Μείωση πλαστικού στα σχολεία: Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ & Unilever μοιράζουν επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία στα σχολείαΤην παρουσίαση της κοινής τους ενέργειας με θέμα τη μείωση πλαστικών μιας χρήσης στα σχολεία πραγματοποίησαν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και η εταιρεία Unilever, την Παρασκευή 24/01. Η εκστρατεία, η οποία έχει τίτλο «Φροντίζουμε τα ΣΧΟΛΕΙΑ προστατεύουμε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ», υλοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (CYMEPA).

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι τα σχολεία να γίνουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον, ώστε να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Μέσω της εκστρατείας, δίνεται η δυνατότητα σε 996 μαθητές να μεταφέρουν το καθημερινό τους κολατσιό και το νερό τους σε επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται η μείωση του πλαστικού μιας χρήσης στα σχολεία και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για το αειφόρο σχολείο στην Κύπρο.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος σκοπός, διατέθηκαν €0,05 για κάθε αγορά προϊόντος Unilever που συμπεριλαμβανόταν στην εκστρατεία, αποκλειστικά από τις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Η αγορά ίσχυε από τις 31/10/2019 μέχρι και τις 31/12/2019.

Μιλώντας για την ενέργεια, η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ελίνα Θεοδότου τόνισε ότι η περιβαλλοντική εκπαίδευση ξεκινά από μικρή ηλικία. «Βοηθώντας τα παιδιά μας να υιοθετήσουν κάποιες απλές καθημερινές συνήθειες, δημιουργούμε περιβαλλοντικά ευσυνείδητους πολίτες και περιορίζουμε το οικολογικό αποτύπωμα της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της Unilever, η Customer Marketing Manager & Brand Building Σώτια Παπαγεωργίου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια είναι η αρχή μιας σειράς ενεργειών που θα βελτιώσουν την οικολογική συνείδηση των συνανθρώπων μας, ευαισθητοποιώντας τους περισσότερο σε θέματα που άπτονται στο τι πρέπει να κάνει ο καθένας μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ένωσης Θαλάσσιου Περιβάλλοντος Μιχάλης Ιερίδης ευχαρίστησε θερμά τις δύο εταιρείες για την πρωτοβουλία τους, καθώς και το Υπουργείο Παιδείας για τη στήριξή του. Τέλος, ευχαριστίες απηύθυνε προς τους εκπαιδευτικούς που δέχθηκαν με χαρά να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στην εκστρατεία.