, τραγουδάμε τραγούδια που έχουν όλη την γκάμα, υπάρχουν εκπλήξεις πολλές, θα τραγουδήσω κι εγώ κάποια τραγούδια του Στέλιου, ο Στέλιος έχει πολύ χιούμορ μέσα στο πρόγραμμα. Είμαστε λίγο διαφορετικές περσόνες με τον Στέλιο, αλλά έχουμε και πολλά κοινά, όμως εκεί έγκειται και η μεγάλη επιτυχία θεωρώ, υπάρχει τρολ, είναι πολύ όμορφο αυτό που θα δείτε και θα ακούσουτε.

Πηγή : philenews.com